Irika Irika komentáře u knih

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Zajímavé, studené severské krimi, kde se odehrává více zápletek najednou, takže předem těžko odhadnout, kdo za čím vlastně stojí a co s čím souvisí. Nakonec se vše pěkně odhalí a rozlouskne, za což dávám palec nahoru. Hvězdu ubírám za pro mne dost nesympatické hrdiny - Erika i Simonu, kteří mi chvílemi přišli na pěst. A jedné věci opravdu jen těžko uvěřit - prokazatelně unesené dítě, matka málem zavražděna a pro policii to není prioritní případ?! To je vážně Švédsko? Nechápu a doufám, že to tak je pouze v autorově hlavě...

30.08.2017 4 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Sérii mi doporučila kamarádka a rozhodně jsem ráda za dobrý tip. Velmi příjemné a napínavé čtení, detektivka se vším všudy a zajímavé rozuzlení na závěr. Doporučuji, pokud máte rádi drsnější detektivky, kde to nekončí jednou obětí.

25.07.2017 4 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Druhá kniha v sérii a opět hodnotím na výbornou, napínavé čtení, drsné vraždy, originální pointa a sympatický detektiv Hunter. S chutí se dám na další díl.

25.07.2017 4 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Příjemné, napínavé čtení a velké plus za krásný a věrohodný popis studeného a chmurného severu. Závěr knihy byl překvapivě rychlý a jednoduchý, no přesto nečekaný. Trochu jsem čekala více vysvětlení souvislostí s duchy a stodolou, ale v podstatě to v té knize nechybí.

14.04.2017 4 z 5

Ruiny Ruiny Scott Smith

Knihu jsem si po třech letech přečetla znovu a opět na jeden nádech. Je to asi jedna z nejlepších a nejnapínavějších knih, co jsem četla. Proto i na podruhé pecka a dávám 100%.
Škoda, že od tohoto autora máme jen dva tituly...

19.12.2016 5 z 5

Ještě mě nezabíjej Ještě mě nezabíjej Joy Fielding

Velmi zajímavé čtení, zajímavý úhel pohledu hrdinky a napínavá zápletka. Knížku jsem přečetla jedním dechem a můžu doporučit.

19.07.2016 4 z 5

Intenzita Intenzita Dean Koontz

Koontz ani tentokrát nezklamal, kniha se čte jedním dechem. Ze začátku jsem myslela, že se jedná o jiný příběh o rozdvojené osobnosti, který jsem kdysi viděla zfilmovaný, ale nebylo to tak. Děj se pěkně rozvíjel a závěr je klasickým americkým vyvrcholením, na jaké jsem si už u tohoto autora zvykla.

13.03.2014 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Jedna z nejlepších Kingovek, co jsem četla! Těžko se od toho odtrhává a člověk hltá každou stránku. Úžasná kombinace reálného světa s nadpřirozenem, takové osvícení může být pěkně danajský dar. Jedině mi tam chybělo vysvětlení pár detailů - proč se hýbala zvířata, co bylo na tom dětském hřišti a jak se na celou věc nakonec díval Ullman... Ale i tak dávám knize 100% a mohu jen doporučit.

08.02.2014 5 z 5

Manžel Manžel Dean Koontz

Pěkný, dobře čtivý thriller z reálného světa. Na první pohled kniha vypadá silná, ale čte se velmi pohodově a rychle. Konec mi přijde trochu useknutý, přesně ve stylu amerických filmů, autor mohl závěru věnovat více, ale přesto touto knihou nic nezkazíte.

27.11.2013 4 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Skvělé! Nejdelší kniha, jakou jsem kdy přečetla a rozhodně nelituju. Od první kapitoly jsem to hltala až do konce. Ačkoli jsou zde sci-fi prvky, je to neskutečně skutečné, dokonalý popis lidského stádného chování, jednotlivé charaktery jsou výstižné a ihned poznáte, kdo je klaďas a kdo by zasloužil pár facek (při nejmenším). Tak se rodí diktátoři, tak se manipulují davy... a pod Kupolí to jde všechno snáz a rychleji. Je to drsné, fascinující, smutné okamžiky střídají ty veselejší a konec? Jsem ráda, že byl jaký byl, mohlo to dopadnout hůř :-)

29.09.2013 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Pěkné zakončení trilogie, dál už bych Hunger Games neprotahovala. Tento díl je jiný než dva předchozí, celkově mi to přišlo trochu slabší, ale přesto stále velmi čtivé. Je tu na mě až moc vnitřních emocí Katniss, ale konec se mi líbil, a tak dávám plný počet hvězd.

13.09.2013 5 z 5

Ruiny Ruiny Scott Smith

Viděla jsem už před delší dobou film a teď přečetla knížku. Obojí skvělé, hlavně si film již detailně nepamatuji, takže mě knížka zcela uchvátila. Konec je drsný, ale čte se do posledního řádku skvěle, napínavé, místy šokující a konec... no zkrátka stojí za to! Čtení, od kterého se neodtrhnete.

28.08.2013 5 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Perfektní, poutavé, strhující... Jsem se na tom zasekávala dlouho do noci a z práce už letěla zpátky ke knížce. Mazec jedním slovem. Teď čekám na třetí díl a jsem jak na trní. Asi i tím, že první díl jsem znala z filmového zpracování, mi ten druhý přišel nový, jiný a lepší. Nečekané zvraty, zvláštní vyústění, i když místy jsem čekala něco jiného, tak tahle knížka nemá chybu! Chci ještě!!!

23.07.2013 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

První část knihy je trošku zdlouhavější, ale druhá půlka to vynahrazuje. Když začne jít do "tuhého", čte se to velmi dobře a vše dostává smysl. Tenoučká knížka, stačila mi cesta busem přes Německo a téměř jsem měla dočteno. Člověk by tomu i uvěřil, velmi věrohodně podáno. Doporučuju milovníkům Kinga.

11.07.2013 4 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Skvělé čtení, knížku jsem četla až po shlédnutí filmu, je pravda, že mi to přišlo velmi podobné, ale obojí se mi moc líbilo. Při knížce se rozhodně nenudíte, na dovolené jsem to zvládla jedním dechem, i když českých 15minus bylo asi ještě poutavější. Přesto tuto knihu s klidným svědomím doporučuji a chystám se na druhý díl...

09.07.2013 5 z 5

Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Příjemné čtení, více psychologie, klidnější příběh, ale špatný není. Setkáme se tu s novými postavami, ve zmínce naváže na první díl, ale skutečně to není vyložené pokračování. Zápletka se točí kolem epidemie, která se šíří stanicemi metra, a opět nastává dlouhé putování nových hrdinů spolu se "starým" Hunterem za různými cíli. Konec je pochopitelný, což jsem ocenila, vše je vysvětleno, ale mohlo by to být místy celkově záživnější.

22.04.2013 4 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

(SPOILER) Tak tohle byla absolutní pecka! Pro milovníky krvavých thrillerů rozhodně doporučuji, spousta obětí, rychlý děj, ne moc úspěšné vyšetřování.
Jen jména postav mohla autorka zvolit jinak, Nav, Nate a Noah se pletou, k tomu ještě přezdívky a příjmení těch samých osob, občas jsem musela pátrat v paměti, zvlášť pokud člověk nečte v kuse.
Otevřený konec dává šanci na nějaké pokračování, třeba se dočkáme a ráda bych si to přečetla. Aspoň že pachatel je jasný, rozuzlení mě trochu překvapilo.
85%

03.01.2025 4.5 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Bohužel si už moc nepamatuji 6.díl, na který tento navazuje. Ale i tak bylo skvělé čtení, stejně jako všechny předchozí díly hodnotím plným počtem.

05.11.2024 5 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Nápad pěkný, ale moc vědeckých informací, popisů, co jen letmo projdu, protože tomu stejně nerozumím. Některé úseky jsou velmi akční, ale rychle to zase spadne do politické, nebo vědecké roviny.
Druhý díl zkusím, zvědavost je veliká.

09.07.2022 3 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Pěkné, dějové zapletené dílo, druhé ze série o F. Riskovi. Ale řekla bych, že tato kniha časově předchází té první, takže kdybych to věděla, četla bych je opačně. Každopádně stojí za přečtení, napínavá detektivka až do konce s náznakem začátku třetí části.

28.02.2019 4 z 5