Imor Imor komentáře u knih

Ježek v zahradě Ježek v zahradě Monika Neumeier

Stručné, jednoduché, ale dostačující informace jak přistupovat k přítomnosti ježka na zahradě. Doporučuji jak rodičů, tak i prarodičům - perfektní obrázková kniha se stručnými popisy a to si myslím, že bude bavit jak dospělé, tak i děti.

21.08.2023 4 z 5

Alchymista (ilustrované vydání) Alchymista (ilustrované vydání) Paulo Coelho

Tato kniha přináší poselství a je na ní krásné to, že každý si vybere to své.

09.08.2023 4 z 5

Já jsem Čína Já jsem Čína Xiaolu Guo

Neskutečný a náročný příběh složený z deníkových zápisů a z napsaných dopisů. Absolutně perfektně napsaná kniha, kterou se vám nechce odkládat. Je tak opravdová a surová jako samotná Čína !

26.04.2022 5 z 5

Cibule Cibule kolektiv autorů

V jednoduchosti je krása - ano tato kniha má pouze 80 stran, ale krásná grafika, jednoduchý text a spousta tipů na použití cibule dělá z této knihy milého pomocníka. Jak jinak nechybí pár receptů. V knize se píše, že cibule je lék na všechno - tak uvidím ;-)

28.12.2021 5 z 5

Ptačí domek Ptačí domek Eva Meijer

Tato kniha pohladila mou duši. Kdo má rád přírodu a s láskou ji pozoruje, je to kniha pro vás.

26.06.2021 5 z 5

Med v hlavě, marmeláda v srdci Med v hlavě, marmeláda v srdci Hilly Martinek

U této knihy bych chtěla ze všeho nejvíc hodnotit vztah vnučka-dědeček/dcera-otec. Ty vztahy byly tak velmi citlivě popsané, že i když hlavním tématem byla Alzheimerova choroba kniha mě pohladila na duši.

09.09.2020 5 z 5

Znám tě ze svých snů Znám tě ze svých snů Clélie Avit

Tuto knihu bych přirovnala k malé, lahodné, růžové makronce. Zaslouženě si jako debutový román vynesl ocenění New Talent Award.

27.04.2020 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Klasická anglická literatura, příjemné a poklidné čtení, krásný příběh. Připomnělo mi to období bez mobilních telefonů, kdy jsme si psali zamilované dopisy a to čekání na pošťáka - přinese psaní, nebo ne - tak to bylo vzrušující období - stýská se mi po psaní klasických dopisů ať už jsem si psala s přítelem či kamarádkou :-)

01.01.2014 4 z 5

Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Dobře promyšlený a propracovaný příběh. Opravdu ze života. Kniha se velmi dobře čte, nenudí, ALE jen pro zajímavost asi tak kolem třicáté stránky jsem si začala vypisovat jména účastníků příběhu a pokud jsem pozorně četla bylo jich 59 ! Tak do toho, kniha stojí za přečtení.

14.09.2023 4 z 5

Čmeláci. Chov a podpora čmeláků na zahrádkách i ve městě Čmeláci. Chov a podpora čmeláků na zahrádkách i ve městě Vladimír Ptáček

Velmi pěkně udělaná kniha - 66 stran užitečných informací, fotografií i nákresů. Kniha mě ubezpečila, že naše zahrada je nejen pro čmeláky perfektním prostorem, kde mohou v klidu vegetovat - takže žádný čmelín není třeba :-)

12.09.2023 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Vietnamská sága od roku 1930 po současnost. Spisovatelka se snažila nás provést velmi čtivě dost krutým příběhem. Jednoduchou formou se dozvíte o dějinách země, vietnamské válce a způsobu přežívání v ní i o hladomoru. Otřesné podmínky žití pro mě velmi těžce uchopitelné.

18.08.2023 4 z 5

Kombinování rostlin – Smíšená kultura v praxi Kombinování rostlin – Smíšená kultura v praxi Christa Weinrich

Tato kniha je zajímavá tím, že ji napsala řádová sestra z fuldského kláštera svatého Bonifáce. Více než padesátiletá praxe se smíšenými kulturami se odrazila v kvalitě této knihy a jsem za ni ráda. Najdete zde opravdu detailní osevní plány, jaká je role bylinek a květin ve smíšených kulturách a také praktické rady nejen v přirozené ochraně rostlin.

06.08.2023 5 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Každý čas strávený čekáním na konec je spojen se vzpomínkami. Přeji všem, aby jejich vzpomínky nebyly tak bolestné jako vzpomínky Doris. Tato kniha mi mnohé připomněla a o to hůř se mi četla.

28.02.2023 3 z 5

Cesty srdce Cesty srdce Susan Wiggs

Přirovnala bych tuto knihu ke skládání puzzle. Co stránka to jedna kostička, která perfektně zapadla do té další a výsledkem byl krásný příběh. Trochu komplikovaný a to bylo na této knize zajímavé.

05.09.2022 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Tak dobře naskládané životní situace (které mi občas pěkně brnkaly na nervy), že se z této knihy stala velká biografie hlavního hrdiny. Na Irvinga je třeba si umět zajít a potom to je radost číst, ale někdy taky ne :-)

10.06.2022 3 z 5

Dny probuzení Dny probuzení Paula Stern (p)

Kniha s vůní kávy. Moc pěkný příběh, který se četl velice lehce. Kniha, se kterou se vždy dáte do pohody a dostanete chuť na dobrou kávu. Těším se na další dva díly.

11.05.2022 4 z 5

Frišta Frišta Petra Procházková

Věděla jsem jakou knihu si kupuji a byla jsem zvědavá jak budou popsané výše zmiňované rigidní poměry v afgánské rodině i společnosti. Osobně se vždy peru s náhledy do jiných kultur a těžko se mi obsah těchto knih hodnotí. Tak jak kniha byla napsaná, a téměř všech 41 komentářů je velmi pozitivních, tak mnoho pasáží se mě nelíbilo a některé mi přišly až trapně zbytečné je do knihy dávat.

06.02.2022 3 z 5

Darujme si zdraví z vlastní zahrady: Vlastní zkušenosti a návody, jak si vytvořit jedlou léčivou oázu v souladu s přírodou Darujme si zdraví z vlastní zahrady: Vlastní zkušenosti a návody, jak si vytvořit jedlou léčivou oázu v souladu s přírodou Hanka Sekulová

Trochu jiná kniha o zahradě. Je to takový průvodce jednou soukromou zahradou . Jsou zde popsané zkušenosti, zjištění co funguje dobře a co zase vůbec. Také několik dobrých nápadů jak pěstovat trochu jinak než je obvyklé. Vše je doplněné pěknými fotografiemi.

30.12.2021 4 z 5

V jabloňovém sadu V jabloňovém sadu Susan Wiggs

Krásná obálka a ještě krásnější obsah knihy. Příběh do kterého se s lehkostí ponoříte a budete se s knihou těžko loučit.

28.09.2021 5 z 5

Ptáci Ptáci Matt Merritt

Velmi pěkně provedená kniha, která představuje krásně vyobrazené ptáky všech světadílů. Je zde uvedena délka, rozpětí křídel, hmotnost a kde se pták vyskytuje. Potom následuje zajímavý popis pokaždé s nějakou zajímavostí. Knihu bych rozhodně doporučila jako dárek pro děti.

14.01.2021 5 z 5