heczek komentáře u knih
Za mě výborně zpracovaná kniha. Přehledná, se spoustou informací k jednotlivým částem města, památkám a s mnoha fotografiemi vč. jejich detailních popisů. Moc mě to bavilo. Děkuji!
Líbilo se mi množství fotografií a oceňuji srovnání starého s dnešním, byl to však velmi smutný pohled, co vše jsme si nechali vzít a zbořit..
Trochu mi chybí popis a historie jednotlivých částí města či alespoň obsáhlejší popis u fotografií. Nicméně i tak mi dala spoustu nových znalostí. Děkuji.
Krása. Melancholie. Zaznamenané vzpomínky, myšlenky a myšlení od dětství až po stáří. Bylo zajímavé a smutně krásné, jak se život a člověk mění, avšak v něčem je přeci jen pořád to 16 leté dítě se stejnými touhami a sny.
Skvělé myšlenky a rozebrání psychologie mozku jak se vypořádává a mění s technologickým pokrokem.
Ovšem doba i technologie jdou kupředu neuvěřitelnou rychlostí. Kniha, která je v originále vydaná v roce 2010, u nás až v roce 2017. Dnes je rok 2024 a technologie i internet už jsou zase někde jinde.. Instagram, Tiktok, AI, chat GPT, VR realita atd…
Stále je aktuální, ale zároveň ne..
Kniha, která zachycuje obraz Hlučínska během první republiky, před druhou světovou válkou a během války z pohledu české vlastenkyně..změnu poměrů, chudobu a nezájem republiky/Prahy o tento dříve bohatý kraj, postupující germanizaci “protože za Němců se měli všichni lépe a nakonec nevyhnutelnou válku.
Mini průvodce Novohradských hor s téměř zapomenutými příběhy a místy. Až tam jednou pojedeme, určitě si tohoto průvodce vezmu s sebou. Kéž by každý kraj měl takového člověka a spisovatele, jako je Jan.
Jsem nadšená! Tento díl se mi líbil zatím asi nejvíce. Po předchozí alkoholové Arménii a Gruzii zde máme cestování po Evropě, sic ne už pěší chůzí, ale stopem, i tak mě to však moc bavilo. Krásné zážitky se spoustou vtipu, tak jak je to panu Ziburovi blízké. To mě baví. Tak příště prázdniny v Česku!
Nedá se říct, že bych byla zrovna čtenář krimi knih. Tuto jsem si však chtěla přečíst, jelikož se děj odehrává v Beskydech a musím říct, že se mi nakonec líbila. Oceňuji důkladné vyobrazení postav jak z řad policistů, tak z řad obyvatel osady Helašné. Mělo to tempo, mělo to spád, bylo to čtivé a bylo to nečekané. Děkuji.
Přečteno jedním dechem. Pan Čuba mne překvapil, nejen výborný herec, ale také spisovatel :-)
Malá knížečka plná krásných povídek z nichž je každá jedna k zamyšlení. Bonusem jsou nádherné ilustrace. Pár slz ukáplo, děkuji a těším se na další knihy!
Knihy Ládi Zibury se čtou jedna radost, po práci je to přesně to, co potřebuji. Na chvíli opustit všechny běžné starosti a vydat se na cesty, poznávat svět a příšerně se u toho bavit.
Mínus dávám za alkoholovou první část knihy, přišlo mi to až příliš.. a plus dávám za to, že jsme toho byli v druhé části knihy ušetřeni! ;-)
Příjemné oddechové čtení :-)
“Nikdy nepřestaň být dítětem, Richarde. Nikdy nepřestávej poznávat, vnímat,
vidět a pociťovat vzrušení nad velkými věcmi, jako jsou vzduch a motory a rozechvění, které v tobě vyvolává sluneční světlo. Pokud musíš, nos svou malou masku, abys to dítě před světem ochránil, ale jestli dovolíš, aby zmizelo, definitivně jsi vyrostl a jsi mrtvý.”
Nic se nestane náhodou!
Mám rozporuplné pocity ohledně této knížky. Na jednu stranu je to krásná a milá knížka o hodné Barunce a zlém bráškovi, kde autor vylíčil vesnický život té doby, zvyky, tradice, říkánky a písničky (nejednou mi vyloudily úsměv na tváři a vzpomněla se mi má dětská léta :-)) a na stranu druhou je tam vidět tak silný politický podtext, že to až pěkné není. To tohoto nemohli ušetřit alespoň dětské knihy? Ach jo!
Laskavý název románu, v němž se však skrývá těžký životní příběh Anušky. Nelehký osud, kterému se s odvahou a velkým odhodláním postavila tváří v tvář. Nestačila jsem se divit, čemu všemu v životě čelila, co vše zvládala a jak si i přes to vše dokázala zachovat svou vnitřní sílu a krásné srdce.
Anuška je pro mne hrdinka se zlatým srdcem v pravém slova smyslu.
Moc děkuji Haně za její příběh, bude ve mě ještě dlouho žít... Všem doporučuji!
Léta přibývají a tím více ráda se vracím k tomu, v čem jsem vyrůstala - život na vesnici.
Navíc.. humor pana Nepila mi hraje do noty, přesně takový mám ráda :-) Těším se na další knihy! :-))
"Básnický protest proti soudobé společnosti v níž vzdor jásotu nad novým jarem národa nebylo místa pro štěstí prostých lidských srdcí."
Karolína Světlá si zaslouží velký obdiv za svou odvahu jít do křížku se starými dogmaty a dotknout se ve své době tak nekonvenčních témat. Přečteno téměř bez dechu. Vynikající dílo!
Má první kniha od pana Cílka a.. NÁDHERA. Nemám k tomu víc co dodat, četla jsem ji dlouho a pomalu, neboť jsem si ji patřičně vychutnávala. Tolik naučných myšlenek a tolik k zamyšlení.. Má duše zaplesala.
Kniha naléhavých rad nejen pro mládež, kniha, která postaví na nohy a která je (ne)příjemným nakopnutím k žití naplněného života.
Jsem ráda, že si ke mně našla cestu a ráda se k ní zase vrátím :-)
Páni! Jedním slovem - neuvěřitelné!
Nepochybuji o tom, že některé pasáže jsou mírně přibarvené, přesto skládám velký obdiv za to, čím vším si Jan Welzl prošel v tak nehostinné zemi, a co vše tam dokázal!
Příběh o notorickém alkoholikovi, odehrávajíc se hned v několika rovinách. Část alkoholická a kariérní mi přišla docela věrohodná, drsná, postavy jsem neměla ráda. Část v Krušnohoří byla zase klidnější, vyrovnanější, ale na můj vkus až moc přeslazená. Petrovu změnu jsem jednoduše nedokázala uvěřit, jakobych četla o dvou různých postavách.