heliiinka komentáře u knih
Jsem zklamaná. Ze začátku jsem byla nadšená a těšila jsem se na náhled do psychiky postav. A nedostala jsem ho. Konec byl ve stylu čím víc metafor, tím lepší finále. Tak jako si budu pamatovat nadšení při zmizení Margo, tak si nebudu pamatovat plytký nic neříkající konec.
Milé připomenutí základních pověstí. Hodně jsem z nich už zapomněla. Je to hezky zjednodušené a pro děti čtivé.
Tak trochu slátanina. Shakespeare píše skvěle. Ale tady pokulhával jazyk, dialogy, příběh i zápletka. Napsal mnohem lepší díla.
Tahle autorka si umí hrát se slovy. Má fakt super slovní obraty, čímž bohatě vynahradí postavy, které mi tak nějak nepřirostly k srdci. 4,5*
Já jsem nadšená. Zvláště z druhé části, protože to jsem si tak nějak neuvědomovala, že netrpěli jenom Židé, ale i vojáci potom. Moc se mi líbilo, knížka pečlivě popisovala důležité věci, ale zároveň s citem na ty největší hrůzy.
Knihy z 2SV nejsou mé oblíbené, ale přesto věřím, že je potřeba vědět, co se stalo.
Jednohubka pro děti třeba na dobrou noc. Nevypráví celý příběh, je to jen střípek z Vánoc.
Až ve mě hrklo, že si nepamatuju zápletky klasických pohádek jako Dlouhý široký nebo O kohoutkovi a slepičce. Pro děti krásné klasiky.
To byla tak strašná hloupost. Nejvíce mě rozčilovalo, že autorka neumí psát, nenavazuje věty na sebe, v odstavcích nelogicky skáče. Dějová linka byla nepropracovaná, nebyly tam logické návaznosti a nebylo to dotažené / domyšlené.
Ta jedna hvězda je za ideu, ideu věnovat se psychickým nemocem, protože jsou důležité.
Tak tohle trochou nemělo hlavu a patu. Ale obrázky byly moc pěkné.
Taková klasická hra. Postrádala jsem tam něco nového než typické postavy podvodníčka, důvěřivého mladíka a hodné slečny, která všechno zachrání.
Spíše než fantasy prostředí GoT najdete klasický středověký turnaj rytířů. I tak to bylo fain čtení na jeden večer. Je tam sice spousta jmen, ale nepotřebujte znát hlavní sérii, pochopíte vše i tak.
Nebavilo mě to. Annino filosofování bylo nezáživné a většinou jsem s výsledkem jejích myšlenek nesouhlasila.
Jediné, proč jsem to dočetla bylo to, že mě zajímalo, co se s Annou stane.
Jedna z nejlepších fantasy sérií. Moc hezky propracovaný děj, kde opravdu každá postava je promyšlená. Moc se mi líbí forma epilogu, kde autorka napíše o každé vedlejší postavě odstaveček, jak to s nimi dopadlo. Je vidět, že nad knihou (celou sérií) přemýšlela a teď na třetí čtení to vidím ještě víc.
Nic moc. Né že bych se nudila, ale ani mě to nebavilo. Nápady se vcelku opakují a spíš než politicky korektní je to zmodernizované. A strašně moc se opakují slova a fráze! To knížce hodně ubírá na kvalitě.
Já prostě miluju mocenské pletichaření šlechty (sultánova dvora). Líbí se mi, že příběh nestojí jen na romantické dvojici, ale naopak je zajímavý i bez ní. A teda ta osůbka na konci, to jsem zírala. Nečekala jsem to, to se autorce povedlo.
Jak je možné si zamilovat tři hlavní hrdiny a nesnášet hlavní hrdinku? Kaden, Rafe i Komizar mě něčím zaujali, ale Lia je nevyrovnaná. Nějak jsem nepochopila, co chce dělat, koho chce milovat a komu vlastně lže. Lže totiž všem.
Ale krom hlavní hrdinky, se mi příběh moc líbil, zvlášť ty části, které vyprávěli muži. :) Venda je moc zajímavě vykreslená a těším se na pokračování. Netuším, jak to skončí a to je dobře.
Není už tolik "heart touching" jako první díl. Přesto je to milá kniha, kterou nelze číst jinak než s úsměvem na rtech. Dospělejší Anna mi je sympatičtější. Musím si přečíst další díly, protože opravdu moc doufám, že se budou více věnovat Gilbertovi.
Už to nemělo takový spád. Chyběla mi ta teenage prostinskost, která byla tak zábavná a čtivá. Všechno se odehrávalo v rodinném prostředí a já bych asi ocenila víc domova důchodů, školy, romantických chvilek atd.
Ale je to hezké zakončení série a rozloučení s Larou Jean.
Zamilovaná romanťárna jako kráva. Hlavní hrdinka je taaak romanticky naivní, že prostě s úsměvem musíte číst dál. Většinou jsem měla jen nevěřícný pohled: "Jako tohle se teď vážně děje? Co to čtu?"
Přečteno jedním dechem. Občas tyhle zaláskované knihy potřebujeme.
Konečně vtipný díl, kde nejsou jenom Gregovy dětinské vylomeniny. Zabaví na dvě hodinky.