HelenBarbora HelenBarbora komentáře u knih

Kde údolí končí Kde údolí končí Johannes Urzidil

Fantastické vypravěčské umění autora, vtipné, dramatické, k zamyšlení i k inspiraci. Doporučuju.

01.02.2025 5 z 5

Svoboda v práci Svoboda v práci Isaac Getz

Všechno je možné, když se chce.. Jen jaksi většina lidí je, ke své škodě a ke škodě druhých, zabedněná.

01.02.2025 5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Kniha se mi líbila, i když to zas tak napínavé nebylo.

01.02.2025 4 z 5

Ideální investiční portfolio. Jak dosáhnout investičního zenu Ideální investiční portfolio. Jak dosáhnout investičního zenu Aleš Tůma

Zajímavé na knize je, že ačkoliv autor tamtěch řádek (jak AT hojně zmiňuje napříč kapitolama) doporučuje k prostudování i názory jiných stran, sám si nemůže odpustit urážení všech, kteří prostě jiný názor mají. A vlastně to není překvapení od absoventa státní vysoké školy a zaměstnance banky.. No.. a jak se uvnitř knihy dočteme, ideální investiční portofolio (mmj výborně zvolený název, hlavně, ať se to prodává) neexistuje, člověk musí mít pevné nervstvo a obrovské štěstí a posílat ročně čím dál víc a víc, jak se tisknou prachy ve velkém, nic není zaručeno. Protireakce na argument AT, proč mít bitcoin, mě dosti pobavil, protože absolutně na nic neodpověděl. Pane Tůmo, zkuste to s knihou Špatné peníze od Juraje Karpiše, třeba vám to pomůže vidět věci v souvislostech.

21.01.2025 0.5 z 5

Maják v srdci Maják v srdci Barbora Englischová

Krásná kniha, vřele doporučuji pro všechny, kteří chcou svůj Život vzít do svých rukou.

11.01.2025 5 z 5

Vinnetou tady nebydlí: antologie současných povídek severoamerických indiánů Vinnetou tady nebydlí: antologie současných povídek severoamerických indiánů * antologie

Většinou velice smutné příběhy a není se co divit... Země "svobody" si postaví sochu svobody (schválně píšu s malými písmeny), svobodou se ohání na každém kroku a v každé větě, ale na úkor Svobody původních obyvatel..

11.01.2025 4.5 z 5

Léčivé rostliny Léčivé rostliny Teresa Lewkowicz-Mosiej

Krásná a užitečná kniha. Jen škoda, že v ní nejsou fotky či obrázky bylin.

11.01.2025 4.5 z 5

První dotek - Styk s nekonečnem První dotek - Styk s nekonečnem Pavlína Brzáková

Nádherná kniha, zajímavé a mnohdy léčivé myšlenky, a přitom myšlení je to, co nás často od Života odvádí.

30.12.2024 5 z 5

Velký Al vypráví Velký Al vypráví Tom Schreiter

Krásné, vtipné, výstižné a bez falešného amerického přetvařování. Doporučuju.

22.12.2024 5 z 5

Ježíš Kristus a islám, aneb, Islám a jeho vztah k Ježíši a křesťanství Ježíš Kristus a islám, aneb, Islám a jeho vztah k Ježíši a křesťanství Lukáš Lhoťan

Každému člověku (jakéhokoliv vyznání) velmi, velmi doporučuji k přečtení. Více takových publikací.

09.12.2024 5 z 5

Nejen bonmoty a citáty o životě nahoře i dole Nejen bonmoty a citáty o životě nahoře i dole Vratislav Ebr

Hezky, vtipně a vkusně sestavená kniha :)

08.12.2024 4.5 z 5

Nejen bonmoty a citáty o blbosti Nejen bonmoty a citáty o blbosti Vratislav Ebr

Hezky a zábavně sestavená knížečka, něco vtipné více, něco méně, každopádně milý počin :)

01.12.2024 4 z 5

Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Nádherná kniha, rozhodně doporučuju ke čtení (a ke studiu)

01.12.2024 5 z 5

Bitcoinový standard Bitcoinový standard Saifedean Ammous

Krásně a srozumitelně zpracované s velmi znepokojivým poselstvím a zároveň nadějí, jak z toho ven, velmi velmi doporučuju ke studiu.

18.11.2024 5 z 5

Možnost ostrova Možnost ostrova Michel Houellebecq

Woooow, naprosto strhující propracované zčásti scifi dílo a moje první autorova kniha. Docela se mnou zamávala. Trefně autor popisuje západní civilizaci. Vřele doporučuju.

09.11.2024 5 z 5

Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Kniha, co rozhodně stojí za přečtení. Zajímavé zkušenosti autora, která můžou v praxi pomoct v jednání s lidma v běžném životě. Doporučuju.

04.11.2024 4 z 5

Je člověk tím, co jí? Je člověk tím, co jí? Rudolf Steiner

Krásně, citlivě napsaná kniha o zdraví v širších souvislostech a nových úhlech pohledu. Vřele doporučuju ke studiu.

04.11.2024 5 z 5

Čím onemocněl svět? Čím onemocněl svět? Ruediger Dahlke

Kniha se spousty otázek k zamyšlení, číst podobné knihy je přímo NUTNÉ. Vřele doporučuju.

04.11.2024 5 z 5

Česko na křižovatce Česko na křižovatce Václav Cílek

Ach jo.. Mlácení prázdné slámy (kromě p. Cílka) s řádnou agresivitou, nálepkováním, urážením lidí s jiným názorem, adorováním Západu bez jakékoliv kritiky a běda, když člověk náhodou chce hájit národní zájmy ČR, to je hned extremista! Chybí citace, odkazy na zdroje, protinázory.. Celé je to špatně a člověku je z toho smutno. U čtení části p.Koláře mi bylo chvílemi nevolno.. (Kolář hlasitě volá po demokratických hodnotách, ale rozplývá se nad činností elfů, kteří údajně bojují proti trollům. Není náhodou názorové bohatství znakem dekokracie? Kde má K. důkazy, že brexit je v zájmu Ruska? Chybí doložení, že je to fakt. Nerozdělují naši společnost náhodou právě největší neoliberálové?? Když protestuje milion chvilek, tak je to cajk, ale když žlutý vesty, tak se to K. nelíbí?? Ne, jako národ nemáme válečnou zkušenost, tu mají ti, kdo válku přímo zažili, nikoliv celý národ. A perla nakonec: skutečně bohatí lidé (tzv.mecenáši) nechrání naši demokracii, ale jen a jen své zájmy..To jste, pane Koláři, nevěděl?). Záměr knihy byl možná dobrý, výsledek je břečka, ve které se člověku snad ani nechce brodit..

14.10.2024 1 z 5

Události Události Jan Hanč

Výjimečná kniha, odvážný a oduševnělý autor, zajímavé postřehy a glosy. Vřele doporučuju k četbě, protože ačkoliv se změnila doba, lidi se nezměnili vůbec.

14.10.2024 5 z 5