Hema Hema komentáře u knih

Tichá odplata Tichá odplata Hania Allen

Kniha mě moc bavila, užila jsem si každou její stránku.

01.02.2021 5 z 5

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Skvěle napsaná kniha, dobře vykreslené postavy, bavila jsem se a doporučuju všem.

29.01.2021 5 z 5

Osudy ve stínu šoa Osudy ve stínu šoa Klára Fischleinová

Hrozne a zaroven inspirativni pribehy lidi. Podobne knihy se nectou dobre. Presto bych je mohla cist stale dokola.

Islámskému státu na dostřel Islámskému státu na dostřel Lenka Klicperová

To je tak strašný svědectví, že se mi to vůbec nečetlo dobře, budu muset sáhnout po nějaké oddychovce.

02.01.2021 5 z 5

Nečekaná dobrodružství sester Šergilových Nečekaná dobrodružství sester Šergilových Balli Kaur Jaswal

Nuda, nuda, nuda!

Normální lidi Normální lidi Sally Rooney

Serial je v pohode, ale kniha je vlekouci se strouha nudy.

Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Jo, muzeme si zanadavat, ze je to uz tisickrat opsane tema, ale me to bavilo i tak.

Sovětská zima a náčelník Apačů Sovětská zima a náčelník Apačů Vlasta Lišková

Fascinující postavy, kniha se mi líbila. Nejvíc asi tím; že byla tak jiná než ostatní.

Hra pro tvoje modré oči Hra pro tvoje modré oči Ľubomír Feldek

Prekrasne, ale opravdu prekrasne ilustrace, kniha; ktera me provazi zivotem od detstvi diky tete ze slovenska. Doporucuju

Perinbaba Perinbaba Ľubomír Feldek

Krásná pohádka. Moc krásně napsaná a ilustrovaná.

Velká kniha slovenských pohádek Velká kniha slovenských pohádek Ľubomír Feldek

Miluju všemožné národní pohádky, vetšinou platí, čím dál, tím líp. Tyhle mě mě ale bavily, přestože jestě nedávno se o nich dali mluvit jako o "našich" pohádkách. Dozvěděla jsem se i pár nových, které jsem nikdy dřív neslyšela. Jsou o něco míň mystické než ty naše, ale jsou krásné.

Jižanská kuchařka Jižanská kuchařka Marsha Kocábová

Plno těch jídel jsem neznala, takže pro mě byla tato kniha jednoznačně obohacující.

02.01.2021 5 z 5

Notting Hill pod sněhem Notting Hill pod sněhem Jules Wake (p)

Ne to oddychová romanťárna, ale nezklamala mě!

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Pro milovníky romantiky a čajů, povinná četba!

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Tajemné krásné dílo z úchvatného prostředí. Doporučuju.

Marie a Magdalény Marie a Magdalény Lenka Horňáková-Civade

Silná kniha o silných ženách, ale v jiném smyslu než jak jsme zvyklé o nich slýchat v té feministické hysterii v současnosti.

Grófka Grófka Lenka Horňáková-Civade

Trochu slabší než jiná autorčina díla, ale nebyla špatná ani tak! Skvělé prostředí, popisy a záhadnost postav...

Symfonie o novém světě Symfonie o novém světě Lenka Horňáková-Civade

Každá její kniha je po textové stránce klenot. Je to skvělá spisovatelka, jen obálky knih by jí měl začít dělat někdo jiný. Jsou otřesné.

Milá Emmie Milá Emmie Lia Louis

Líbila se mi hlavní hrdinka, její vykreslení i vývoj, konec mě dojal, jsem nadšená.

02.01.2021 5 z 5

Než jsem zemřela Než jsem zemřela S.K. Tremayne (p)

Jsem nadšená prostředím i postavami. Sice nešlo o nic nového a převratného, ale bylo to dobře napsané nebo přeložené, četlo se to rychle.