immortal-party komentáře u knih
knížku respektive paperback jsem si koupila na blešáku nějaké šílené alternativní akce, takže má svůj příběh. motiv příběhu je skvělý, ale obsah je málo barvitý. vyvracela jsem oči v sloup při neustále se opakujících dojmech a myšlenkových pohnutcích.
jelikož Kisch žil nějakou dobu v Praze očekávala jsem větší pecku. nicméně s barmany to funguje dodnes podobně.
vcelku dobrý námět. totálně odpočinkové čtení. v týhle knize se nepozastavíte nad nějakou silnou větou. prakticky neexistují. číst volné pokračování by však bylo přespříliš.
nejspíš nejsem až tak intelektuálně na výši, abych chápala tak vysoké pojetí sám sebe. není mi po chuti mluvit o sobě ve třetí osobě pod honosným básníkem.
v pořadí druhý přelouskaný komiks z trilogie. líbil se mi o něco míň než Albína. nemohla jsem se zbavit pocitu, že Ferko je kovanej šejdíř.
na extázi jsem nedostala chuť ani v nejmenším.
slovo svižné, jak píše Skip, je bezesporu výstižné pro tuhle knihu. přečetla jsem ji přes deštivou neděli a pěkně mi ji zabila.
k překladu: bylo zde pár stylistických chyb.
jedna z částí komiksové trilogie O přibjehi s romskou tématikou od současných českých komiksových kreslířů. chválihodný počin!
na rozdíl od "Kurtizán" byla Evženie stravitelnější, co se týče květnatého a obsáhlého líčení zevnějšku a povah postav.
uvědomila jsem si (ač je to zjevné stovky let), že peníze je důležitá složka v životě člověka, který chce mít uznání, postavení, respekt, popularitu a být žádaný.
ve větší míře ale nepřináší radost ani štěstí. pochopitelně do budoucna mě to nikterak neovlivní.
Okna do světa pokulhávala za Láskou i Franky, ale byl to Beigbeder, no.
krásný komentář tady pana hladka. Lelu i Gruse si vždy ráda koupím, zejména Leliny kresby jsou mi sympatické. líbil se mi dost i mj. komiks Mesiáš Miloše Zemana, Bílá hůl ráže 7,62 na námět Ondřeje Neffa a tématicky Výlety s ČSSA: 02 od Vladimira 518. avšak vypíchnout první tři nej nemůžu. vlastně nikdy to nedělám.
dovolím si glorifikovat publikaci ještě zde: http://emamamisu.blogspot.com/2012/05/generace-nula-cesky-komiks-2000-2010.html
slabší, avšak Louka modrých dětí a Cucavé bonbóny by se daly docela dobře amatérsky natočit. Adam ale asi nemá rád homosexuálního Williamse.
raději méně než více - skvělé včetně grafické úpravy typické pro Pecinu!
škoda, že se nikdy nerealizoval projekt domu Josephine Baker. hřích.
tohle trefulkovské dílo jsem nevnímala tak intenzívně, ale to bylo pravděpodobně mým osobním rozpoložením. poslední dny jsem měla lynchovské a eroticko-deviantní sny, takže mě dvořákovská povaha tak neoslovila jako třeba ta dušovská v knize O bláznech jen dobré.
další knihy od Trefulky proto na jistou dobu zůstanou nedotčeny.
publikace obsahuje sedm povídek, z nichž se mi nejvíce líbila ta poslední - "Kolo, kolo mlýnské..." od Dragiše Vasiće. bezprostředně poté jsem poprvé slyšela kolaboraci mezi Massive Attack vs Burial a jejich poetické Four Walls a Paradise circus. právě v tento den jsem si nadobro uvědomila, že hudba má duši.
jsem moc ráda, že jsem v antikvariátu narazila na tuhle útlou knížku. velmi dobrý počin od pana Jurkoviče nastínit čtenářům alespoň část (navíc zakázaných) literátů z balkánské literatury. už delší dobu si říkám, že by pro mě bylo příznačné si něco z "balkánu" přečíst, protože jsem se chvíli zajímala o balkánskou hudbu.
*na konci každé povídky je krátká anotace k autorovi.
mdlé.
postava Malhkeho byla velmi příjemná, a to byl taky jediný důvod, proč jsem vydržela do doslovu.
prosté a moudré. inspirativní člověk. doslov: ženy ho milovaly, ale nechápaly.
ze všech těch "na jedno brdo" příběhů mi utkvěl v paměti tento. Alan byl pán.