iška | Komentáře u knih | Databáze knih

iška iška komentáře u knih

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

U knih Tima Weavera se ze mne stává jakýsi čtenářský schizofrenik. Na každou novou knihu se těším a říkám si, jak si ji budu pomalinku vychutnávat a pak čtu a čtu a téměř nejsem schopna přestat, abych věděla. Pak je konec, já vím a je mi líto, že na tom konci jsem. Na štěstí - Poslední sbohem - byl jen titul a já se mohu těšit na další případ.

02.06.2024 5 z 5

Hloubka nenávisti Hloubka nenávisti Sharon J. Bolton

Opět velmi dobrý thriller. Mě vždy děsí, jak snadno se dá zmanipulovat dav. Z toho opravdu mrazí. Tak snad se s Lacey ještě potkáme.

14.10.2023 4 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

To jsem si ale opět krásně užila. Minulý týden se na Goodreads.com objevil další díl a já opět lituji, že jsem se v mládí nevěnovala pořádně jazykům. Budu muset být prostě trpělivá a počkat si na český překlad, ač bych se do čtení nejraději pustila již dnes.

14.06.2023 5 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Tohle je vždy prostě sázka na kvalitu. V posledním Knihkupci jsem se dočetla, že v originále je již dalších pět knih, tak je na co se těšit.

22.04.2023 5 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Tak to byl jeden z mých velkých čtenářských restů. V žánru historických románů to určitě patří k těm nejlepším. Souhlasím se všemi komentáři přede mnou, že Egypťana Sinuheta to nepřekonalo, s mnoha věcmi bych polemizovala, ale byl to román a četl se velice dobře.

23.02.2023 4 z 5

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Zatím jsem si všechny, zatím přečtené knihy, z této série užila. Jsou tu detektivové, mrtvola i podezřelí a na mě přes to všechno padá pohoda a klid.

04.03.2022 5 z 5

Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Absolutní spokojenost. Tahle série se čte jedním dechem.

15.08.2021 5 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Tato série se čte sama. Pevně věřím, že to nezakřiknu a mohu se těšit na další příběh. Nechci opakovat, co je v předchozích příspěvcích již napsáno. Prostě 5 hvězdiček bez výhrad.

05.08.2021 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Mohlo být - nemohlo být? Je to příběh a je krásný. Dobře se čte a já doporučuji. Jen co se týká té detektivní linky, tam mi některé detaily úplně nesedly.

06.06.2021 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Krásný romantický příběh. Snad to nebyl, co se týče hledání minulosti na podkladě nalezených starých dopisů, úplně originální námět, ale bylo to moc příjemné a dojemné čtení. Mohu jen doporučit.

23.05.2021 5 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Po dvou třetinách jsem tušila, ale i tak jsem byla napjatá až do samého konce. Je děsivé, jak se člověk dokáže ve jménu čehokoliv stát fanatikem.

27.10.2020 4 z 5

Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Já bych pro tentokráte začala citátem z knihy: “Z dlouhodobého hlediska není pravda nikdy tak nebezpečná jako lež. “
Před lety se tady něco stalo. Každý má nějaké tajemství, všichni z nějakého menšího či většího osobního důvodu lžou. A teď podcast Trinity vše znovu otevírá. Bylo to napínavé, otevíralo se tu mnoho otázek ohledně nejrůznějších mezilidských vztahů. Prostě, jak již tu někdo přede mnou napsal, pecka. Včera jsem nebyla vůbec ochotna přestat číst, dokud nebude konec. Už se těším, jak ji doporučím dál.

16.02.2025 5 z 5

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Kdybych to byla schopna vydržet, asi bych od knihy prostě vůbec neodešla. Prostě už jsem chtěla vědět, co vypluje na povrch a jak se to celé rozmotá. Lottie je sice lehce nevyrovnaná, ale asi se není až tak čemu divit. Ano jako čtenářka jsem měla určitá tušení a vytvářela si nějaké ty závěry, ale nemohla jsem si být jista, zda se s autorkou zcela shodnu. Bylo to správně napínavé a já se těším na další případ.

12.01.2025 5 z 5

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Po přečtení anotace jsem si řekla: to mě bude bavit. Po otevření knihy jsem konstatovala: to je krásný styl. A stejně se mi hned nedařilo začíst se. Říkala jsem si, že to bude mým rozpoložením, v ostatních komentářích jsem ale zjistila, že nejsem zdaleka sama. Pomalu mě četba ale pohlcovala a jakoby mě přesouvala do děl a doby sester Brontëových. Krásná četba na léto a já jsem spokojená.

31.08.2024 4 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Nemohu jinak než 5 hvězdiček. Napínavé, čtivé, chytré. Pravda je, že vraždy jsou značně brutální, připomínající středověk. Hodně zajímavá pro mě byla otázka ochrany svědků, ta navozuje hodně úhlů pohledu a podnětů k zamyšlení. No jsem ráda, že v originále je již 19 dílů, tak snad se můžeme těšit.

17.02.2024 5 z 5

Paví hody Paví hody Jan Štifter

Moje první setkání s autorem. Na prvních stránkách jsem měla takový nějak rozpačitý pocit, ale pak jsem se nechala doslova zachumlat do té nádherné češtiny a už si to jen užívala.

19.01.2024 4 z 5

Mrtvé od Tichého jezera Mrtvé od Tichého jezera Leslie Wolfe

Velmi slibný úvodní díl nové série. Kay a Elliot vypadají na slibnou dvojku, se kterou se ráda ještě setkám. A ani mně nevadí, že se tu objevují některé ne úplně originální prvky. Mě to jednoduše bavilo.

15.12.2023 4 z 5

No a já No a já Delphine de Vigan

Delphine de Vigan si pro svá díla rozhodně nevybírá lehká témata. A vždy je to úžasně a do hloubky zpracováno. Měla jsem nutkání citovat zde kráťký úryvek z knihy, který je pro ni dost charakteristický, ale pročítáním zdejších komentářů jsem zjistila, že jej tu již uvedla intelektuálka a tak se nebudu opakovat.

30.06.2023 5 z 5

Komnata ozvěn Komnata ozvěn John Boyne

Těžko napsat něco, co tu ještě napsáno nebylo. Prostě jsem se báječně pobavila.

28.03.2023 4 z 5

Kodaňská trilogie: Dětství – Mládí – Závislost Kodaňská trilogie: Dětství – Mládí – Závislost Tove Ditlevsen

I pro mne to bylo první setkání s autorkou. A velké díky překladatelce a nakladatelství Host, že mně to umožnily. Hodně upřímné vzpomínky a rozhodně za přečtení stojí.

04.01.2023 5 z 5