HelenBarbora komentáře u knih
Krásně a srozumitelně zpracované s velmi znepokojivým poselstvím a zároveň nadějí, jak z toho ven, velmi velmi doporučuju ke studiu.
Woooow, naprosto strhující propracované zčásti scifi dílo a moje první autorova kniha. Docela se mnou zamávala. Trefně autor popisuje západní civilizaci. Vřele doporučuju.
Kniha, co rozhodně stojí za přečtení. Zajímavé zkušenosti autora, která můžou v praxi pomoct v jednání s lidma v běžném životě. Doporučuju.
Krásně, citlivě napsaná kniha o zdraví v širších souvislostech a nových úhlech pohledu. Vřele doporučuju ke studiu.
Kniha se spousty otázek k zamyšlení, číst podobné knihy je přímo NUTNÉ. Vřele doporučuju.
Ach jo.. Mlácení prázdné slámy (kromě p. Cílka) s řádnou agresivitou, nálepkováním, urážením lidí s jiným názorem, adorováním Západu bez jakékoliv kritiky a běda, když člověk náhodou chce hájit národní zájmy ČR, to je hned extremista! Chybí citace, odkazy na zdroje, protinázory.. Celé je to špatně a člověku je z toho smutno. U čtení části p.Koláře mi bylo chvílemi nevolno.. (Kolář hlasitě volá po demokratických hodnotách, ale rozplývá se nad činností elfů, kteří údajně bojují proti trollům. Není náhodou názorové bohatství znakem dekokracie? Kde má K. důkazy, že brexit je v zájmu Ruska? Chybí doložení, že je to fakt. Nerozdělují naši společnost náhodou právě největší neoliberálové?? Když protestuje milion chvilek, tak je to cajk, ale když žlutý vesty, tak se to K. nelíbí?? Ne, jako národ nemáme válečnou zkušenost, tu mají ti, kdo válku přímo zažili, nikoliv celý národ. A perla nakonec: skutečně bohatí lidé (tzv.mecenáši) nechrání naši demokracii, ale jen a jen své zájmy..To jste, pane Koláři, nevěděl?). Záměr knihy byl možná dobrý, výsledek je břečka, ve které se člověku snad ani nechce brodit..
Výjimečná kniha, odvážný a oduševnělý autor, zajímavé postřehy a glosy. Vřele doporučuju k četbě, protože ačkoliv se změnila doba, lidi se nezměnili vůbec.
Hold napsat knihu, to chce um. Ne že by autor neměl odvahu v cestování a také odvahu sdílet své zážitky psanou formou, ale už po přečtení první kapitoly, která je dle mého zcela zbytečná, jsem měla tušení, že knihu nedočtu. Nelíbí se mi stylově, rádoby vtipná přirovnání zas tak vtipná nejsou (i když jsou na tři řádky), druhou kapitolu jsem nepochopila vůbec (jak to souvisí s tématem?)a popravdě, více bych si autorova záměru v instalaci fotopastí v cizokrajných dálavách vážila, kdyby akci financoval ze svého a ne z grantu. No nic... Čtení této knihy přerušuju navždy.
Krásný, poučný cestopis, doporučuju :) Šikovné paní autorce nechybí odvaha a ani ze špatných zkušeností si nic nedělá. Třeba bude další cestopis?:)
Ajajaj, tak to se nepovedlo. Ne, toto chabé pojednání, to nejsou devadesátky. Stylově i obsahově by toto napsal i zdatný žák 9.třídy. Četla jsem druhé vydání knihy, a jsou v ní překlepy, tři rozhovory psány nespisovně (auuuu, moje oči), kniha manipuluje (např. kdo neměl věc x nebo nedělal věc y, jako by nežil) a nutí zážitky autorky jako neprůstřelný fakt. Spousta laciných frází, a výběr hostů pro vzpomínání přinejmenším zvláštní..Pane Maurere, NAŠTĚSTÍ mně nikdo nedonutí zkoušet jíst kdoví jaké exotické šlichty, díky Bohu! Paní Vodrážková, horší fotku jste poskytnout nemohla? A k tomu výroku: " Za toto jsme neda klíči na Václaváku nezvonili" - to teda podepisuju, ani omylem jsme za toto, co tu máme dnes na Václaváku klíči OPRAVDU nezvonili. Autore, prober se! Dávám jednu hvězdu za fotky a zítra nesu knihu zpět do knihovny.UF.
Skvěle zpracované, moc se mi kniha líbila a přeju si, aby autor zpracoval i léta 90.
Myslím, že kombinovat příběhy vražedkyň s rozhovory lidí z branže byl dobrý nápad. Kniha mě ale nijak zvlášť nebavila, což je asi tím, že jsem na ni náhodou narazila v knihovně, a protože jsem viděla pár dílů Opravdových zločinů, tak jsem si ji půjčila ze zvědavosti.
Dojemné, přetěžké a silné příběhy obyvatel Karviné. Přála bych si, aby autorka v románové kronice pokračovala. Nejlepší trilogie, jakou jsem kdy četla. Vřele doporučuju (hlavně naší tzv. politické reprezentaci).
Knihu jsem náhodou zahlídla v knihovně a jaký to skvost, místy až dojemý. Velmi, velmi doporučuju :)
Za mě nejslabší díl ze série Kate, a to proto, že se mně celý příběh zdál přitažený za vlasy.
Naprosto skvělé, hned bych šla taky :) Tentokrát se autor zamýšlí nad smyslem cesty i filozoficky, což čtení dodává ozdobu. Dopručuju.
Děsivé, pokud svět funguje tak, jak se píše v knize. Rozhodně jsem fandila pachateli. Konec knihy mi přišel zvláštní, nedotažený, škoda.
Fajn děj, až na to, že rozlousknutí případu nepřineslo zas tolik radosti všem zúčastněným.
Za mě nejslabší díl ze série Kate, a to proto, že se mi to zdálo všechno dost přehnané. Série jsem četla od 4 po 1 díky tomu, co měli právě v knihovně.
Série s Erikou mě baví, i když nechápu, jak se s takovou životosprávou dokázala dožít 40 let.