historikola komentáře u knih
Zajímavé téma knížky, pěkný obal. Jen si myslím, že autor nevytěžil z tématu víc. Přijde mi škoda, že se autor více nerozepsal do hloubky. Klidně bych si tu samou knížku přečetl o 200 stránek více. Ale i tak to bylo zajímavé.
Děj knížky je zasazen do časů druhé světové války. Do koncentračních táborů. Příběh je hodně naturální. Vypráví o morálce dozorců a velitelů SS jaké dělali zvěrstva na obyčejných lidech z táborů. Je dobře, že takové příběhy někdo našel a dovedl je výborně sepsat.
Bohužel je pořád vidět, že se lidstvo ani samotné nástupnické státy nacistického Německa nepoučilo a bohužel ani nezměnilo.
Příběh stojí za to a rozhodně jej čtěte pomalu a dělejte si poznámky. Věřte, že se během čtení budou hodit.
Knížku zakládám do své knihovny a nepustím ji z ruky.
Děj knížky je podle skutečné události. Příběh je hodně silný a jitří emoce. Bojovat za dobrou věc je hodně těžké. Vše je na hraně a příběh je hodně o citech a lidském rozpolcení. Dějová linka je tak dobře napsaná, že není problém přečíst dvacet stránek a ani nevíte jak. Najednou jste na konci kapitoly. Jen si říkám, kolik lidí by to dnes dokázalo? No radši nevědět.
Každopádně tuto knížku zakládám do své sbírky knížek a nepouštím dále.
Životní příběh Rudolfa je moc zajímavý. Jeden z mála s dobrým koncem. Jediný problém co jsem měl tak s knížkou jako takovou. Nemám rád lepené knížky jako paperback. Špatně se při čtení drží a časem se rozlepí. Myslím, že by to knížku moc neprodražilo, kdyby se obal udělal pořádně.
Dostal jsem možnost si půjčit tuto knížku. Přečetl jsem předchozí dvě série a opravdu moc pěkné. Třetí díl nezklamal. Řekl jsem si, že denně budu číst jen jednu kapitolu, ať mi knížka vydrží :) To nešlo dodržet. Prostě Vás ten děj nepustí. Děj byl krásně plynulý a nějak jsem se neztratil. Knížka byla dobře udělaná i fotografie byly pěkné. Nebudu prozrazovat děj knížky, ale už se těším na další knížku.
David
Příběh je výborně napsán jak životem tak perem na papír. Zase je to jedna z knížek co si zaslouží, aby ji četli studenti na školách a nikdy nebyla zapomenuta. Jsem rád, že jsem si ji mohl přečíst. Sepsané zážitky spisovatele čtenáře nutí přemýšlet, co kdyby to či ono. Kdyby se to stalo tak či onak. Je to prostě velké štěstí v neštěstí.
No co k tomu napsat. Nějak knižní obsah nebyl můj šálek kávy.
Ale co naplat. Dostal jsem knížku od přátel k přečtení.
Příběh, který napsala Kateřina Tučková, byl úžasný. Byl tvrdý a bolestný. Bohužel byl také pravdivý. Byla to prostě doba (odsuny), kdy se vracelo všechno stejným ne li horším metrem.
Zažil jsem jako malý, kdy se Německá rodina přijela podívat po revoluci (1989) na svůj zabavený domeček v pohraničí v Ústí nad Labem. Měl jsem sice půjčenou knížku, ale stejně si ji založím do své knihovny. Rozhodně knížka stojí za to ji dočíst.
Dobrý den čtenářky a čtenáři,
dočetl jsem tuto knížku a mohu říci, že jsem nejprve myslel, že bych ji odložil. Na tuto myšlenku jsem přišel při čtení prvních kapitol. Moc se děj nerozjížděl. Ještě, že jsem to neudělal. Včera jsem knížku dočetl a za sebe mohu říci, že spisovatel vypráví příběh krásně. V poslední půlce knížky je to tak, že nemůžete zavřít knížku a dočíst ji jindy. Musíte hned.
Nakonec bych dodal, že plně souhlasím s tím co udělal hlavní hrdina otci. Docela hodně si to zasloužil.
Knížku si nechám a hned ji zakládám do své knihovny.
Zdravím Vás čtenářky a čtenáři,
Tato knížka se neměla vůbec prodávat.... ale měla by se rozdávat do každé rodiny zdarma. Uznávám, že se téma nacistických zrůdností a pohmožděných životů vězňů špatně čte, ale je to základ vědění co se dělo. Žádné dodatečné omluvy Německa nebo firem co využili práci vězňů v nacistických táborech nevrátí životy těch co tam zemřeli nebo si pohmoždili zdraví a mysl. Bohužel těch firem co využili práci v nacistických táborech je pořád dost a jsou stále aktivní. Každý nechť si je dohledá. Jsou to firmy od automobilek až po firmy co dělají filmy a počítače.
Jsem rád, že jsem tuto knížku dočetl a musím uznat, že jsem se tam dozvěděl další nové věci. Nebo jsem se dozvěděl to co jsem věděl, ale zde to bylo rozepsáno detailněji. Konec této knížky je opravdu děsivý. Čtenář si uvědomí co se všechno mohlo stát, kdyby nacistické Německo vyhrálo válku a nešlo bojovat do Ruska. Bohužel dnes se svět tváří jako, že jsme největší kamarádi a vlastně se nic nestalo. Vždyť se přeci omluvili světu.
Vážím si autorů co se do tohoto tématu pustí a píší do hloubky a fundovaně. Bohužel dneska dostáváme hodně zkreslených informací a schválně trochu zavádějící. Potom to vypadá, že to tak špatné nebylo.
Rozhodně tuto knížku doporučuji a za sebe můžu říci, že si ji dám do své knihovny a nebudu se ji zbavovat.
Příběh byl výborně napsaný. Ano byl děsivý, ale popravdě mě ten příběh nenechal klidným. Přes den jsem myslel na příběh z knížky a večer jej četl. Když uvážím, že je podle pravdy tak mě až mrazilo v některých pasážích příběhu.
Rozhodně si tuto knížku nechám a nebudu ji pouštět dál.
Děsivý, ale pravdivý příběh.
Na druhou stranu je dobře, že se o tomto tématu píše nebo točí dokumenty. Rozhodně to pomáhá osvětlit dobu co byla a "zakázaná" témata.
Zdravím Vás přátelé písmenek a voňavého papíru,
dočetl jsem tuto knížku a musím napsat, že ze začátku než se rozeběhne příběh tak prvních 20 stránek se čte hodně špatně. Děj nějak neutíká. Potom následuje zvrat o několik otáček sem a zase tam. Děj se rozeběhne a knížka začne vyprávět svůj příběh. Příběh je to moc krásný. Jen mě popravdě naštvalo jak ten příběh končí. Upřímně byl jsem naštvaný, když jsem měl před sebou poslední tři kapitoly. Ale i přes to příběh je to neskutečně krásný. Spisovatel chtěl z Vás vytáhnout emoce a to se mu povedlo. Knížka není pro lidi co čtou strojově. U toho se musí přemýšlet, nadávat, ale i smát.
Nakladatelství Argo zvolilo pro mě i krásnou obálku knihy. Teď nemyslím jen fotografii, ale i materiál na obal a za vázání listů. Je to po dlouhé době jedna z poctivě vyrobených knížek. To už se bohužel moc nevidí. Ano korektura se snažila odhalit všechny hrubky, ale ne vše se našlo. Nakonec to vůbec nevadí. Když jsem schopen si toho všimnout je to pro mě důkaz, že se soustředím na příběh a na písmenka. Když jsme u těch písmenek tak tisk byl vytvořen v tiskárně Český Těšín. Poslední dobou mám od nich více knížek a vždy je to více jak 100% kvalita.
Za mě příběh 100%
kvalita knížky (výroba) 100%
Co potěší je i tkaná záložka do knížky :)
David
Moc pěkný příběh. Spisovatelka si dala tu práci a napsala moc pěknou knihu. Knížka Vás nedonutí přemýšlet jen o příběhu, ale také Vás donutí k zamyšlení a trochu Vás naťukne si prověřit svazky STB co vedli na Vás. Takže ve Vás vyvolá i tyto pocity. Na druhou stranu chci a nechci vědět kdo a co na mě vedl. Vrátím se ke knize. Moc pěkné a rozhodně to není poslední knížka co si od spisovatelky přečtu.
Dobrý den,
Tento příběh je opravdu děsivý. Je podle pravdy. Životní příběh vypráví několik prostitutek co se svěřili se svým životem a utrpením co prožili. Není to lehké čtení. Je to spíše na zamyšlení. Příběh co se vypráví se nedá číst po stránkách nebo v době chvilkového volna. Děj Vás nenechá zaklapnout knížku jen tak a také musíte být připravena toto číst. Když se nesoustředíte nebo knížku čtete v prostředí kde je hluk nebo něco rušivého tak Vám děj potom nedává smysl a problém je, že vše navazuje. Takže Vám unikne něco a už nedáte celý příběh dohromady.
Popravdě asi budete potřebovat pár dní po přečtení klidu, aby jste si srovnali děj a pocity z příběhu.
Osobně si tuto knihu nechám a zařadím si ji do knihovny.
Knížka jako taková je dobře vytištěná. Kvalitní hřbet i přebal. Tisk byl na Slovensku.
David
Doporučuji tuto knížku přečíst celou a hodně pomalu. Čtenář zjistí, že ve škole o tomto tématu neslyšel ani 0,01% informací. Ano uznávám tato knížka není zábava. Jsou to tvrdá fakta. Jsem rád, že jsem ji mohl číst a rád Vám ji doporučím.
Tato kniha by se měla povinně číst ve škole. Bohužel tomu tak není. Je to příběh člověka (sám spisovatel), který zažil GULAG v Rusku. Byl uvězněn většinu svého života. Je to moc pěkně napsané. I když věřím, že tam není úplně všechno. Osobně si tuto knížku zařazuji na první místo ve své knihovně. Pro pochopené dějin Sovětského Svazu je tato knížka výborné čtivo. Děkuji za možnost si přečíst tuto knihu.
Zajímavý příběh. Popravdě jsem, ale doufal v jiný konec. Příběh byl vymyšlený dobře. Bylo zajímavé číst co by se stalo, kdyby se to stalo. Jen doufám, že nebude pokračování :)
Je fakt, že spisovatel pojal příběh výborně. Vlastně se chytil fabulace, že Hitler konec války přežil. Naštěstí je to jen fabulace.
Zdravím Vás,
dočetl jsem včera večer tuto knížku a můžu říci, že je zajímavá. Příběh je pěkný. Jen mu musíte dát šanci, aby se rozjel. Pak se knížka čte lépe. Občas jsem se tam ztratil, ale stačí se vrátit o pár stránek nazpět a je vše vyřešeno. Jen se mi zdá, že konec byl na poslední chvíli zkrácen.
No a poslední otázka: nechal bych si tu knihu v knihovně? No nevím. Naštěstí se to vyřešilo samo. Mám ji zapůjčenou.
D