hippiesak hippiesak komentáře u knih

Sunstone 2 Sunstone 2 Stjepan Šejić

Fakt paráda. Toto je PAN KOMIKS ;) Stejně jako první kniha, tak tato druhá kniha je prostě TOP a cool. Jo a sexy ;) Tak to každopádně! Je to stejně mazec, že i když je to "obrázková kniha" tak je tam mega moc textu a celý je to promyšlený a procítěný. Prostě po přečtení mám pocit, že jsem dočetl klasickou knihu a ne komiks :)

13.09.2021 5 z 5

Barbie - Zlatá kniha pohádek Barbie - Zlatá kniha pohádek neznámý - neuveden

Jako hodně dobrý :) Jak pro děti, tak pro čtenáře. Ta Barbie je fakt kočka :) Obrázky jsou fakt hodně povedený. Jeden příběh je na cca 15-20 min čtení. Takže malé dítě a větší se unaví. Za mě bezva a mohu jen doporučit pro nadšené fandy světa Barbie, což my jsme :)

21.07.2021 4 z 5

Vějíř – sborník české mangy 2011 Vějíř – sborník české mangy 2011 Daniel Řezníček

Zatím nejlepší s ohledem na prvotinu a pak druhý díl :) Pořád to ještě není ta úroveň posledních Vějířů, ale toto bylo celkem OK :)

06.07.2021 4 z 5

Maxipes Fík doma i na cestách Maxipes Fík doma i na cestách Rudolf Čechura

No klasika! Kdo by neměl rád Fíka :) Na toto jsem se těšil, až budu dětem číst. První polovina, vlastně ta původní první kniha byla super, ale ta druhá půlka, která líčí příběhy Maxipsa na cestách, tedy původní druhá kniha, tak nebavila jak mě, tak děcka. Není to zábavné, jako klasické příběhy. Ale každopádně to nemění nic na tom, že Fík je borec a pan Dvořák, kterého jsem měl možnost osobně potkat, je borec ještě větší :)

29.06.2021 5 z 5

Zbierka kreslených rozprávok. 1. zväzok Zbierka kreslených rozprávok. 1. zväzok kolektiv autorů

Děti byly spokojené :) Jen mám výtku oproti sbírce číslo 2, která byla vydána logicky později a to, že tato kniha obsahuje jen 5 příběhů a relativně dlouhých, kdežto sbírka číslo 2 obsahuje více kratších příběhů a lépe se to "dávkuje" dle aktuálního stavu (únavy) děti :) Ale jinak bezva. Prostě dnes už staré retro příběhy z TV obrazovek.

29.06.2021 3 z 5

Vějíř – sborník české mangy 2 Vějíř – sborník české mangy 2 Daniel Řezníček

Jaj, tak tato sbírka mě tolik nebavila :( Ty novější Vějíře jsou zkrátka lepší... Tady to stále beru s rezervou, protože se vlastně celá tato myšlenka rodila :)

29.06.2021 3 z 5

Příběh šmouly mrněte Příběh šmouly mrněte Pierre Culliford

Prostě komiks pro děti :) Dcera (4 roky) spokojená. Jsou tam vtipné pasáže, když Šmloula Mrně žvatlá a já když to dětem čtu, tak se u toho smějí :) Velký formát A4, pevnější stránky. Jen je to lepené a moc to nevydrží. Trošku to na výrobě odflákli.

09.06.2021 4 z 5

Vějíř – sborník české mangy 1 Vějíř – sborník české mangy 1 Michal Wokoun

Nooo, tak se mi podařilo sehnat první sborník :) Hrdě jsem ho zařadil do knihovny, ale když porovnávám ty poslední a tento první, tak je vidět, že úroveň a kvalita tvorba je jinde :) Není to ovšem špatné, jako první počin. Ale neodpustím si kritiku a to, že se mi vůbec, ale vůbec nelíbí ten vložený příběh s tím "rande" a otravnou sestrou. To se tam podle mě nehodí. Tento příběh bych sem nedal. Ale jinak je to OK :)

31.05.2021 4 z 5

Malé ženy (převyprávění) Malé ženy (převyprávění) Jindřiška Smetanová

Viděl jsem nový film (2019), pak viděl starší verzi filmu (1994) a teď přečetl tuto knihu :) A ejhle, je to převyprávění a prý zkrácená verze. Takže mě čeká v budoucnu ještě originál :) A prý dokonce s pokračováním :) No, tak se budu těšit. Celkem mě pobavil úvod, který je určený všem dívkám a ženám (jsem totiž chlap a je mi 39) :))) Ale kniha se mi líbila, i jsem musel otřít vlhké oči v poslední třetině z dojetí... Z příběhu je cítit doba a klid 19.století. Těším se, až tuto knihu objeví moje dvě malé ženy :) zatím mají 4 a 6 let... ale jednou je jistě (nebo snad?) příběh také potěší.

26.05.2021 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

No prostě paráda :) Napínavé do poslední stránky :) A to jsem to četl před cca 15 lety a film viděl asi 5x :) A i dnes jsem si knihu opět užil. Člověk se začte a hodiny najednou plynou a plynou... Knihy od HP jsou jedny z TOP co mám v knihovně a jsem rád, že je mají rádi i mé děti :)

20.05.2021 5 z 5

Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Hana Lamková

Hele, je mi 39 :) Jako malej jsem tento večerníček měl mega rád. Nyní jsem to dočetl dcerám 4 a 6 let a bavilo je to :) Takže je to dobrý. Kateřina a Škuban valí jako před lety. Kniha velká, obrázky super a jeden díl je na cca 10 minut, takže ideál před spaním :)

20.05.2021 4 z 5

DC Superhrdinky: Léto na Olympu DC Superhrdinky: Léto na Olympu Shea Fontana

Dárek pro dceru. Bude nadšená! Super grafika. Dostane to na MDD 1.6.2021, ale já mám knihu přečtenou, protože výzva 2021 :) :) :) výzva číslo 11 - Kniha, kterou po přečtení někomu darujete :) :) :) Tak a tento bod je vyřešený :) Dodám, že tento komiks obsahuje všechny hrdiny ze Super Hero High, což je boží a taky celý božstvo z Olympu :) Takže pro děti 6+ a milovníky komiksů prostě paráda :)

17.05.2021 4 z 5

Katana na Super Hero High Katana na Super Hero High Lisa Yee

Chtěla to po mě přečíst má 6 letá dcera :) Pro ni to byl naprosto super napínavý příběh a užila si ho. Já polovinu postav neznal, ale ona jo, z telky :) Druhá polovina knihy bavila pak už i mě a konec by super :) Je to ten styl knihy, kdy skončí kapitola napínavě a chcete hned druhou! Což jsem se u toho vždy bavil, protože konec kapitoly = jde se spát :) Ale poslední tři jsem pak dceři dal v celku, aby si to užila :) Takže pro děcka 6-10 let asi paráda :)

13.05.2021 3 z 5

Byl jednou jeden krtek Byl jednou jeden krtek Eduard Petiška

Má cenu psát něco dalšího k této české klasice? :) Kniha z doby, když Krteček byl ještě Krteček. Žádný "little mole" jak je dnes vidět v ČESKÝCH obchodech. Žádný politický nástroj Zemana, jako dnes... Tato kniha z roku 1982, roku mého narození, je prostě nostalgická klasika a jsem rád, že ji děti mají, sice v polorozpadlém stavu, ale stále mají ve své knihovně :)

16.04.2021 4 z 5

Princezna - velká kniha pohádek Princezna - velká kniha pohádek Walt Disney

Krásná dětská knížka, nádherné ilustrace, pěkně napsaný a do češtiny přeložený text. Dítě, 4 roky, je nadšené :)

14.04.2021 4 z 5

Dědeček Večerníček - pohádky s překvapením Dědeček Večerníček - pohádky s překvapením Jozef Pavlovič

Dávám relativně nízké hodnocení. Knížka jako samotná je mega super. Je pohyblivá. Při pohybu se mění obrázky. Děti to milují. Ilustrace taky celkem dobrý. Ale ten text. Buď strašný překlad ze slovenštiny do češtiny, nebo celkově ty příběhy mi připadají takové "kostrbaté". Kdyby doprovodný text (každá dvoustrana má na jedná straně textový příběh) více lahodil uchu, dal bych možná i plný počet.

08.03.2021 3 z 5

Aladin Aladin Walt Disney

Pěkná pohádka. Klasika. I originální ilustrace z původního filmu. Pro malé děti ideální... A ta Jasmína je celkem kočka :) Se nedivím tomu Aladinovi :)

01.03.2021 4 z 5

Smrt ze záhrobí Smrt ze záhrobí Robert Lawrence Stine

POZOR: NEČÍST! Toto je 2. díl, pokračování. Udělali chybu, když vydávali Stopy Hrůzy. Je třeba si prvně přečíst začátek, ALE 1. díl nevyšel :))) A pokud se tedy rozhodnete a chcete číst tuto knihu, tak OPĚT POZOR, pokračování, tedy 3. díly vyšel ovšem DŘÍVE, před touto knihou a to jako Stopy Hrůzy 36 - Záludné zlo. Pokud si dovedete domyslet, co se stalo asi v prvním díle (a jakože jo, dá se to dovtípit), tak se pak do knihy pusťte a pak je tedy potřeba sáhnout po knížce s nižším číslem 36 :) Za mě slabota, protože zkrátka chybí 1/3 příběhu :(

01.03.2021 2 z 5

Pocahontas Pocahontas Walt Disney

Klasická pohádka od Disney. Mě osobně moc nebaví, ale děti jsou spokojené a to je asi hlavní :)

28.02.2021 3 z 5

Neznámy Kimi Räikkönen Neznámy Kimi Räikkönen Kari Hotakainen

Na tuto knihu jsem se hodně těšil. Nebyl jsem sice nikdy velký fanda Kimiho, ale určitě patřil k mým oblíbenějším pilotům. Jsem samozřejmě fanda F1. Po dočtení knihy si tohoto borca více vážím a více se na něj zaměřím :) Je to borec s velkým B. Kniha byla super. Ale škoda pro autora Hotakainena, že jsem před časem dočetl knížku Steve Jobs od Issacsona. Ta byla totiž geniální. Tato kniha byla takový slepenec informací. Občas typu článků z časopisu. Ve výsledku je to ale kniha zajímavá, dokáže nám blíže popsat zákulisí F1. Dostane ode mě tedy 4 hvězdy a pro fanoušky F1 mohu doporučit :)

26.02.2021 4 z 5