Hoblinka

Moje první setkání s Jiřím Adamem s Dobrotína. Méně zamotané než u Oldřicha z Chlumu a méně sexu než u Oty ze Zástřizlí

Konečně vím, proč se u nás říká "Hnal ho jako financ kozu" :-)

Moc pěkné počtení, velice moudrá dáma. "Smyslem není uniformita, ale mnohost v jednotě, která ve své rozmanitosti dokáže přežít na hraně působení nerovnovážných sil."

Moje babička měla kdysi tuhle knihu v nemocnici na nočním stolku. Šel kolem pan primář a pravil: "A hele, Tři mušketýři. Tak z těch bych mohl skládat atestaci..."

Moje srdcovka z dob puberty. Jsem ráda, že jsem se k ní díky čtenářské výzvě vrátila.

Za mě nejlepší kniha z celé série. Je to červená knihovna, ale jak říká jedna kolegyně: "Dramat mám dost v soukromém životě."

Ano, je to přeslazené. Ale na dlouhé zimní večery parádní oddechovka.

Přesně jak to psala paní pode mnou: "možná je to kniha spíše pro děti a mládež, ale i mne na pokraji krize středního věku nadchla. Zábavné, dobrodružné, čtivé."

Na tuhle knížku jsem narazila při rozhovoru Karla Šípa s Terezou Kostkovou. Ona byla nadšená. Byla jsem natěšená, knížku jsem si koupila a jsem také nadšená. Milá knížka.

Výborná kniha moderních pohádek. Ne nadarmo získal autor cenu Magnesia litera. A tahle se mi líbí ještě více, než ta oceněná.

Nádherná knížka. Doufám, že stejně jako mně se bude líbit i mým dětem.

Karel Čapek je mistr nad mistry. I po sto letech.
Povídka Čičmani a ptáci je inspirována jeho vlastní zkušeností.