Hella Hella komentáře u knih

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Hodnotím vcelku spokojeně, jen ta poslední část knihy už pro mě byla moc. Moc nepříjemná, moc nesympatická, moc ujetá. Stejně jako hlavní hrdinka.

25.11.2020 3 z 5

Hra na nikdy Hra na nikdy Jeffery Deaver

Můj dojem z příběhu je rozpačitý, je tohle opravdu Deaver? Jeho poslední "Lincolnovky" jsem už moc nedávala kvůli překombinovanosti a díky tomu ztrátě potěšení ze čtení, ale ty první byly pecka! Takže jsem se logicky těšila na nový začátek a nového hrdinu sympaťáka, ale ono nic moc. Konkrétně zde mi vadilo zahlcení hráčskými "terminus technicus" (a tím pádem mě to pak už nutilo určité pasáže i přeskakovat) a Colterova až nadpozemská schopnost si vše vydedukovat. Snad budou další díly lepší.

15.10.2020 3 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Na to, jak dlouho jsem se nemohla začíst a bojovala s touhou knihu odložit - leč vydržela jsem! - mi to druhá polovina knihy poměrně dobře vynahradila a můj prvotní dojem změnila.

11.09.2020 3 z 5

Máš mě v krvi Máš mě v krvi Elizabeth Norebäck

Hodně povedený příběh! Doporučuji všem nadšencům do psychologických thrillerů.

08.08.2020 4 z 5

Květy nad peklem Květy nad peklem Ilaria Tuti

Dobrý příběh, nečekaně dobrý, jen na konci mi bylo trochu smutno za tak zmařený život.

07.06.2020 4 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Nemůžu přemoci svoji čím dál větší antipatii k Erice a tím je pochopitelně poznamenané i moje hodnocení. Vím, že se mnou zhusta nebudete souhlasit, ale v mých očích je to nepříjemná a nesympatická ženská, která se neumí chovat ke svým blízkým i kolegům a ve svém věku se diví, že i na ni najednou platí zákonitosti přírody? Ááááá, to fakt ne.

05.04.2020 3 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

První třetinu knihy mě příběh nijak extra nebavil. Prostě zase: chlastá, neví o sobě, je to hustý čuně atd., atd. V druhé polovině se ovšem Harry opět sebere a znovu předvede svoje brilantní vyšetřovací schopnosti a geniální dedukce. Bravo! Už píšete další, pane Nesbo?

02.01.2020 4 z 5

Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Která žena by to nejdražší vyměnila za pomstu? Leda psychopatka. Za mě nepříliš věrohodný příběh, který hned od prvních řádků naznačuje, že není vždy vše tak, jak to vypadá. A hlavní hrdinka mě docela rozčilovala, nesympatičtější literární postavu bych musela dlouho lovit z paměti.

28.10.2019 2 z 5

Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Velké zklamání. Začátek skvělý, od druhé třetiny příšerný propad. Hrdinka nereálná blbka, když si tohle všechno nechá líbit, bože! a navíc nesmrtelná, neb to by prostě dlouhodobě nemohl přežít nikdo. A přesto všechno to pořád trpělivě snáší. A spřádá nelogické, nepochopitelné plány, k nimž trapně využije dalšího chudáka a jde přes mrtvoly.
No kruci písek, tohle se nepovedlo.

26.07.2019 1 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Strašně mi pije krev Elena. Nejvíc tím, co udělá na konci. A taky Lila a Nino, a to tak, že hodně, hodně moc. A přesto, nebo možná právě proto, je to pořád ta nejlepší a "nejplastičtější" kniha, jakou jsem kdy četla. Má velká poklona paní autorce!

30.10.2018 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Výtečné. Troufám si tvrdit, že lepší než oba předchozí díly, které - alespoň z mého pohledu - občas trochu drhly.

04.03.2018 4 z 5

Beze stopy Beze stopy Mary Torjussen

Jo jo, tohle byla jízda! Autorka mě totálně převezla... :-) A takhle nějak má vypadat správný thriller!

13.11.2017 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Nic moc jsem neočekávala a ono se to vyplatilo - kniha se mi četla dobře, zápletka bezva a originální, vývoj i dialogy věrohodné a nedrhnoucí.
Jen tedy - heršvec, to ale byla parta hic, co?!

01.08.2017 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Fantasticky napínavé čtení. Čtete a nestačíte se divit, co je (možná) možné. Ale ano, věřím tomu, že z podobné hrůzy by nejspíš nebylo jiné cesty.

29.07.2017 5 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Fantastické: Napínavé, věrohodné i překvapivé. Jako příjemný bonus i nadále realisticky uvěřitelný vztah Tomasettiho a Kate. Jednoznačně výborné! (stejně jako všechny předchozí díly).

07.05.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Bezesporu je to velmi čtivé. Zároveň mi ale vyprávění přijde hodně povrchní, děj přehuštěný, jako by šlo o popisy životů mnohem více lidí, zápletky částečně nedotažené do konce a žádná, opravdu ani jedna jediná z postav si nezískala moje sebemenší sympatie. Jo a ten dohromady propojený konec je katastrofa, tomu se fakt nedá sebemíň uvěřit.

22.01.2017 2 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Knize určitě nelze upřít čtivost, nicméně já byla v závěru zklamaná a dokonce jsem se autorem cítila podvedená. To kvůli tomuhle rozuzlení celou dobu držím vypravěčce palce a nedočkavě čekám, až už se TO potvrdí? No do prkýnka...

22.05.2016 3 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Už po předchozí knize Slib mlčení jsem si říkala, že je to bomba příběh.... a tenhle druhý titul autorčiny literární schopnosti a kvalitu, čtivost a originalitu knihy jen potvrzuje. Navíc bylo hodně zajímavé číst o amišských zvycích a životě. Vřele doporučuji.

03.04.2016 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Přečteno jedním dechem. Výtečné, napínavé, originální a uvěřitelné. Těším se na další pokračování!

24.01.2016 5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Tradičně výtečné, dokonale propracované, s velkou dávkou překvapivých zvratů a scén. Po Krvi na sněhu jsem se obávala, aby Nesbø neztrácel dech, ale kdepáááák. Bomba jako (skoro) všechny Holeovky.

08.01.2016 5 z 5