i_vanička komentáře u knih
Trochu náročnější četba, která mě po přečtení zaměstnala uvažováním, zda je tento vývoj společnosti možný, či přímo pravděpodobný. Trochu mě to znepokojilo a nakonec jsem připustila, že možné to je. Tolikrát v historii se lidé domnívali, že něco takového se přece nemůže stát a byl to omyl. Kniha mi poskytla jakési poselství. Něco jako, že právě teď a pořád je třeba se aktivně zajímat o společnost ve které žijeme.
Výborná kniha, někteří v komentářích dokonce píší, že by to měla být povinná četba. Proč ne, hodně mi pomohla se přesněji orientovat v tom, co že se to vlastně kolem nás děje a proč. Kniha je podle mého názoru i přesvědčivá, je položená na faktech, citovaných zdrojích, historických zkušenostech ... Ale co nevím, jak takovou četbu babídnout lidem, kteří ji nehledají a nechtějí vědět. Nakonec tohle je nejspíš i podstata knihy, probudit lidi z toho "podřimováni", než se nám svoboda a demokracie zase ztratí.
Monika říkala, že prý by mohla být tato kniha depresivní. Vůbec ne, spíš naopak. Pro citlivé a vnívamé bytosti, které mají odvahu se na relalitu dívat zpříma a chtějí zároveň nahlédmout pod povrch věcí, je to jistý druh pohlazení, pochopení či povzbuzení .... jednoduše, kniha je úžasná.
Přečteno pouze 242 stran. Na mě moc zdlouhavé a obsah mě u čtení neudržel.
Stijí za přečtení. Ze startu se o tom možná dá pochybovat, ale nabírá na zajímavosti, vzbuzuje zvědvost a roste napětí. Odlišností je sem tam brutalitální popis v některých pasážích. Chvíli jsem se musela zamyslet, zda to vůbec chci číst :), ale pak jsem to vzala na milost. Nakonec si myslím, že je to tam správně. Mo Hayder jednoduše čtenáře nešetří a nechává ty zvrhlosti působit napřímo.
Svižně a přitežlivě popsaný způsob, jak se čelem postavit k životu a být v souladu se světem. Máme na výběr :) !
Parádní pŕíběh s romantikou, která neobtěžuje ...škoda přehnaně dobrého konce :-(
Moc pěkný zážitek a nádherná kniha. Znova mi došlo v čem spočívá krása a štěstí našich obyčejně neobyčejných životů.
Svižné a poutavé čtení. Co Lynne dokázala je sice neuvěřitelné a je těžké pochopit, že každý z nás vlastní něco tak dokonalého a přitom neznámého, jako je liské tělo. To co mě ale na knížce fascinovalo bylo JAK to udělala. Nejde jen o její obrovskou odvahu a odhodlání , ale hlavně o způsob uvažování a rozhodování, jak v různých situacích přemýšlí a proč. ....a co nakonec rozhodne. Je to kňížka, která vás znova přiměje uvažovat o vlastních možnostech na které jste třeba už chtěli zapomenout :-)
Paráda, bručoun mi vždycky zvedl náladu, měl totiž srdce na pravém místě.
Vůbec se nemohu rozhodnout zda se mi kniha líbila. Rozhodně jsem jí ale četla jedním dechem. Děkuji, že jsem mohla nahlédnout do pocitů a myšlenek rodiče, kterému se narodili dva handikepovaní synové.
Kniha mi posloužila jako inspirace k sebereflexi :-D
Naprosto mě dostala, silný příběh. Musela jsem si najít o hrdince další informace o pokračování jejího života.
Začátek byl těžký, ale s přibívajícím příběhem se kniha stávala stále poutavější a nakonec musím říct, že fakt dobrý :-D, i když na mě malinko drsný.
Nádherný a silný příběh. Je to už víc jak rok, co jsem knihu dočetla a stále si vše vybavuji velmi přesně včerně vlastních pocitů. Bez této knihy bych si asi nikdy neuměla představit jak moc mohou být lidé "krásní".
Kniha poutavě připomíná složitou dobu od konce války do 60. let. Nepředvídatelným způsobem popisuje osudy 3 mužů a jedné ženy, kteří měli chuť opravdu si své životy užít, ale doba jejich snahu často odchýlila někam jinam. Každou chvíli jsem si říkala a teď už to bude dodrý, teď už se jim životy urovnají a dostanou svůj díl radosti a štěstí .....vlastně mě docela lacino dostal i samotný závěr : všichni tři jí milovali a nakonec všichni tři utekli, ale kdo by jim to měl za zlé. Kniha mě potěšila a donutila přemýšlet o této době ještě v dalších souvislostech.