Ilirea25 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ilirea25 Ilirea25 komentáře u knih

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Stephen King mě stále více utvrzuje v tom, že z takové banality, jako je chůze z bodu A do bodu B, může být tak dechberoucí a napínavý. Ale konec byl moc uspěchaný a dost odfláknutý. 4*/5

12.12.2019 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Dočteno. Nějaká část ve mě kvůli tomu umřela. Konec HH, konec vyšetřování, žádné pokračování. Jsem na sebe pyšná. Všech 11 knih jsem prostě nedala z ruky, dokud knihy nebyly přečteny. HH mi bude chybět. Naprostá spokojenost.

10.02.2019 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Nepřestává mě Nesbø udivovat. Člověk si myslí, že už ví, kdo je vrah, ale děj se na posledních 50 stránkách otočí a úplně vás vyvede z toho, co jste se mysleli. Skvělé.

14.01.2019 5 z 5

Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

40 let čekání na jednohubku, kterou na člověk během hodinky přečtenou.
Nejsem zklamaná vnitřkem, spíš divno měkko obálkou? Nejspíš.

12.11.2023 4 z 5

Colorado Kid Colorado Kid Stephen King

Já jsem byla spokojená. Dej mě bavil. A konec mě bude dlouho hlodat.

24.06.2020 4 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Po dlouhé době fantasy, které má hlavu a patu. Prostě boží

21.05.2020 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Tohle nebylo moc dobré. Do klasického Olsena mi to nějak nezapadá. Začátek byl divný, ale pak se to rozjelo. Moc náhod, moc štěstí na tak malého kluka.

17.03.2020 3 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

I když Chris píše podle klasické šablony, pořád mě to baví. Zatím nejlepší díl

28.02.2020 5 z 5

Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Brečela jsem na začátku, brečela jsem na konci..
Tahle kniha mě zničila, úplně...
A ten konec? Čuchám další sérii ^.^

15.01.2020 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

****Spoilery*****

4. díl, Robert Hunter konečně potkal ženu, která by pro něho mohla být výzvou a nenudila ho a ona na konci umře :D Dostalo mě to.

*******
Další skvělá kniha ze série Roberta Huntera. Bavilo mě to, jsem spokojená

09.01.2020 5 z 5

Misery Misery Stephen King

Přemýšlím, jestli někdy mnou projela větší vlna zděšení, jako právě u konce knihy..
A právě tenhle pocit poukazuje, jak tohle je skvělá kniha. Zatím nejlepší (nejhorší ve slova smyslu) kniha, kterou kdy King napsal?

13.12.2019 5 z 5

Pramen Povýšení Pramen Povýšení Brandon Sanderson

Nechápu, nepobírám, nemám slov. Když se mě někdo zeptá na dobrou fantasy, neváhám. Mistborn. Skvělý. Nikdo nedokáže psát o politice, aniž by člověka nenudila. Sanderson to dokázal. Hltáte každé slovo.

*** SPOILERY***
Ten konec, jako halo? Ještě teď nepobírám. Chce to chvíli přemýšlet, než se dám na další díl.

17.09.2019 4 z 5

Králové Wyldu Králové Wyldu Nicholas Eames

Ve světě, kdy fantasy z 90 % zabírá YA, je obtížné najít klasickou dospělou fantasy. A našla. Králové Wyldu jsou zábavná, čtivá fantasy kniha. Když se banda páprdů vydá zachránit dceru jednoho z bandy, člověk by očekával, že se všichni rozpadnou stářím po prvních kilometrech. Opak je však pravdou. Doporučuji

10.08.2019 5 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Tak tohle bylo něco. Nechybí napětí, energie i částečné zhnusení. Vidím a cítím, jak Rose dráždí a vytáčí Carla. Doufám, že to nespadne do klasického detektivního klišé. Očekávám další díl.

07.08.2019 5 z 5

Finální říše Finální říše Brandon Sanderson

(Spoilery)
To, že nás Kelsier opustil hned v první knize, mi lámalo srdce. Není možné, aby nám umřel. Stejné jako s Vládcem, umřel velmi rychle. Člověk by čekal mnohem více od někoho, kdo si podmanil Říši.
(Konec spoilerů)

Nelze říci nic jiného, než to, že kniha je skvělá, ačkoliv místy sklouzává k YA. Sanderson píše skvěle. Mistborn je zase něco nového. Utlačování Skati, nad kterými se svými biči stojí Obligátoři. Bylo na čase, aby se postavili Říši.
Kniha je čtivá, plná akce, plesy nebyly nudné a musím číst, měli velkou váhu v knize. Postavy jsou vtipné a hned jsem si je oblíbila. 5* z 5 a těším se na další díly.

05.08.2019 5 z 5

Furyborn Furyborn Claire Legrand

Za mě absolutní spokojenost. Utišila bych Simonovu utrápenou mysl ^.^

25.06.2019 5 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Nevím, jak to Diana Galbadon dělá, ale hltám každé její slovo. Ačkoliv setkání Claire a Jamieho po 20 letech byl trošku ochuzeno. Čekala jsem více emocí, a tak trochu to zametla pod koberec. Stejně to bylo i Frankem. Z toho všeho právě on vyšel, jako ten nejhorší.
Ale kniha je skvělá, dech beroucí, neočekávaná a řekneme si, Jamieho nejde nemilovat.

03.05.2019 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Já už pouze nad knihami slintám. Nesbø je prostě mistr detektivek. Čím více čtu, tím víc se mi nechce číst, protože pak jsou poslední 3 knihy a všechno končí.
Leopard je skvěle napsaná kniha, HH je úžasný, který vám v tom srdci prostě zůstane. Doporučuji.

PS: Pokud se někomu zdá, že Nesbø natahuje děj, či mluví dlouho o jedné věci, asi jste se nesetkali s panem Kingem. To je mistr okecávání.

23.01.2019 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

No teda, teda. Šokující, strhující, neočekávané, dech beroucí. Možná už mám autora tak přečteného, že už ke konci skoro vím, kdo je vrah, to ale nemění na tom, že je to opravdu skvělé a nepřestanete číst, dokud kniha není u konce.

18.01.2019 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Po proslulé knize TO, kdy jsem skončila v polovině a zapřísáhla si, že už to nikdy nedočtu, protože bych se ukousala nudou, jsem měla z Osvícení stejný pocit, že to dopadne stejně. Opak byl ale pravdou. Kniha byla naprosto skvělá, nemohla jsem se odtrhnout a po hodně dlouhé době jsem měla mrazení na zátylku, když jsem knihu četla. Při scéně v koupelně a srchovým závěsem jsem byla až skoro vyděšená, a tak moc jsem chtěla pokračovat, i když jsem se bála, co se dočtu. Za mě 5 hvězd a těším se na další knihy, které si od Kinga přečtu.

14.12.2018 5 z 5