Hoblinka komentáře u knih
Milovala jsem tuto knížku, záviděla Barunce, spílala Pepíkovi. Své babičce každý rok opakuji: "Každá babička stará je veselejší zjara..."
Jedna z oblíbených knih mého dětství. Dětem už se tolik nelíbila.
Moc mě potěšilo, že úryvky této nádherné knížky zazněly i v mém oblíbeném Comebacku.
Za mě zatím nejlepší díl celé série, který jsem četla. Neztrácela jsem se ani v ději, ani ve jménech, což se mi občas u pana Vondrušky stává. I ty Ludmily byly jasné - moje, Vaše, pravá.
Nejoblíbenější díl mého syna. Přiznávám, že mně trochu štvalo to krmení orlích mláďat lahvičkou.
Dodnes se k ní vracím, když potřebuji dětem vysvětlit, jak se dělá plátno. No a výraz krtečkovské kalhotky (modré s laclem, například těhotenské) je v naší rodině terminus technicus.
U nás klasika, nyní již v salátovém vydání.
Pan Pohlreich prý tuhle knihu haní, jak může. Já na ni naopak nedám dopustit. Tak například když jsem nedávno vařila guláš pro dvacet lidí, byla bych bez ní - však vy víte.
Tohle bude navždy moje srdcovka. Samozřejmě ji znám celou zpaměti.
Ač nejsem cílová skupina, přečetla jsem jedním dechem. Ve scéně s Demitem jsem bulila jako želva. Určitě budu doporučovat žákům.
"Co by to mohlo znamenat? Prodám důl, no." "Třeba ho neprodáte. Třeba Vám ho vezmou..."
Já pořád nedovedu pochopit, že jim to prošlo.
Jedna z jejich nejlepších her.
Souhlasím s theale. Zbytečně přeplácané, zbytečně druhů lidí. A popravdě řečeno, nějak si nedovedu představit, jak proti sobě bojují dvě víly, byť je jedna bílá a druhá černá.
Pro mě nejlepší ze všech patnácti her. Prostě ji žeru. Smekám před autory za jejich smysl pro humor a geniální zkratku. Moje kamarádka má syna, který přinesl ve druhé (!) třídě pětku z češtiny za to, že řekl: "Karel Havlíček Borovský byl zadarmo v Alpách, měl tam polopenzi."
Doporučuji každému začínajícímu pedagogovi. Spousta námětů, aby škola nebyla nuda.