hnusák hnusák komentáře u knih

Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

Nejslabší kniha s J.Reacherem. To snad ani není možné, jak se zde tento ,,superman,, chová... Neuvěřitelná snůška plků, holka z baru je snad zakuklený agent z bojovými zkušenostmi a jednáním bez skrupulí ( již asi viděla hory mrtvol ), zabíjení je na denním pořádku ( ne zabíjení, ale hnusné vraždy ), policajti snad v tomto příběhu vymřeli, vše mu100% vychází a protivníci, organizovaná mafie, (a ne jen tak ledajaká, albánská a ukrajinská ) je zde líčena jako dementní a její členové pacholci jdoucí houfně bez mozku na porážku. Nekecám, cca 20 stránek před koncem jsem to zabalil a šel si strčit hlavu do mrazáku. Blbina.

23.03.2021 1 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Fascinující a neskutečně napínavé, ale zároveň hodně přitažené za vlasy s nesmrtelným Jurkem a jeho nadlidskými schopnostmi, ale přesto mne kniha zcela pohltila a nemohl jsem se od ní odtrhnout... to se nestává tak často. Tato série mne fakt užírá spoustu času...

16.03.2021 5 z 5

Minulost Minulost Lee Child

Po vlažném rozjetí a spoustě frází se příběh stal zajímavějším. Ačkoli je zde spousta nelogičností a právních věcí nemožných v tomto koutu světa, kniha se dobře čte a zabil jsem s ní několik hodin.

08.03.2021 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Tedy, co říci... ještě teď jsem plný emocí s překotně se řítíciho děje a opět do poslední chvíle jsem netušil, kdože je ten šílenec. Musím smeknout pomyslný klobouk před autory, kteří toto dílo přivedli na svět a dovolili nám nahlédnout do zvrácených duší magorů, zde mistrně popsaných. A už konečně vím, proč a zač byl odsouzen Joona. A ačkoli detektivky opravdu nevyhledávám, natož severské, tuto sérii zcela jistě přehltám celou, díky.

02.03.2021 5 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Naprosto čtivě napsáno, události se hrnou kvapem dopředu až do tušeného rozuzlení, paráda. Teď se musím vrhnou na Stalkera, abych pochopil, proč se stalo to, co se stalo...
Ode mne opět plný počet zasloužených hvězd oblíbenosti.

17.02.2021 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Bomba, po Písečném muži další skvělá detektivka, kde jsem byl našponovaný jako středověký katapult. Zhruba od půlky jsem měl jasného vraha, ale nakonec se ukázalo, že jsem byl vedle jako ta jedle. Člověk se diví, co se dá všechno vymyslet a ještě to hodit na papír tak, že se našinec nemůže odtrhnout. Díky za skvělou zábavu.

05.02.2021 5 z 5

Spis Odessa Spis Odessa Frederick Forsyth

Od pana Forsytha jsme četl lepší knihy, tato se mne zdá přitažená za vlasy jak příběhem, tak hlavní postavou. Miller se chová nelogicky, a to, co předvádí, by žádný rozumný člověk neudělal. Za mne takový průměr.

27.01.2021 2 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Tuto sérii jsem začal až od Písečného muže a jsem opravdu nadšen. Příběh postupně graduje, až mne občas zápletka vehnala slzy do očí, např. když se najednou zčistajasna objevil na scéně Mikhael a jeho otec ze dozvěděl, že žije... a že není sám. Knihu jsem fakticky přečetl jedním dechem a v rekordním čase, rozdělení na krátké kapitoly je také fajnové. Je na potvoru, že knihovny jsou opět nesmyslně zavřeny, jakoby se v nich střetávaly zástupy přenašečů. No nic, počkám si a začnu od začátku.

08.01.2021 5 z 5

Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Martin Řezníček je každým coulem profesionál a velice všímavý, inteligentní reportér s vlastním názorem, za což dávám palec nahoru. Vidí současnou Ameriku taková, jaká je, bez příkras a myslím, že bych tam asi nemusel žít, navzdory všem těm pozlátkům a řečičkám plných demokracie.

05.01.2021 4 z 5

Líška Líška Frederick Forsyth

Navzdory všem nepravděpodobným scénářům a očividně nastíněným současným postavám světového establishmentu se mne kniha velice líbila, má spád a s chutí jsem se do ní zakousl. Pan Forsyth je skvělý vypravěč a znalec špionážních témat i přes svůj požehnaný věk.

05.01.2021 4 z 5

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Tedy, to zase byl nářez ... ta dvojka se snad hledala, až se k mému nadšení našla ( myšleno autory :-) ). Ty hlášky jsou fakticky k popukání, pro někoho snad nechutný, až oplzlý, ale v tomto případě se fantazii meze nekladou, díkybohu.

27.12.2020 5 z 5

Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Perfektní odvaz, jak jsem jsem u Kotlety zvyklý. Sice s trochu jiného soudku, ale vesmír je také fajn. Už se moc těším na další šperky do série .

21.12.2020 5 z 5

Čtvrtý protokol Čtvrtý protokol Frederick Forsyth

Do podrobna vylíčené mocenské sktruktury občas zahlcovaly svou suchopárností, občas jsem se přistihl, že už už knihu asi odložím, už mne unavovalo to neustálé do pintlichu líčené postupy vyšetřování, nakonec jsem ale udělal dobře, kniha ke konci gradovala. Vím, že pan Forsyth je puntičkář a mistr detailů znalý problematik špionáže, nicméně zde mne tuto knihu trvalo trochu déle dočíst.

13.12.2020 3 z 5

Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Kniha je bezesporu čtivá a má spád, prostě další akční oddychovka. Co mne vytáčelo, to byla spousta chyb v překladu, až jsem se přistihl, že maně hledám další a další, za to tedy palec dolů.

21.11.2020 3 z 5

Mistr úniků Mistr úniků Brad Meltzer

Mno, ne že by ta kniha byla špatná, některé zvraty mají hlavu a patu, ale povětšinou je to takové těžko uvěřitelné a hlavně mne vadilo skákání do minulosti s věčným odkazem na dávno zemřelou dceru. Přistihl jsem se, že podvědomě čekám, až se tam opět objeví. Až konec začínal být trochu zajímavý.

18.10.2020 2 z 5

Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Jakub Szántó je již ostřílený válečný zpravodaj, jehož odvahu fakticky obdivuji. Určitě bych dobrovolně nelezl do všech těch krvavých míst po celém Středním východě. Je nasnadě, že válečnou žurnalistiku považuje za alfu a omegu svého profesního života a zároveň je skvělý vypravěč. Bez příkras a inteligentními slovy dovedl dát knize švih a poučení.

27.08.2020 5 z 5

Smrtonosný virus Smrtonosný virus Vince Flynn

Mno, knihy od pana Flynna miluju, mají spád a hrají na strunu současných problémů tohoto světa. Tato je toho příkladem, co se týče světové pandemie, ale ruku na srdce, spád ale tato kniha zrovna nemá, občas je vleklá a občas jsem se nudil, což se mne u tohoto autora nestává.

19.07.2020 3 z 5

Rudá válka Rudá válka Vince Flynn

No, místy mne kniha přidadala přitažená za vlasy, ale proti gustu ... M.Rapp začíná být celosvětově známý jako brutální zabiják číslo jedna, bojí se ho dokonce i na carském dvoře. To, že se dá dohromady i s Gríšou, pro změnu s Krupinovým zabijákem, to je tedy něco . Ale zase to nebylo tak špatné, svým způsobem mám Mitche rád.

20.06.2020 3 z 5

Nepřítel státu Nepřítel státu Vince Flynn

Myslím, že vše zde již, co se týče, M.Rappa, bylo. Nekompromisní uvažování, a co se týče splnění cíle, spojí se i s ďáblem, aby ho dosáhl. Nic proti tomu, pokud se snaží vymýtit fanatiky z IS. Opět čtivé, opět dobré.

02.06.2020 4 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Nebylo to špatné počtení, akorát jsem zde ( až na samotný závěr ) nepocítil ten pocit, že knihu nemohu pustit z ruky. Tedy když nepočítám vyklouznutí při klimbnutí. :-)

24.04.2020 4 z 5