helenkan helenkan komentáře u knih

Střemhlavý pád Střemhlavý pád Sandra Brown

To jsem si to zase užila. Dobrodružství, napětí, erotiku (tak akorát),lásku a nečekané rozuzlení. Paní spisovatelce se to opět povedlo. Super čtení.

19.03.2021 5 z 5

Václav Havel - Život jako absurdní drama Václav Havel - Život jako absurdní drama Marie Formáčková

Nějak moc nejsem na životopisy, ale tohle jsem si ráda přečetla. Václav Havel pro mě byl a vždy bude Pan Prezident.

17.03.2021 5 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

U mě klasika, začnu sérii od druhého dílu. Takže nevím jaká byla Alex v tom prvním. Tady se mi nezdála zrovna sympatická, ale šanci jí ještě dám. Pěkná detektivka, napínavá a s překvapivým koncem

17.03.2021 3 z 5

Cukrová panenka Cukrová panenka Laura Lane McNeal

Dobrá odpočinková četba.

16.03.2021 3 z 5

Pravda o lásce Pravda o lásce Laura Lee Guhrke

Vévoda byl sice někdy na pěst :-), ale potkat Irene mu jedině prospělo. No jo láska dokáže divy. :-) Pěkná romantika.

08.03.2021 4 z 5

Doktore, vy jste se zamiloval! Doktore, vy jste se zamiloval! Patrick Taylor

Další díl plný krásných vztahů všech těch lidiček v jedné vesnici. Obdivuhodný přístup doktorů ke svým pacientům . Jen můžeme tiše závidět. Mám ráda tuhle sérii plnou pohody. Skvělé čtení k odpočinku.

07.03.2021 4 z 5

Služebná z hostince Služebná z hostince Dilly Court

Něco jako pohádka. O jednom chudém děvčeti které potkalo štěstí. A ještě bylo tak chytré, že vyřešilo každou životní překážku, která jí potkala. A nejen svojí. :-) Tak proč si nepřečíst něco, kde všechno končí pohádkově.

01.03.2021 3 z 5

Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Nemůžu říct že bych zrovna ráda četla životopisy. Tady mě zaujal styl psaní. A kupodivu se mi to líbilo.

25.02.2021 4 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Pohled do života Amišů. O tomhle společenství se toho asi moc nepíše. Zajímavý příběh a skvěle popsaný jejich život a smýšlení. Líbilo se mi to. A navíc jsem zjistila, že se mi hodí do výzvy. Objevují se tam duchové. :-))

21.02.2021 5 z 5

Horoucí srdce Horoucí srdce Johanna Lindsey

Tak jsem si splnila další téma. Zároveň si připomněla jednu bezva romantiku a mojí oblíbenou spisovatelku. Jsem ráda, že její knihy zdobí mojí knihovnu.

17.02.2021

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Poslední dobou jsem toho přečetla na téma válek a koncentráků dost. (Musím si dát pauzu.) Tohle je aspoň vyprávěno osobou, která měla v té hrůze co zažívali trošičku ,,štěstí". Jestli se to tak dá nazvat. A zda je ten příběh hezký? To se nedá říct, protože co je na téhle době pěkného. Knížka se ale čte dobře a měl by si jí přečíst každý.

15.02.2021 3 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Nedávno jsem viděla na Artu živý přenos z Městského divadla Brno. Knihu jsem četla, už jsem tady psala na ní komentář, viděla jsem i film. A můj názor? Divadlo se mi líbilo o moc moc víc než film. Skvělý zážitek.

13.02.2021 4 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Knížku jsem se chystala přečíst, jen jsem čekala na otevření knihovny. Pak jsem zjistila, že na Vltavě jí zrovna čtou na pokračování. A tak jsem se dala do poslouchání. Nějak mi začátek přišel divnej, zvláštní a dokonce i hlas čtenářky. A pak jsem se zaposlouchala a začalo se mi to líbit. A opravdu jsem si to užila. Bylo to skvělé a i ten zvláštní konec mi vyhovoval.

09.02.2021 4 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Ach ta Poppy, smůla se jí lepí na paty jedna za druhou. I když mě někdy napadlo,že je to trochu moc. Je to ale holka statečná a nevzdává se. A mě celé to její dobrodružství a hra na asistentku pana Ryana nesmírně bavilo. Přesně moje gusto

07.02.2021 4 z 5

Jediná maličkost Jediná maličkost Erin Watt

Zase jsem přečetla jedním dechem. Rodiče Beth byli občas na zabití, ale kdoví jak bych se chovala, kdyby mě potkalo to co je. Nějak jsem tušila, že to nebude tak jednostrané. Nejhorší bylo, že nikdy nikdo Beth neposlouchal, vlastně jí nenechali ani pořádně promluvit. Moc se mi příběh líbil a nutí i k zamyšlení.

04.02.2021 4 z 5

S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Páni já to zvládla za den. A to znamená, že jsem se skvěle bavila a parádně si užila tuhle romantiku. Nejvíc jsem se nasmála u těch dvou Sářiných ,,tatíků", ty neměli chybu. :-))

03.02.2021 4 z 5

Vážka Vážka Leila Meacham

Právě jsem dočetla. Bylo to skvěle napsaný, zajímavé, napínavé a dobře vymyšlené. Jen tak trochu málo uvěřitelné. Měli opravdu velké štěstí. Mě to ale vůbec nevadilo a jsem ráda, že to tak bylo. Já si to vychutnala.

01.02.2021 5 z 5

Zvláštní, ale pravdivé Zvláštní, ale pravdivé John Searles

Možná bych to trochu zkrátila. Ale jinak to je fakt zvláštní, zajímavé a napínavé čtení. Detektivka to určitě není. Psychothriller na to sedí rozhodně víc. A vlastně jsem tuhle knihu objevila díky DK a můžu ji zařadit do výzvy 2021. Dají se tady opravdu najít bezva poklady ke čtení.

26.01.2021 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Zase mě tenhle příběh doslova přikoval ke knížce. Hltala jsem každou stránku zvědavá na pokračování. Síla, odvaha a přátelství žen, které nezlomila zabedněnost a blbost některých lidí. Bohužel i davů. Krásné čtení.

10.01.2021 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

(SPOILER) Ač se jedná o jednu hnusnou etapu života, zvaná 1.svět.válka, četla jsem to skoro bez dechu. To co zažívali si vůbec nedokážu představit. A přesně. Každou válku nejvíc odnášejí obyčejní lidi, jakéhokoli státu,kteří někdy ani neví proč tam jsou. Vše je tak věrohodně popsané, že se vám tají dech. Smekám před autorem tohoto díla.

06.01.2021 5 z 5