iv.ča iv.ča komentáře u knih

Zvířecí hrdinové Zvířecí hrdinové Ben Holt

Krásná a pravdivá kniha. Zvířata, která zachraňují nejenom život lidí, dalších druhů zvířat, ale i prostředí ve kterém žijeme.

11.10.2022 5 z 5

Dívka ve tmě Dívka ve tmě Martin Jaroš

Kniha se dobře četla. Děj byla změť všeho možného (nacistický poklad, tajný deník -jak od Jana Tleskače, rýžování zlata, tajná skála, do toho tajná komunistická policie). Vadilo mi, že autor do knihy vměstnal i osobnosti o kterých psal biografické knihy. Obálka knihy se mi moc líbí, ale možná bude lepší psát ty knihy o osobnostech. Tady se to úplně nepovedlo.

05.10.2022 2 z 5

Šest krát dva Šest krát dva Arne Dahl (p)

Druhý díl ze série a bavilo mě to moc. Skvěle se to čte, napětí se dá krájet. Dobrá práce a těším se na další díl.

29.09.2022 5 z 5

Nejlepší americké krimipovídky Nejlepší americké krimipovídky Jeffery Deaver

Knížka mě bavila. Příběhy byli originální a nenudili. Dobře zvolení spisovatelé.

03.08.2022 4 z 5

Elementálové Elementálové Michael McDowell

Mě se knížka líbila. Četla se dobře. Příběh originální. Děsivé to nebylo, ale ani to neurazilo.

12.06.2022 4 z 5

Tři oříšky pro Popelku Tři oříšky pro Popelku Miroslav Graclík

V knížce se často opakovaly stejné příběhy a vyprávění. Leckdy to spíše připomínalo bulvár než profesionálně napsanou knihu.

12.06.2022 2 z 5

Dotek smrti Dotek smrti Gustav Tegby

Kniha se četla dobře, ale příběh v určitých fázích nedával moc smysl. Docela zklamání.

12.06.2022 3 z 5

Horečka nad ránem Horečka nad ránem Péter Gárdos

Skvěle napsaný příběh. Osobitá, originální kniha. Děkuji autorovi za možnost vstoupit do příběhu jeho rodičů.

06.03.2022 5 z 5

Kniha hrůzy Kniha hrůzy * antologie

Určitě stojí za přečtení všem milovníkům hororových povídek. Zajímavé příběhy, některé jsou krátké jiné delší. Některé jsou lepší a jiné méně. Hrůzu vám to asi úplně nepřinese, ale každý si na ní musí udělat názor sám.

17.12.2021 3 z 5

Strom lží Strom lží Frances Hardinge

Trvalo mi než jsem se do knihy pořádně začetla. Příběh byl zajímavý. Po druhé bych si knížku už asi nepřečetla.

12.12.2021 3 z 5

Mlynáři od Babic Mlynáři od Babic Luděk Navara

Za mě jednoznačně tahle kniha by měla být povinná ve školách. Hrůzné životní příběhy rodin za období komunismu u nás. Šílené výmysly, pomluvy, lži, faleš, vykonstruované procesy a závist těchto lidí KSČ.

26.10.2021 5 z 5

Země divů Země divů Zoje Stage

Za mě jednoznačně skvělá kniha. Děj mě zcela pohltil a výborně se četla. Tajemno, dobrodružství, strach, láska všechno tam je. Pohádková? Vůbec mě to nevadilo. Byl by to skvělý film.

21.10.2021 5 z 5

Ztracené vesnice, opuštění lidé... Ztracené vesnice, opuštění lidé... Wenzel Jaksch

Hodně silná knížka o utrpení a bídě obyčejných dělníků v našem pohraničí. Doporučuji přečíst každému. O to více by si měl člověk v naší době vážit všeho, co má.

15.09.2021 5 z 5

Jména čísel Jména čísel Hans-Joachim Lang

Pokud někoho zajímá historie, tak si tuhle knížku musí rozhodně přečíst.

05.09.2021 5 z 5

Protektorátem po stopách parašutistů Protektorátem po stopách parašutistů Pavel Šmejkal

Jako milovnice historie, jsem jí musela mít a rozhodně nelituji. Skvěle zpracovaná, výborně se čte, spoustu informací. Krásné fotografické zpracování. Top!!!

25.08.2021 5 z 5

Průvodce protektorátní Prahou Průvodce protektorátní Prahou Jiří Padevět

Výborně zpracovaná kniha o historii za války. Kdo se zajímá o historii, tak se určitě v této knize najde. Super!!!!

25.08.2021 5 z 5

Nesmrtelný život Henrietty Lacksové Nesmrtelný život Henrietty Lacksové Rebecca Skloot

Super knížka.

24.08.2021 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Příběh dobrý, ale nebyl dotažený do konce.

24.08.2021 2 z 5