heliiinka komentáře u knih
Kratinké kapitoly se hodí na čtení před spaním. Spíš než pro sedmileté děti bych to klidně četla i mladším, příhody mi totiž přišly až příliš jednoduché.
První setkání s autorem a bylo to milé setkání. Ač je kniha tlustá, stránky utíkají rychle a líbí se mi, že je to několik paralelních příběhů, které se vzájemně ani moc neproplétají. Obyčejné příběhy obyčejných lidí v Česku.
Mí favoriti byli Petra, Tomáš, Cyril a Táňa.
Líbí se mi, že každá postava tady má vlastní příběh, vlastní historii, vlastní dramata. Tak jako v real life, každá postava by mohla o sobě napsat knihu, ale my sledovali jen střípky dvou hlavních postav. Dopisy a adresáti byli hrozně předvídatelní, ale bylo fain, že se řešily i jiné věci než jen anonymita dopisů. Za youngadult rozhodně fain čtení.
Milý. Sladký. Romantický.
A za měsíc už si asi nebudu pamatovat detaily.
Takhle vztahovačnou hlavní postavu jsem už dlouho neviděla. Spíš mě otravovalo, jak se ve všem šťourá, ale je fain, že popisuje, jak odsouzené se cítí "kariérní nevdané ženy".
Druhou hvězdičku dávám za to, že na konci není americký happyend.
Druhý díl, který nebyl výplňový a byl skvělý. Úryvky z myšlenek Nimba mě bavily snad nejvíc. A jak jsem psala u prvního dílu, série Smrtka je výjimečné Young adult, protože není předvídatelné. Protože netušíte, co se stane na další straně a jaké mocenské tahanice se dějí. Ani na Trvalce.
V něčem mi druhý díl přišel moc hrr. A chybělo mi pár vysvětlení zvláště, co se fungování magie týče.
Přesto je to pořád krásný dobrodružný příběh s milými postavami.
Krásná kniha, která ukazuje kořeny lidí na severní Moravě. Protože je to kronika, musela jsem si chvilku zvykat, že děj plyne jinak.
Povedené. Shusterman se očividně zajímá o hodnotu lidského života a je to v jeho knihách znát. Dystopie, které vedou k zamyšlení. A pokud se nechcete zamýšlet, tak je to stejně strhující čtení.
A teď by mohli přeložit další díly :D
Jedna z nejlepších dětských fantasy. Příběh je jednoduchý, ale krásný a vlastně docela originální. Postavy jsou sympatické a stránky utíkají jedna za druhou.
Taková jednohubka se šťastným koncem. Oceňuji volbu tématu i lehkost psaní.
Jedna z mála YA knih, která nebyla předvídatelná. Opravdu jsem netušila, co mě na dalších stranách čeká a to znamená, že Shusterman je výjimečný autor.
Co je blog, má zůstat blogem. Téma moc zajímavé, jen když to autor chtěl tisknout, asi by to chtělo přidat trochu práce. Nějaký úvod, závěr. Né jen stáhnout všechno a poslat do tiskárny. Chyběl mi rámec jednotlivých příběhů. Takové polovičaté dílko.
Jedna z křesťanských knih, která mluví o bolestivých tématech, ale nehnípe se v nich :D
Kniha pro každého, kdo se trápí tím, co si o něm lidi myslí. Autor citlivě a přesto s autoritou vysvětluje, proč je špatné být tolik zahleděný do sebe. Po přečtení se nebude vesmír točit kolem vás a vašich bolestí. Bude se točit kolem Boha a jeho slova.
Tak reálné a tak nereálné. Vynikající promyšlené dílo. Momentky z jiných míst přidávaly příběhu třetí rozměr. Dobrá volba charakterů postav a jak byl každý jiný. Nemohla jsem
knížku přestat číst.
Čekala jsem knihu pro děti, ale spletla jsem se. Během čtení mi vrtalo hlavou, kdo je tedy cílovka? Kdo chce číst o povídání zvířátek a zároveň o zabíjení a hrozných lidech?
No jsem z toho rozpačitá...
Zajímavý způsob psaní, ale chytlavý. Z života hlavní postavy se dozvídáme jen střípky, ale ty důležité, takže to stačí.
Odevzdání. Věrnost. Vzpomínky.
Austenová to není ani omylem. Zato román pro ženy jak trám. Občas až moc.
Holt jde poznat, že to nepsala dobová autorka a s tehdejšími manýry se moc nepáře. Přesto je to přímočaré oddychové dílko, které stojí za přečtení a později za zhlédnutí.
Čte se to dobře? Ano.
Bylo to o něčem? Spíš ne.
Autor se hrozně dlouho vykecává a omílá stejné věty dokola. A přitom chce říct jen to, že má rád svého syna a svou manželku. I 200 stran bylo moc, ale bylo to aspoň občas vtipné.
Moc dobré dílko. Mám ráda, že všechny postavy jsou aktivní a nenechají se jen vláčet osudem. Jen teda komolení angličtiny/češtiny panem doktorem a Velebou - to byl oříšek. Občas jsem vůbec nerozuměla a bylo to nepříjemné.