Hell_Rihova | Komentáře u knih | Databáze knih

Hell_Rihova Hell_Rihova komentáře u knih

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Opět další díl, u kterého se mi potvrdilo, že mě paní Marsonsová nezklame. Knížku jsem hltala, příběh napínavý, čtivý a překvapivý.

07.07.2020 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Kniha pro mě byla opět jedno velké wow. Autorova fantazie je opravdu nevyčerpatelná a říkám si, kam až je schopen zajít. Ke konci knihy jsem si musela dát pár dní pauzu od čtení, abych vstřebala všechny události. A na poslední stránku jsem doslova nevěřícně zírala.

07.05.2020 5 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Tahle kniha zde nemá moc dobré hodnocení, proto jsem od ní neměla moc velká očekáváni, ale nakonec docela mile překvapila. Přečetla jsem ji na jeden zátah a nenudila se u ní, což od detektivky očekávám. Hodně sympatické mi bylo, že na případu pracovali nováčci a ne ostřílení kriminalisté, dodávalo to příběhu správný ráz. Pan Březina mě hodně nadchl a chci si přečíst i jeho další knížky a doufám, že budou tak stejně dobré.

21.10.2019 4 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Tato kniha mě mile překvapila, začala jsem jí číst bez větších očekáváních, kdy jsem se musela překousat přes začátek, ale zhruba po třiceti stránkách mě kniha opravdu chytla. Sice mě mrzelo, že hned z epilogu mi bylo jasné, kdo Šelma je, ale nakonec jsem byla překvapená, proč to tak bylo a kde to vlastně začalo. Hlavní hrdina mi byl sympatický, fandila jsem mu, aby všemu přišel na kloub. Hračkáře jsem si koupila po přečtení Šelmy a hned jsem se do něj pustila, tak snad bude stejně překvapivý, jako Šelma.

13.05.2019 4 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Tak tenhle příběh z hlavy asi nikdy nevymažu. Děj měl spád, krátké kapitoly tomu dodávaly správnou atmosféru. Líbilo se mi střídání kapitol z pohledu obou chlapců, jejich myšlení, dialogy, vykreslení prostředí v jakém se děj odehrává do sebe dokonale zapadají. Za mě opravdu hodně povedená kniha.

31.08.2018 5 z 5

Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Lehké, milé počtení při zkouškovém období. Při čtení knihy jsem se místy smála, místy přemýšlela nad životem. Když jsem měla špatnou náladu, tak mi ji Fulghum dokázal svým psaním zvednout. Díky za to :)

16.05.2017 4 z 5

Déšť Déšť Sára Saudková

Mojí oblíbenou postavou se stala Oldřiška, líbilo se mi, jak ji autorka vykreslila. Celkově se mi kniha líbila, přestože tam bylo hodně sexu, místy sprostých slov, tomu příběhu to dávalo tu správnou atmosféru.

22.08.2020 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Opět dobrá knížka plná zvratů, tajemství, intrik a temných odhalení. Vždycky když jsem si myslela, že už určitě vím, jak to dopadne, autorka mě přesvědčila o opaku. Dobře propracovaný příběh.

25.07.2020 4 z 5

Nejděsivější československé zločiny Nejděsivější československé zločiny Jaromír Slušný

Mám ráda knihy psané podle skutečných událostí, proto jsem sáhla i po téhle knize. Očekávala jsem, že čtení nebude úplně veselé, ale to, jak byly jednotlivé kapitoly napsané mne hodně překvapilo. Vyprávění mne dokázalo doslova pohltit, někdy mi dělalo problém věřit vlastním očím. Přestože jsou jednotlivé příběhy dost brutální, tak jsem knihu přečetla skoro na jeden zátah a neustále si říkala, jak je vůbec možné, že tohle dokáže někdo udělat druhému člověku. Hrůzné, ale dobré čtení.

14.06.2020 5 z 5

No a já No a já Delphine de Vigan

Tak tento příběh stojí opravdu za přečtení. Dívka jménem Lou se seznámí s dívkou žijící na ulici, které říkají No. Jak je možné, že dívka, které má IQ 160 se seznámí s dívkou, která nemá nic? Možná právě proto si obě rozumí. Lou má domov, rodiče, má kde bydlet, ale přesto jí něco chybí. Proto se na No tak upne, pomůže jí, má ji ráda jako vlastní sestru. Obě se snaží poprat s tím, co jim život nadělil. Kniha se mi moc líbila, takový příběh může zažít každý z nás. Jak jednoduché je, se dostat na ulici. A jak těžké je se z ní dostat pryč.

27.04.2018 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Kruh se mi líbil více, než předešlý díl – Mráz. Opět musím říct, že mi napětí nechybělo od začátku do konce, vraha jsem si tipla hned na začátku a byla jsem přesvědčená, že to je on, ale ono ne. Konec byl překvapivý, jako v předchozím díle. Musím si přečíst i Tmu a budu čekat na to, až vyjde Noc, jestli konečně přijde rozuzlení, kterým nás autor napíná od prvního dílu. :)

07.02.2018 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Ta anotace a obálka slibovala asi víc, než jsem čekala. Kniha nebyla špatná, námět byl velice zajímavý, ale myslím si, že by se to dalo ještě trochu víc propracovat. Četla jsem už i lepší detektivky. Nemůžu říct, že by se mi kniha úplně nelíbila, věřím tomu, že se autor v druhém, díle rozepíše víc, protože druhý díl si hodlám přečíst taky :)

27.01.2018 3 z 5

12. 12. 12. 12. Vítězslav Jareš

Skvělý příběh, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Akorát když jsem nad příběhem zpětně přemýšlela nad celým dějem, přišlo mi to poněkud zamotané, ale to asi k pořádné kriminálně patří. Jsem ráda že jsem si mohla knihu přečíst a poznat, co znamená číslo 12. 12., že to není jen moje datum narození :)

18.08.2017 4 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Obálka knihy je skvělá, námět je taky výborný. Nevím proč, ale takhle kniha se mi líbila méně než jiné detektivky, ale ne zase tak málo, abych jí dala méně než 4 hvězdičky, protože si je zaslouží už jen kvůli propracovanosti a precizními popisu vražd a vyšetřování. Určitě si přečtu i druhý díl.

06.04.2017 4 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Při čtení jsem se nemohla nějak dostat do děje, nedělalo mi problém knihu odložit a několik dní jí nečíst, nebyla pro mě tak napínavá, jako třeba jiné detektivky, přemýšlela jsem, že ji odložím, ale nakonec jsem vydržela a udělala jsem dobře, protože poslední čtvrtina kniha byla dobrá. Děj mě pohltil, najednou se mi kniha četla dobře, dokonce mě i překvapila. Další díly si určitě přečtu.

09.03.2021 3 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Musím přiznat, že na začátku příběhu jsem se trochu nudila, ale postupně děj začal nabírat obrátek a já si čtení opět užívala jako v předchozích dílech. Nepřestane mě překvapovat fantazie autora, která snad nezná mezí. Opět hodně dobré čtení.

20.02.2021 5 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Tahle kniha si mě získala od první stránky, Neve mi trochu připomínala mě. Za mě byl příběh čtivý, místy tajemný a trochu děsivý, ale nakonec to všechno do sebe krásně zapadlo.

22.08.2020 5 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

V této knize se dočtete, jaké hrůzy se děly v bloku číslo 10. Já jsem doposud o bloku číslo 10 neslyšela a při čtení mě hodně mrazilo. Kniha pro mě nebyla ale tak čtivá, jak jsem si myslela že bude. Ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla a rozšířila si zase o kousek vědomí o holocaustu.

22.08.2020 3 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jeden z dalších příběhů, při kterých bude čtenáře mrazit z toho, co všechno museli lidé během holocaustu prožít. Tento příběh vypráví o neskutečné odvaze a chuti pomoci druhým, i když ho to samotného může stát život. Pěkná kniha, četla se mi sama, jsem zvědavá na Cilčinu cestu.

22.08.2020 4 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Ne nadarmo tahle kniha má štítek psychologický thriller. Při čtení jsem si mnohdy říkala, co je skutečnost a co je fantazie. Do poslední strany jsem si nebyla jistá, jak to s Emmou ve skutečnosti je, byla jsem opravdu na pochybách. Kniha je hodně čtivá s velkým překvapením na konci.

11.08.2020 4 z 5