hzd hzd komentáře u knih

Hektorova cesta aneb hledání štěstí Hektorova cesta aneb hledání štěstí Francois Lelord

Knížka k zamyšlení o hledání štěstí.

17.07.2020 4 z 5

Doufejme v to nejlepší Doufejme v to nejlepší Carolina Setterwall

Knížka byla dost smutná, bylo mi líto hlavní hrdinky. Přijít takhle ze dne na den o partnera a zůstat na všechno sama, navíc s malým dítětem, musí být hrozné.
Nicméně jsem knížku četla dost dlouho, několikrát jsem i proložila knížkou jinou.
Není to úplně můj šálek kávy.

05.09.2019 3 z 5

Světlé dny Světlé dny Zsuzsa Bánk

Kniha se mi celkem líbila. Styl paní spisovatelky a její psaní dlouhých předlouhých vět mi ale moc neseděl. Příběh byl hezký, propletené nelehké osudy všech postav mě bavily.
Nejvíce se mi líbilo období dětství. Část odehrávající se v Římě mě tolik nebavila. Evin křivý dům jsem úplně viděla před očima a vlastně celou vesnici.

27.08.2019 3 z 5

Ctitel Ctitel Charlotte Link

Knížka se mi moc líbila, čtivá, napínavá až do konce.

22.07.2019 4 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

První knížka od této autorky. Četla se hezky, trošku jiný styl vyprávění, než jsem zvyklá. Za mě mohla být knížka obsáhlejší. Začátek a konec vzala spisovatelka opravdu hopem. Ale už mám doma z knihovny půjčenou knihu Zmizet, tak jsem zvědavá.

28.08.2018 3 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Knížka se dobře četla, byĺa jsem zvědavá, jak to všechno dopadne a jestli Billyho najdou. Pro mě celkem překvapivý konec. Nicméně knížka Zapomenuté dítě, kterou jsem četla předtím, je o moc hezčí. Proto dávám jen tři hvězdičky.

24.05.2018 3 z 5

Amerikánka Amerikánka David Jařab

Na knížku jsem byla opravdu hodně zvědavá. Přestože téma je hodně smutné a hlavní postava si užila hodně zlého, knížka se mi četla dobře. Na film ale do kina nepůjdu.

07.10.2024 5 z 5

Krátký román o přátelství Krátký román o přátelství Boris Dočekal

Krátký příběh ve kterém je řečeno všechno. Moc se mi knížka líbila.

28.05.2024 5 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Protože jsem četla již jednu knihu od tohoto spisovatele (Jsou světla, která nevidíme), rozhodla jsem se, že si udělám radost a koupím si Sběratele mušlí.
Knížka se mi moc líbila, hezky se čte. Některá povídka byla trošku slabší, některou bych klidně ještě prodloužila. Určitě si přečtu i další knížku Zeď vzpomínek a těším s na další autorovu knížku O dívce Grace.

12.06.2017

Stanice odložených lásek Stanice odložených lásek Hana Marie Körnerová (p)

Super knížka.

05.11.2016

Půlstoletí s Cimrmanem Půlstoletí s Cimrmanem Zdeněk Svěrák

Knížka je pro všechny milovníky Járy Cimrmana. Určitě stojí za to si ji přečíst a mít ji v knihovně jako milou vzpomínku. Jsou v ní krásné fotky. Doufám, že Divadlo
Járy Cimrmana bude i nadále hrát s takovou chutí jako dosud.
Dopis panu Smoljakovi do nebe mě dostal.

09.05.2017

Melouch Melouch Michal Viewegh

Když jsem viděla v knihovně novou knížku od Michala Viewegha, hned jsem po ní s radostí sáhla a těšila se, že si jí přečtu. Bohužel jsem jí asi po čtyřiceti stránkách zase odložila a rozhodně už se k ní vracet nebudu. Mám tohoto autora ráda, ale je to jako kdyby to ani nepsal on. K jeho starým knížkám se ráda vrátím, ale nové knížky už nestojí za nic.

21.02.2017

Poprask v sýrové uličce Poprask v sýrové uličce Robert Fulghum

Výborná knížka, přečteno jedním dechem. Můžu jen doporučit.

01.11.2016