iva23 iva23 komentáře u knih

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Krásné čtení, zůstane v hlavě a asi jen tak nezmizí.

03.03.2020 4 z 5

Parfém bláznivého tance Parfém bláznivého tance Tom Robbins

Nedočetla jsem. Nějak mi ani ne v polovině došel dech.. tak snad jindy.

29.01.2020

Miroslav Kalousek a 20 let jeho úřednických a politických her Miroslav Kalousek a 20 let jeho úřednických a politických her kolektiv autorů

Nebavilo, jedna kauza za druhou, všechny k pláči. Ale je dobře, že takové knížky vycházejí, děkuji za ně, své místo na trhu mají a určitě si najdou čtenáře.

29.01.2020

Major Zeman - Jak to vidím dnes Major Zeman - Jak to vidím dnes Petr Bošnakov

Pan Brabec se ctí ustál všechny, i ty rýpavé otázky, takže je to díky jeho odpovědím příjemný a zajímavý rozhovor.

15.07.2019 4 z 5

Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Nádherné, k zasmání i k plakání.

19.07.2018 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Dobrá oddechovka, svižně napsané, bavilo mě to.

29.12.2017 4 z 5

V Brooklynu roste strom V Brooklynu roste strom Betty Smith (p)

V téhle krásné knížce jsem našla všechno: radost, naději, zoufalství, smutek, bezmoc. Nahuštěných více než 400 stran se krásně četlo, úplně jsem si to užívala a přála si, aby kniha trvala co nejdéle. Nádherné, doporučuji.

06.02.2017 5 z 5

Zloději času Zloději času Vítězslav Jareš

Povídková nejsem, ale asi začnu být, tohle mě prostě bavilo. Příjemné čtení, líbila se mi lehká provázanost mezi jednotlivými povídkami, celé takové fajn, i ty ilustrace se mi líbí.

30.09.2016 5 z 5

Jíst zvířata Jíst zvířata Jonathan Safran Foer

Čekala jsem nějakou děsnou americkou knihu typu Proč se stát veganem a zachránit svět. Ale ono ne, je to hezky napsané, čtivé, a hodně k zamyšlení. Asi mě přesvědčil.

12.09.2016 4 z 5

Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Vyplatí se přečíst už pro ten výborný překlad - krásný jazyk a bohatý slovník českých slov, který je zde použit. Výrazy jako "ňoučata" "vrah rodinných tradic" a "somrák" mě budou rozesmávat ještě dlouho.

12.09.2016 3 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Celé trochu přitažené za vlasy, konec odfláknutý, škoda.

17.08.2016 2 z 5

Ostrov Ostrov Roy Jacobsen

Já nevím, mě to nenadchlo. Hrdinka mi nepřišla ničím neobyčejná, všichni se tam s tím perou, protože pryč odejít nechtějí, takže musí bojovat. Kdyby tam žil kdokoliv z nás, tak by se rval plus mínus stejně.

16.08.2016 2 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Tak tady jsem se nechytla. Nápad na příběh dobrý, ale zpracování špatné. Podstatné je zde cak-cak odbyto na pár řádcích, nudná omáčka se táhne až musíte přeskakovat stránky. Celé je to takové neuspořádané, trapné dialogy. Prostě ne. Ta jedna hvězda je za začátek, který mě zaujal, ale na to by stačilo i půl hvězdy.

22.06.2016 1 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Toto je čtenářský zážitek!

29.01.2016 5 z 5

Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Pro mě zklamání. Nevěděla jsem, že kniha je pro děti od 12 let, ale protože jsem se na ni těšila, tak jsem si ji přečetla. Naivní, takové prvoplánové, samozřejmě dojemné, ale moc okatě. Zápletka z počátku tajemná, rozřešení záhady s dívkou s pomeranči odfláknuté.

18.11.2015 2 z 5

Školní detektiv Školní detektiv Zuzana Pospíšilová

Stejně jako první díl, i tento stojí za přečtení - ideální pro prvňáčky a druháčky.

25.09.2015 3 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Podle komentářů jsem nic moc nečekala, ale jsem příjemně překvapena. Vždyť nemusí vždy a všude být všechny postavy propracované a do detailu promyšlená zápletka.. tento příběh plyne jako život a je na čtenáři kolik toho pochopí.

18.06.2015 4 z 5

Co jíst, když... Co jíst, když... Jarmila Mandžuková

V knížce naleznete rady nejen co jíst, když vás něco trápí, ale i co nejíst, když vás něco trápí. Výborný rádce pro všechny, kteří věří, že to, co jíme a pijeme nás buď zabíjí nebo nabíjí.

16.04.2015 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Nádherné čtení. Lillianinu sumarizaci života: "je mi 24, poslední čtyři roky jsem v sanatoriu a před tím byla skoro šest let válka" jen tak nezapomenu.

05.11.2014 5 z 5

20 x Čtyřlístek 20 x Čtyřlístek Ljuba Štíplová

Všichni doma známe nazpaměť.

01.10.2014 5 z 5