Igor1311 komentáře u knih
zvláštne napísaný príbeh o schliemannovi a curtiovi, dvoch vyznamnych archeologoch. zo zčiatku sa mi to velmi dobre čitalo, potom však prišli pasáže odohrávajúce sa priamo v helénskych časoch, čo textu velmi škodilo. v porovnaní s Gréckym pokaldom od Stonea o poznanie slabšie
suverénne najlepšia časť z celej roganovskej série. o stupen lepšie ako vládca vlkov či radhostov meč
čakal som, že sa dozviem, ako dochádza k ovplyvnovaniu zápasov a podobne, no dočkal som sa hlavne toho, ako si Blatter a jeho predchodca Halvelange ulievali velké peniaze a ko to všetko začalo, cela korupcia v brazilskom futbale
neuveriteľne farbisto a kvalitne napísaný životopis o najväčšom staviteľovi s dejinách. Stone je spisovateľský fenomén, ktorýprináša čitateľovi životy významných ľudí v románovej forme. Tentokrát na 800 stranách rozpísal do podrobností život sochára a maliara Michelangela Buanarottiho, ktorý sa už od mala tužil stať sochárom. Veľké plus pre knihu prinášaju dovtedy nezverejnene dokumenty, sukromna Michelangelova korešpondencia, ktoré sa do napísania knihy nikde neuverejnili. neuveriteľne pútavo sú zachytene jeho uspechy, ale aj neuspechy. Popri Gréckemu pokladu je to jedna z jeho najlepšich knih.
trochu mi to pripomínalo Kmen Andromeda, ale neporovnateľne lepšie, strašidelnejšie
úvod mi prišiel trocha kostrbatý, no neskor dej nabral na obrátkach a bola to skvelá jazda. Tentokrát tam autor nedal mnoho technických detailov, ale sa sustredil len na právnickú stránku a vzniklo, aspon pre mna, jedno z jeho najlepších diel
taký trocha slabší Crichton, ktorý však ani neurazí ani ničím neprekvapí, oddychové čítanie
na Džentlmena som sa dal na odporúčanie známej s tým že sa mi to iste bude páčiť. Zrejme som už navyknutý na rýchlejší dej s väčšou dávkou napätia, no nehovorím, že to bolo celé zlé. Páčil sa mi charakter grófa Rostova, ktorý aj napriek osudu väzňa v luxusnom hotely neupustil od svojho džentlmenského správania. Ani doba nastupujúceho boľševizmu či neskôr komunizmu ho nemohla zlomiť a v tom väzení si bol schopný nájsť mnoho zaujímavých priateľov.
miestami možno lepšia ako Pán prsteňov, aj ked je toto skor taká rozprávka
nádherný opis nielen spomínaných nesmrtelných divov ľudských vekov, ale aj opis doby, v ktorej vznikli a povinné čitanie milovníkov historie
na tieto knihy nie sú v elfskom, entskom ani ľudskom jazyku dosť silné výrazy :))
po stokrát zhliadnutom filme som sa konečne dostal ku knihe a musím povedať, že sa v mnohých miestach s filmom rozchádzala. ale tolkien vytvoril svet nesmierne vzrušujúci, tak prešpekulovaný, až sa to zdá nemožné. Až mi srdce piští pri čítani príhod Spoločenstva deviatich. A ani nie som milovník fantasy príbehov, no Pán prsteňov sa v celosvetovom meradle, aspon podla mna, zaraduje medzi to najlepšie, čo slovek može vziať do ruk
kniha ničím neurazila ani neohúrila. Aj ked ide o triller, nejaké extra napatie tu nehľadajte. Harris beletristicky opísal historicke reálie, ktoré viedli k odovzdaniu Sudet nemecku
pre mna rozhodne najlepšia červenákova kniha. Príbeh sa formuje v podstate už od prvej strany, neskutočne naberá na napätí a ked si už myslíte, že viete, kto je ten ,,záporák", je to niekto iný. jednoducho výborné!
stále velmi nadpriemerná kniha, aj ked oproti Pádu titanov obsahuje menej opisov historických udalostí a zameriava sa skor na osudy hlavných postáv
Jedna z úplne najlepších kníh, aké som kedy čítal. Follettovo majstrovstvo nie je len v rozvetvenom opise osudov spomínaných rodín, ale najmä v tom, ako čitateľovi ponúkol historické udalosti. Perfektne a kriticky hodnotí politickú situáciu v Európe pred vznikom vojny, opis najväčších bitiek prvej svetovej vojny za ním nezaostáva. Človek, ktorý ma aspoň základné znalosti o udalostiach opisovaných v knihe si príde určite na svoje, dozvie sa, ako sa robila najvyššia politika na začiatku minulého storočia, ako vyzerala spoločnosť od najvyšších priečok až po tie najnižšie.
je to prvý príbeh zo série, ktorý je písaný v prvej osobe ako rozprávanie notára barbariča. zrejme aj preto sa kniha perfektne čítala. aj bez väčších bojov má príbeh rýchly dej bez hluchých miest. osobne mi chýbal ten Steinov suchý humor, ale na pribehu sa to velmi nepodpísalo a kniha si zasluhuje všetkých päť hviezdičiek.
trojročné študium materálov o environmentalistike k Ríši strachu sa tu prajavilo. je to závažný problém, ktorý si určite vyžaduje viac ako trojročné úsilie. Napriek tomu tu crichton zaujíma svojský postoj, možno opačný ako väčšina ľudstva. klobuk dolu, že písal knihy z rôznych vedeckých odvetví, z veľkej časti knihy prefektné. Ríša strachu nám objasnuje sučasné prírodné problémy, zaoberá sa trocha antropologiou, velke plus pre mna osobne jeho osobný názor na problematiku v závere. miestami síce trocha rozvláčny dej, celkovo však slušne napísana kniha, krorá prinuti čitateľa zamyslieť sa nad závažnými problémami sučasnosti
Jedna kniha mnohých tvárí. Viacero príbehov, ktoré so sebou ani nesúvisia, ale majú trocha spoločné dejovo aj mimo neho. Zo začiatku som mal menší problém dostať sa do knihy, no potom to nabralo na obrátkach. Génové modifikácie zvierat, inovácie v medicíne, rozbor našich predkov a prvých ľudí, ich vývin a mnohé iné technicko-medicínske záležitosti Crichton opisuje svojim nezameniteľným spôsobom. Aj keď to po prvých stránkach nebolo cítiť, nakoniec sa z toho vykľula, aspoň pre mňa, jedna z jeho najlepších kníh.
tradične veľmi dobre napísané dielo od Crichtona. V porovnaní s Parkom dinosaurov mi však príbeh prišiel o niečo slabší, bez nejakého väčšieho nápadu. Predsa ale opis celeho ostrova, správania dinosaurov a celý technický opis ne velmi dobrej urovni....s filmom porovnavať ani nemý zmysle, kniha omnoho lepšia