helusa2 komentáře u knih
Krásné, milé povídání se zajímavými nápady k zamyšlení. A provedení audioknížky? Luxusní! Pana Svěráka chovám ve veliké úctě a nikdo by to nemohl namluvit lépe :-)
Moc pěkná a nápaditá knížka se zajímavými myš/lenkami :-) Indiánská jména mě také dost bavila :-D
Prozatím jsem pouze slyšela jako rozhlasovou dramatizaci a bylo to perfektní - zpracování i příběh samotný Až objednám do školní knihovny, přečtu si ji :-)
Opět příběh ze života, u kterého všechny ty zúčastněné prostě vidíte a slyšíte. Šabach mě nikdy nezklamal.
Že by romantika? Tenhle díl se mi moc líbil - méně šílený, více reálný, obsahující myšlenky a s Marvinem v závěru - co více si přát :-)
Napůl čteno, napůl posloucháno - obojí bylo BOŽÍ (jak příhodné… :-D) Asi Gaimana nepřestanu obdivovat a milovat - jeho schopnost volit slova naprosto přesně tak, aby zcela nepředstaviteleně dokonale vystihla atmosféru konkrétní situace - ta jeho schopnost je prostě NADPOZEMSKÁ ;-)
A jdu se podívat na seriál…
Úplně nejjednodušší a nejvýstižnější vysvětlení, co to byl holocaust, pro ty nejmenší děti. Obrázky jsou milé a veselé - ovšem když člověku dojde, kdy, kde a proč byly malovány… Škoda, že je knížka vyprodaná - vzala bych ji do školní knihovny…
Velmi příjemné jednohubky, které jsem si vychutnala každou zvlášť. Nejvíc se mi líbila Žárlivost a Londýn.
Od Nesbøho mám přečtené vše a bavilo mě, jak jsem podle určitých náznaků vytušila zamýšlený směr vyprávění - např. popelářský vůz :-D Tím nenaznačuji, že se Nesbø opakuje, jen ho patrně některé náměty prostě zaujaly a lehce je znovu nahodil...
On je prostě moje srdcová záležitost :-)
Vtipné to samozřejmě bylo - byl to Walliams. Ale raději mám od něj knížky s celým příběhem - tyto groteskové jednohubky (Nejhorší učitelé/děti na světě) jsou na mě víc nechutné, než je nutné ;-)
Napínavost se knize nedá upřít. Ale věrohodnost příběhu (tedy hlavně některých částí), šla tentokrát asi na pivo. Závěrečné scény případu mě nutily přesouvat si audioknihu zpět, jestli dobře slyším, anebo zda mi to snad nepřeskočilo na jinou knížku :-D V tomto díle už byl Joona Linna pasován na samotného mentora Chucka Norrise, kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat...
Taky už začínám šílet z těch "přívalů adrenalinu v krvi" a "pachutí krve v ústech", ale jako audioknížky to ještě zkusím, ať jsem IN.
Tuším ale, že Nesbøho to na mém trůnu "Mistra detektivek" fakt nevystřídá.
Jako dobrý, ale... Ty slovní obraty jsou někdy takové... vskutku kostrbaté... Zakončení mi již podruhé (i v 1. díle) přišlo ve stylu: “A potom mu jí zabalil a usek”. A tu závěrečnou scénu by nezvládl ani James Bond :-D
Tak za mě - dobrý! Celá třídílná série byla fajn detektivka se stále se zlepšující tendencí, takže jsem ochotna pozapomenout na své počáteční rozpaky :-D Zkusím i film - pokud se k tomu někdy dostanu ;-) A dám šanci i pokračování.
Tak jsem si po letech dala repete a zkusila si celé Letopisy Narnie znovu projet (tentokrát audio).
Musím uznat, že napodruhé se mi to líbilo více. Poprvé jsem toho asi už měla dost a poslední dva díly se mi nelíbily. S odstupem času opravuji svůj původní názor. Je to krásné.
A ten křesťanský podtext jsem tam tentokrát cítila ještě více. A také přemýšlela nad tím, jak někteří “křesťanští šílenci” zavrhují Rowlingovou kvůli MAGII, která se v Harrym používá. A za vzor dávají Narnii. Přitom slovo MAGIE je zde v každé druhé větě... No, kdo chce psa bít... Ale to jen tak na okraj :-)
Fajn knížka :-) Nejvíc se mi líbil návrat do života na kolejích/internátu, ten mě bavil :-) Líbí se mi, jak umí autor zabrousit na vážná témata a přitom okatě nepoučovat - to YA literatura potřebuje :-)
Moc hezký příběh plný spousty myšlenek, humoru, dojetí... Krásné :-)
První díl se mi líbil více...
Opět velmi napínavé, těžké bylo se od knihy odtrhnout, ale příběh hodně “přitvrdil” a dvojka byla pro mě méně uvěřitelná, méně promyšlená - několik událostí mi tam prostě “nepasovalo”... Možná to bude do sebe zapadat v dalším díle?
Před spaním určitě číst nebudeme ;-) Stačila mi minulá noc - zdálo se mi tolik pokračování a variant, že jsem se ráno musela kouknout, co se stalo opravdu a co byly jen mé “konspirační teorie” :-D
To je tak geniální nápad!!! Věrozvěstové Cyril a Metoděj tady prostě přišli už strašně dávno... Teď jejich práci připomněl a obnovil Alexandr Flek :-) Vřelé díky za to!
Rok (od zhlédnutí filmu) jsem se těšila na to, až si tuto knížku přečtu. Mimo jiné proto, abych se ujistila, že jsem to všechno pochytila a pochopila správně, protože film byl velmi akční ;-) I když se Grindelwaldovy zločiny nesou ve znamení přípravy na další silný díl, líbilo se mi to. A MOC se těším na pokračování!!!
Krásný příběh... Svět J. K. Rowling prostě miluji :-) :-) :-) Kéž by vyšel i scénář dalšího (i budoucích dalších) dílu... Dost mi chybí ;-)