IvanaVar IvanaVar komentáře u knih

Jáma Jáma C. J. Tudor

áno, je to jasne obdivovateľka S. Kinga (ale to som aj ja) - za to kritizovať nemožno, za vykrádanie nápadov však áno... ALE - práve som dočítala komentáre k 50. odtieňom šedi - takže - oproti tamtomu "veľdielu" - je táto pani skutočne spisovateľka - vie pracovať so slovom... nech si ju prečítajú všetky "nadšené čitateľky" E. L. James(ovej)...

26.01.2021

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Milujem S. Kinga, tak sa nedalo neporovnávať... ale prečítané za necelý deň...
dojem, aký u mňa vyvolávajú knihy prvého spomenutého to ale nezanechalo... mám zvyk čítať knihy viackrát - Misery som napr. prečítala toľkokrát, že už ju hádam viem aj naspamäť... a ešte sa k nej vrátim, ale k tejto knihe - nooo - možno ešte raz - o niekoľko rokov :o)

26.01.2021

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

už som síce toto "veľdielo" komentovala, ale nedá mi nenapísať koment, ktorý bohužiaľ nepochádza z mojej hlavy, ale je hádam najvýstižnejší: jediné, čo možno v tejto knihe považovať za skutočný sadistický sexuálny akt je sprznenie angličtiny :o) howg

18.04.2016 ztráta času

Nahý som prišiel na svet Nahý som prišiel na svet David Weiss

tak toto je druhý životopis, ktorý som prečítala - nádherné - potešilo v knihe aj foto jeho diel...

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

túto knihu som čítala na 3x - na prvý šup som jednoducho nechápala - štýl napísania, štýl humoru... po čase som prečítala po druhýkrát - to už bolo lepšie - začala som sa orientovať a a po tretíkrát som si ju jednoducho vychutnala - a myslím, že po rokoch si ju prečítam zase :o) na Yosariana sa zabudnúť asi nedá

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

film som videla ako pubertiačka, keď ešte boli hlásateľky - po zahlásení, že varuje slabšie povahy som sa iba posmešne zaškerila - po zhliadnutí filmu som zvracala... celkom určite som kedysi žila v období inkvizície, inak si neviem vysvetliť moje fyzické (nehovoriac o psychických reakciách) na toto obdobie... pred 10timi rokmi som sa dostala ku knihe - v tom čase stretnúť katolíckeho farára, tak za seba neručím - krásne hrozné, smutné a rozčuľujúce

Liečiteľ Liečiteľ Noah Gordon

túto knihu som si požičala a otvorila asi o 11tej v noci - v anotácii som čítala, že príbeh z 11. storočia - zafučala som, že no zbohom - začala som čítať a skončila som o 5tej ráno, ale dočítala som ju celú :o) tak živo a pútavo opísané obdobie - krása - priam som cítila ako si varili v prírode a zbiehali sa mi sliny - a to som vegetarián :o)))))

Edith Piaf Edith Piaf Simone Berteaut

nemám rada životopisy, ale tento jeden z tých pár, čo som prečítala - skvelo napísané - ak priam "cítim, vidím a vnímam" obdobie, o ktorom sa píše - je to zážitok

10.11.2015 5 z 5

Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Irving Stone mi ako spisovateľ nesedí - čítala som od neho túto a ešte Grécky poklad - ten som s ťažkosťami dočítala ale knihu o Vincentovi som skúšala čítať asi 5x - stále som došla na cca stranu 30 a prestalo ma to baviť - rovnako ťažko sa mi číta Zamarovski... a to čítam stále - ak nie je čo, tak aj bulvár :o)

10.11.2015 2 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

prečítala som - teda nie celú komplet - po prvej tretine ma to nudilo - táto pani sa nemá právo nazývať spisovateľkou ak sú za spisovateľov považovaní Hemingway, A. Miller, Remarque, King, A. Christie a podobní... to mi prišlo ako denník nadržanej pubertiačky na tému "čo som robila minulé leto" - navyše mám dojem, že si pani pletie pojmy s dojmami - totiž sado/maso nie je celkom to isté čo dominant/submisív - ešte sa mi nestalo, aby ma erotický opis nudil - ale tejto sa to podarilo - neviem či som vôbec bola niekedy taká znechutená knihou - škoda stromov na papier

10.11.2015 ztráta času

Posmrtný přístav Posmrtný přístav Patricia Cornwell

príbehy s Kay Scarpettovou mám veľmi rada, ale pri tejto knihe som vážne uvažovala, či autorka, prípadne prekladateľ neboli sfetovaní - dej akoby logicky nepokračoval - veľmi to rušilo a prvýkrát sa mi táto autorka čítala veľmi ťažko

10.11.2015

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

prvá kniha od tejto autorky - celkom zaujala aj keď koniec som uhádla - dobre napísané, ale neprekvapilo

10.11.2015 5 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Trilógia výborne napísaná, prečítaná za 2 dni - film sklamal na celej čiare

10.11.2015 5 z 5

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Knihu som čítala dávnejšie a priznávam, že som ešte v prvej tretine otáčala stránky, aby som zistila ako ďaleko to "hubnutí" pôjde - nazvať kapitoly strácanými kilami - geniálne :o)

Misery Misery Stephen King

Moja prvá kniha od Kinga - odvtedy čítam všetko čo sa mi dostane pod ruky/oči. Skvelý psychologický thriller - film sa mi nepáčil - fyzicky mi Kathy Bates ako Annie sedela na 100% ale predpokladám, že to bola vec scenára - jej "psychopatičnosť" bola oproti knihe slabý čajíček - predpokladám, že to bol scenár, lebo Kathy Bates je "pani herečka". Uznávam, že natočiť film podľa Kinga je herkulovský výkon - pretože zobraziť na plátne myšlienkové pochody a pocity postáv nie je tak jednoduché ako v knihe - a na tom je práve postavená geniálnosť a čítavosť pána spisovateľa.