Hezzy komentáře u knih
Mnohem akčnější a přímočařejší než Zpěvy. Ubylo někdy lehce nudných filozofických úvah a rozebírání díla Johna Keatse a naopak přibylo akčních pasáží a hlavně více detailních informací o celém univerzu a planetách bývalé Sítě. To považuji za velké plus, protože svět se podařilo Simmondsovi vykreslit dokonale.
Velmi zajímavá edice (Světové umění), u které hraje prim celkový design knihy a opravdu velké množství obrazového obsahu. Samotný text je na můj vkus psán však až příliš stroze a tak "suše" akademicky. Více zajímavostí např. ze života nebo malířových inspirací by ovšem neškodilo.
Obsahově asi to nejvýživnější, co lze od Voltaira najít. Všechny důležité romány a povídky hezky uceleně v jedné knize, navíc s poznámkami a vysvětlivkami na konci.
Moje první setkání s Marquezem a na začátek celkem příjemné. Ohromilo mě, jak měla každá povídka svojí vlastní specifickou atmosféru, kterou Marquez dokázal vytvořit. Klidně mu na to stačí dvě stránky. Ano, asi dvě povídky mi přišly naprosto zbytečné a vůbec mě nezaujaly a celkový styl psaní je spíše takový "utahaný", avšak přesto jsem příjemně překvapen.
Ještě před koupí jsem četl recenze na Prokletí a rozhodně jí neoznačovaly za skvělou knihu. Prý, že už Palahniukovi dochází dech, je tam nulový příběh a... bla, bla, bla. Všichni recenzenti však za to shnijí v pekle! Prokletí je naprosto úžasná kniha, a dokonce se mi líbila o něco více než Program pro přeživší. Ano, opravdu se jedná spíše o sled nápadů. Příběh je odsunut na druhou kolej, ale tady jde opravdu pouze o atmosféru a myšlenku. Ano, znám slovo atmosféra, jsem možná mladý, ale rozhodně ne mrtvý... Doufám, že takových knih napíše Chuck ještě hodně, protože to je jako droga.
Komiksům jsem nikdy neholdoval, ale tohle mě dostalo... nádherná kresba a i přesto, že textu tu moc není, se podařilo vytvořit dobrý příběh s báječnou atmosférou.
Skvělá atmosférická kniha. Kresba je sice minimalistická, ale nádherná a černobílý styl je trefou do černého.
Možná jsou 4 hvězdy moc, ale jako velký fanoušek Rammstein nemohu jinak.
No, nic moc. Moje třetí kniha od Vonneguta a čekal jsem více. Většinu času jsem se spíše nudil a čekal, kdy to skončí. Pánbůh požehnej za 160 stránek.
Zatím pouze 4 hvězdy. Tahle knížka si totiž přímo prosí o opětovné přečtení.
Za poslední povídku jasných pět hvězd! Márquezova dokonalost...
Další výborné dokreslení atmosféry Maconda. Čte se o něco lépe než Všechna špína světa a také je Zlá hodina taková "uhlazenější. Malý dílek do fantazijní mozaiky o Macondu.
Na této knize je vidět, jak se Marquéz za těch mnoho let zlepšil a vypracoval na světového autora. Rozhodně to není skvělá kniha, avšak to neznamená, že je špatná. Opravdu spíše průměr. Doporučuji přečíst před tím, než se vrhnete na Sto roků samoty.
Srovnatelné s Kmotrem. Další skvělý zářez na mafiánském peru Maria Puza.
Skvělé oddechové čtení. Někdy sice až trochu naivní a autorův styl psaní není v místech příliš oslnivý, ale atmosféra té doby je tu zachycena skvěle.
Jedna z mála knih, kterou jsem přečetl snad 5x. Metro má naprosto úžasnou atmosféru a je jen škoda, že mytologie není promyšlená až do nejmenších detailů.