hoesch komentáře u knih
Jediné štěstí že z našich vojáků se stali vyšší důstojníci a generálové s vlastním uvažováním. Kdyby veleli francouzské trosky stálo by to za h.... . Masarykovcům se názor a pojetí autora líbit nebude. Ti muži už měli po krk války. Podunajská monarchie by stejně padla, bolševici by se stejně v Rusku dostali k moci. Stejně tak to viděl generál Pleský, generál Gajda , podplukovník Krejčiřík, podplukovník Veist. Plukovník Švec se nezastřelil z lásky (........) . Je potřeba přečíst vše i to co bolí. Legionáři v Rusku trpěli.
Úžasné i jako divadelní hra. Jsem z Vršovic a ty jsou zlatý řek tatínek.
Povinná školní četba . Samozřejmě pod lavicí a nejlépe při matematice, aby člověk měl z hodiny taky něco pozitivního.
Křičíme z plných plic Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my jsme s ní všude. Zeleno Bílo Zelený ---- Zeleno Bílo Zelený.
To je opravdu skvost kniha pojednávající o jednom z našich nejslavnějších fotbalových klubů.
Do detailu popsaná historie, fotografie kresby.
Doporučuji všem čtenářům - fanouškům, chuligánům, rowdies atd.
Stejně tak jako jsem fanatický Klokan uvítal bych knihu o jakémkoliv českém , moravském, slezském, slovenském, rakouském, maďarském , slovinském,chorvatském , rumunském, bosenském, ukrajinském a tak dále klubu.( počátky fotbalu v C.a.K).
Nadosah Pozlátko , to je hajzlík. Zaslaná pošta mě dostala.
Konečně pravda. Citace skutečných účastníků a ne jen domněnky rychlokvašených historiků. Zpracování , fotografie vše perfektní.
Velmi dobře napsané. Východní odboj si zaslouží pevné místo v našich dějinách.
Plně se ztotožňuji s komentářem jindrich7442, a dodávám že nebyla v novodobých dějinách u nás více neprávem očerňována osoba než generál Radola Gajda.
Džosef, fujtajbl darebáku žalobníčku smradlavej. To byla oblíbená hláška z této knihy.
Cesta na východosibiřské ostrovy byla úžasná , kanadská část mě tak nebrala ,ale celkově prostě úžasný.
a Staline měl by jsi si oholit knír , požár Vladivostoku , Herbert Einstein to mě opravdu rozsekalo
Výborně napsané. Spousta doprovodných fotografií, nákresů a kreseb. Díky za to že takovéto knihy vycházejí.
Jakýkoliv díl z trilogie si zaslouží plný počet hvězdiček
Regulérní válka Československa proti Maďarsku, Polsku a ukrajinskému nacionalismu. Plný obdiv našich vojáků, financů, četníků, policistů ale i samotných Rusínů proti debilitě a rozpínavosti diktatur již zmíněných zemí. Oleg Svátek jeden z nejlepších vojáků jaká kdy naše země měla.
Čest jejich památce.
Jindřich Marek nikdy nezklame. Kniha v obdobném duchu jako jeho Hraničářská kalvárie, jen s tím že je zasazena do Krušnohoří. Spousta nového materiálu pro studování osudového roku 1938.
Richard Lein - dokázal něco co už tu mělo být dávno. Objektivní pohled. Povinně zařadit jako učivo do dějepisu.