Iamblichos komentáře u knih
Teda dost tazke citanie......uvidim, ake budu dalsie diely
Zial, nedocital som to...Hrabal je PAN spisovatel, aj Ota Pavel sa mi pacil, aspon prve poviedky, avsak Polacka som absolutne nedal...
Trochu mi vadil preklad - niekedy nespravne mena, nazvy, obcas veta nedavala zmysel, ale aj tak svedectvo z prvej ruky o prisernej dobre. Nechapem, preco sa tato doba a vobec Francuzska revolucia oslavuje - to uz mozme rovnako oslavovat Pol Pota a jeho killing fields
Na knihu som sa velmi tesil, ale nedal som to...skoncil som po cca 100 stranach o Mrovaskych bratoch a siahodlhych pribehoch o Navarane....mozno dam knihe este druhu sancu, ale cakal som asi nieco trochu ine
Dorazene skoro po roku, tazsie citanie, najma co sa vnutornej americkej politiky tyka, ale asi fakt vycerpavajuci zivotopis, ktory vcelku odidealizoval Kennedyho v mojich ociach
Asi bola chyba, ze som tuto knihu cital ako tretiu po sebe po ostatnych Krautschneiderovych knihach, ale postupne mi vsetky siahodlhe opisy zivota polobezdakov v roznych krajinach sveta zacali ist na nervy a preskakoval som ich..knihu som docital vo velmi zrychlenom mode
No....je to dlhe...tak dlhe ze keby to bolo o polovicu kratsie tak by to aj tak bolo dlhe....autor by uz mohol vynechat siahodlhe opisy myslienkovych pochodov, opisy oblecenia, opisy skonzumovaneho menu atd atd...skutocne sily s postupujucimi dielmi a narasatjucou hrubkou knih klesaju..docitane s dost velkym usili
Nehovorim, ze rozpravky nemaju povab, ale strasne sa opakuju, resp pribehy sa podobaju jeden na druhy
No....opakovany pokus o "severske krimi", opat absolutne sklamanie. Bez atmosfery, bez nejakeho vtiahnutia do deja, o napinavosti ani nevraviac...mal som problem to docitat
Bezkonkurence doposial najlepsia kniha, ktoru som od Kinga cital. Tymto ma presvedcil, ze jeho dielo nie je len o horroroch a thrilleroch, ale ze dokaze napisat skutocnu Literaturu /cielene s velkym L/. Smutno-nostalgicke, s mnohymi otazkami, na ktore tazko najst odpoved
V porovnaní s inými Kingovkami pomerne veľká slabota...asi k tomu prispel i slovenský preklad
Vyborne...mne doposial neznamy autor, asak kazdy jeden pribeh bol skvely
V porovnani s inymi britskymi detektivkami velmi slabe