heliiinka komentáře u knih
Zajímavý vhled do hlavy muže. Jeho osamělosti a touze po lásce. Trans téma je pro mě nové a tak jsem se dozvěděla spoustu informací. Ale největší plus je pro mě jazyková stránka. Autor má nápadité popisy a opravdu si se slovy umí pohrát.
Dobrá kniha, přijdou mi skvělé úkoly po každé kapitole, lépe si člověk utřídí, o čem čte a přemýšlí.
Nádherná dětská kniha. ♥ Vrátila jsem se k ní i v dospělosti a měla jsem slzy v očích. Je to povzbuzení a nakopnutí, které potřebujete a modlitební semafor (ano, počkej, ne) si připomínám hodně často.
Začátek a konec mě moc bavily, ale prostředek se hodně táhl. Přesto obdivuji překlad, jak byly zachovány verše. Znovu se k ní vracet nebudu, ale jsem ráda, že jsem tuhle knihu přečetla, je to zase něco trošku jiného.
Vydání je krásné a příběh místy až dojemný. Ukazuje pohled dítěte na komunistickou dobu a to, že lidi a dobré vztahy jsou víc než politické trable.
Přesto pro mě knížka nebyla čtivá a musela jsem se do ní nutit. Byla místy moc zdlouhavá.
Neznámá totožnost útočníka přidává knize na čtivosti. Čtete, proto vás zajímá, kdo to je a kniha rychle ubíhá. Ale osudy postav jsou jaksi neuvěřitelné, neztotožnitelné. Ani na jednom z nich mi vlastně nezáleželo a chyběl mi tam někdo "normální" a obyčejný.
Nějak mě to nevtáhlo. Chyběly mi tam souvislosti, takhle to působilo trochu nereálně a situace byly násilně napasované do požadované formy. Roiben je sympaticky tajemný, Kaye je divná, nelogická a nesympatická.
Pozn. Krutý princ od této autorky je super :)
Já čekala závěr série a ono to zdaleka nekončí. To je možná zklamání, nemám ráda, když se něco zbytečně přetahuje.
Ale k ději: Všechno fain jako dříve, baví mě ta gamingová slova a tak. Gleba už neválcuje jen osud, ale občas se rozhoduje i sám :D Ale chtělo by to víc emocí a lidského přístupu v knize, nemám postavám žádné pouto.
Určitě lepší než protiverze Letní dny a noci. Při čtení mě nejvíc bavilo uvažovat, jaké zadání asi autor dostal. Někdy se s tím popral skvěle a zvítězil, jindy zadání přepralo autora.
Nej: Očkování proti zlu, Krásný jed/Medúza a Umíráček.
S úsměvem přečtete a s úsměvem zase rychle zapomenete.
Kniha je plná příběhů jiných lidí a je jich tolik, že nevadí, že se nenajdete ve všech. To se mi moc líbilo. Dave Patty pojmenovává věci, kterých si často jsme vědomi, jen potřebujeme, aby je někdo jasně identifikoval a poradil, co s nimi.
Kniha se mi líbila a něco mi něco dala. I když čtivá tedy nebyla a mnohdy jsem se musela nutit, abych ji otevřela.
Pro prvňáčky značka ideál. Hezké a neotřelé situace z letních prázdnin.
Ze začátku se to trochu vleče, ale konec má úžasný spád. Typická tragédie, zkazí se všechno, co čekáte i to co nečekáte. Miluju tahle stará dramata, tu vyšroubovanost na konci a ten složitý jazyk se spoustou inverze. Mistr Yoda se má co učit. :D
A Jago je opravdu odporně zlý.
Tyhle vílí světy se mi líbí, čím dál víc. Je to jasná YA romanťárna, milostný trojúhelník je tedy nutností. Ale stejně to všichni milujem, že? :D Postavy (Ash, Meghan i Puk) jsou sympatické, čte se to superrychle a je tam tak akorát tajemna. A mocenské pletichaření mám taky ráda, takže jsem spoko.
Po dlouhé době fantasy, které není dystopie. Nádherný svět bytostí s ocasy a Silou představující magii. Sympatické hlavní postavy, Rime i Hirka. Trocha romantiky, ale vlastně jen v náznacích.
Ale chybělo mi tam vysvětlení Slepých, zla, proti kterému bojují a bojí se ho, ale vlastně čtenáři nevysvětlí, co to je.
Snad další díly vysvětlí, o co jde, protože jinak mě to moc zklame.
Dějově mi to přišlo o ničem. Jazykově či stylisticky mě to nezaujalo. Jediné plus je ta délka. Tedy těch 50 stran mě nenudilo dlouho.
Možná s hudbou by to bylo jiné, nedokážu posoudit.
Slabší, než předchozí díl. Přišlo mi, že Gleb je tak trochu vláčen osudem a jednáním jiných. Chyběly mi staré známé sympatické postavy. A dost plavu v těch všech božstvech a dalších mocnostech.
Snad to třetí díl vysvětlí, určitě si ho přečtu.
Pohádky mi přišly tak trochu moc přímočaré a předvídatelné, byť nápady na princezny byly pěkné. Zvlášť se mi líbila ta o princezně Nalezíně, odkazy na dětské domovy jsou v knihách vzácné.
Krásné ilustrace a přesto zbylo dost místa i pro text. Dá se přečíst najednou i rozdělit na jednotlivé příběhy třeba před spaním. Moc se mi líbila.