Heřmis Heřmis komentáře u knih

Zelený skarabeus Zelený skarabeus Philipp Vandenberg

Pokud Vandenberg píše v reálné rovině, tak je to poměrně resp. průměrně čtivé, ale jak se do toho začne míchat takové to nadpřirozeno, to mě tedy moc nebavilo. Celou knihu jsem si říkal, že to bude na průměr, ale za ten konec jsem ještě hvězdu ubral.

02.06.2017 2 z 5

Pod junáckou vlajkou Pod junáckou vlajkou Jaroslav Foglar

Knihy pana Foglara jsem měl rád jako žák základní školy a občas se k nim vracím i v dospělosti. Jakou jinou knihu vybrat do Čtenářské výzvy v kategorii Kniha o přátelství, než právě něco od Foglara.

14.10.2016 4 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Kmotr je výborná kniha. Skvělý příběh a zajímaví hlavní hrdinové - i když jsou mafiáni, tak jim fandíte. Hlavně Don Corleone, to je kapacita. Časem zkusím i další knihy autora.

14.10.2016 4 z 5

Ostrov v ledových mořích Ostrov v ledových mořích Jean van Hamme

Tak za mě průměr. Kresba se mi poměrně líbí, ale příběh mi přijde až moc stručný nebo zkrácený. Jako ve stylu "Viděli jste v minulém díle...."

20.05.2016 3 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Eduard Petiška píše jednoduše, aby to bylo stravitelné i pro děti. Poznáte příběhy řeckých bohů, hrdinů, králů a dalších postav. Pro základní přehled o starověkém Řecku je to dobrý start.

26.04.2016 4 z 5

Misery Misery Stephen King

Jedná se o slušný thriller, ale na top hodnocení to, podle mě, není. Osobně mi vadí zdlouhavé snové pasáže a představy a občas rozvleklé vyprávění. Úsek, kde hlavní hrdina píše rukou je skoro nečitelný. Knihu bych označil za lepší průměr.

11.01.2016 4 z 5

Keltské pohádky / The Celtic Fairy Tales Keltské pohádky / The Celtic Fairy Tales neznámý - neuveden

Jako doplněk ke studiu angličtiny je čtení podobných knih určitě výborným pomocníkem. Co se týká pohádek samotných, tak některé jsou skutečně lehce morbidní, ale takový je i život sám.

23.11.2015 4 z 5

Viděno Sudem Viděno Sudem Petr „Hraboš“ Hrabalik

Kdybych to četl v průběhu studentských let, asi bych se s tímto životním stylem ztotožnil lépe :), ale s odstupem času je to pro mě trochu S-F. Nicméně autor mě vícekrát hlasitě rozesmál, což je skvělý bonus. Po knize jsem samozřejmě sáhnul proto, že autor je zpěvák a frontman výborné skupiny Našrot.

29.10.2015 3 z 5

Fialový kámen Fialový kámen Garth Nix

Šestým dílem celá série končí. Za mě je konec trochu moc roztahaný, ale celá série si určitě 4 hvězdy zaslouží.

01.10.2015 4 z 5

Do boje Do boje Garth Nix

Pátý díl pokračuje v pěkném tempu a jeho konec vás donutí hned sáhnout po šestém (závěrečném) díle, jinak puknete zvědavostí a nedočkavostí, abyste se dozvěděli jak to všechno dopadne.

30.09.2015 4 z 5

Nad Závojem Nad Závojem Garth Nix

Ano, čtvrtý díl je o trochu slabší než třetí, ale jede se dál. Je pravda, že hlavní hrdinové by měli držet pohromadě, když jim jde všem o život a ne spolu pořád zápasit a tím nervovat čtenáře :) .

21.09.2015 4 z 5

Asterix V-VIII Asterix V-VIII René Goscinny

Je to klasika a proto plný počet. Hezky nakreslené, příběhy mají spád a člověk tam vždy najde něco, co ho pobaví. Navíc se dozvíte historická fakta např. jak to bylo s nosem Sfingy nebo od kdy pijí Britové čaj :) ...

14.09.2015 5 z 5

Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Ira Levin

Za Rosemary dávám 4 hvězdy, za paničky bych volil asi jen 3. Oba příběhy mají zajímavý nápad, ale Rosemary mě bavila víc kvůli atmosféře. Zkusím zkouknout také filmové verze.

31.08.2015 4 z 5

Aenir Aenir Garth Nix

Pro mě zatím nejlepší díl. Děj se rozběhl hned od začátku a co kapitola, to nové prostředí, nové bytosti apod. Už se těším na čtvrtý díl.

31.08.2015 4 z 5

Hrad Hrad Garth Nix

Druhý díl mi přišel ze začátku trochu zdlouhavý a utahaný, ale jakmile se hlavní hrdinové dostanou do Hradu, tak příběh nabere na obrátkách. Moje oblíbená postava je strýc Ebbit. No, nezbývá nic jiného než se vrhnout na další díl.

30.07.2015 4 z 5

Vetřelci omnibus. Kniha druhá Vetřelci omnibus. Kniha druhá Dan Jolley

Tento omnibus je skutečně velmi obsáhlý. Mně se líbili příběhy Genocida a Koloniální Pěchota - pěkná kresba a v příběhu jsem se poměrně orientoval. Naopak prostřední příběh Sklizeň má zvláštní kresbu i scénář a trochu jsem se v tom ztrácel.

01.06.2015 3 z 5

Tvrdohlavý muž Tvrdohlavý muž Ondřej Horák

Pan Bernard je sympaťák a pivo Bernard mi chutná, ale kniha mi přijde taková nemastná neslaná. Asi jsem čekal vyprávění víc do hloubky, popř. i nějaké úsměvné historky. Místy mi přišlo, že se skáče od jednoho tématu k druhému. Je to kniha na jeden večer.

18.05.2015 3 z 5

Skutečný příběh Cílka a Lídy Skutečný příběh Cílka a Lídy František Skála

Moc hezká kniha, výtvarné zpracování je super, dětem se moc líbí.

22.04.2015 5 z 5

Smrt Zajdy Munroa Smrt Zajdy Munroa Nick Cave

Mě Nick Cave baví a to jak Oslice, tak Zajda. Samozřejmě každá kniha je z jiného ranku, ale pořád je Zajda slušný počtení.

24.03.2015 4 z 5

Edinburské duchařské historky Edinburské duchařské historky * antologie

Edinburské duchařské historky jsou spíš takové krátké střípky příběhů, ale i tak je to dobré.

24.03.2015 3 z 5