IlonaIlona IlonaIlona komentáře u knih

Sklepy architekta Hellera Sklepy architekta Hellera Jaroslav Kuťák

Dobrodružný román a detektivka. Není tam hodně golfu jako jinde, ale to mě baví. Výborné postavy. Hvězdu ubírám za to, že to mohlo být napínavější

Jedna mrtvola navíc Jedna mrtvola navíc Milan Růžička

Vyřešila jsem ji, proto ubírám hvězdu. Jinak je to slušný počin. Dobře napsané a čtivé

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Rozvleklé, neumělé, přitažené za vlasy, nijak originální. Působí to jako parodie a pořád se vám připomíná, jak se kdo cítí. Pořád se tam plakalo, chvělo se, naříkalo. Zkrátila bych to a brutálně. Ty příslovce byly zbytečné. Konec byl dobrý - originální pojetí. Narazila jsem na ni v Levných knihách a překvapuje mě počet komentářů

12.05.2015 1 z 5

Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Četla jsem to dřív, než jsem viděla seriál. Podle mě příliš tlačí na pilu a snaží se dokázat, že píše jinak a líp. Jsou tam originální pasáže, lidi mluví nářečím, ale já beru detektivky jako odpočinkové čtení a opak realismu. Čte se to poměrně dobře (až na to nářečí, slang atd.), ale protože autor o sobě prohlašuje, že má rád anglické klasické detektivky, čekala jsem něco v tom duchu. Nebylo to komplikované ani zamotané. Je to dobře napsaná obyčejná krimi o vyšetřování. Překvapení se nekonalo.

21.04.2015 3 z 5

Krutá smrt Krutá smrt Stanislav Češka

Docela dobrá. Četla jsem historické detektivky a ty jsou nudné a ukecané. Tohle je svižné a baví mě hlavní hrdina. Miluji soukromé čmuchaly, kteří jsou bohatí a drzí. Je to v podobném duchu jako Tara od pí Černucké, Sherlock Holmes, Marplová. Poirot, Lord Petr. Spojil klasické motivy se současným akčním příběhem. Ani neprudil tím, jak je to dneska všechno špatné (na rozdíl od Fiebera a jeho Školy detektivů). Je tu zápletka, má to hlavu a patu a dobře se to čte. Mám ráda ženské postavy a těch tu bylo požehnaně. Autor píše kultivovaně a umí se vyjádřit. Je vtipný, sarkastický, umí navodit atmosféru.

21.04.2015 4 z 5

Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

To bylo mé seznámení s CL. Propadla jsem jí a přečetla pak všechno. Její styl je originální a já si na něj chvíli zvykala. Ale je silně návyková. Píše skvěle a má nápady! To se cení

Kameník Kameník Camilla Läckberg

Něco se dalo uhádnout, něco mě šokovalo. Opět skvěle propracovaný příběh a skvělá psychologie. Postavám jsme věřila úplně všechno a vcítila se do nich. Zápletky umí propracovanější a lepší, ale nestěžuji si.

21.04.2015 4 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Hezky se to rozjelo. Vystupňovala napětí a zvědavost. Stala jsem se na ní závislou. Jen nečíst, pokud jste těhotné nebo máte nemocné děti :-)

21.04.2015 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Hodně jsem se těšila, ale jsem rozpačitá. Všechno je klišé, už to někdo někdy použil. Osoba vraha, hlavní hrdina, jeho sekretářka - tady nebylo co řešit. Psát umí, to je jasné, ale neměla se pouštět do detektivky. Nebo měla psát krimi pro mládež. Kdo čte detektivky, bude rozčarovaný. Hedvábník je o něco slabší, tam není pointa a nic překvapivého. Některá místa by potřebovala seškrtat a zkrátit

21.04.2015 3 z 5

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Četla jsem na doporučení, já jsem víc na tu klasiku se zápletkami. Bylo to milé překvapení. Pasáže o domě na začátku bych možná zkrátila, ale pobavila jsem se a bála se. Je to zdařilý psychologický thriller. Chystám se číst další knihy od ZH.

Despota Despota František Kalenda

Četla jsem ji před spaním - hezky mě ukolébala

12.05.2015 1 z 5

Ordál Ordál František Kalenda

Čte se to pěkně, je to i napínavé, poučné, ale celkově nic moc. A ten konec je hororový, od detektivky nechci otevřený konec

Kejklíř, Smrt a Blázen Kejklíř, Smrt a Blázen Jarmila Pospíšilová

Nejhezčí je na ní název

Vražda v lázních Skalka Vražda v lázních Skalka Jarmila Pospíšilová

Vyřešila jsem to a odhadla i vývoj, čtení na dovolenou, ale nic napínavého

Nářek ze tmy Nářek ze tmy Zdenka Hamerová

Moje top

I staré dámy umí vraždit I staré dámy umí vraždit Ladislav Beran

Všechno je to na jedno brdo. Budí to dojem, že to už někdy vyšlo. Nepropracované postavy, plytký děj, nezáživné. Typická česká krimi v sešitech

Temnější odstíny Švédska Temnější odstíny Švédska * antologie

Jedna z nejlepších sbírek povídek. Ještě lepší než příběhy byly informace o autorech :)

Žena s mateřským znaménkem Žena s mateřským znaménkem Håkan Nesser

Mě zklamala. Znám vraha a ještě jsou tam ty etnické skupiny ......... příliš sociologických keců a moralizování

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Zajímavé psychologicky, ale proč to vyšlo jako krimi?

Policie Policie Jo Nesbø

Skvělá ukázka toho, jak se to má dělat