Ivanka0070 komentáře u knih
Kniha je opravdu napínavá od prvních stran. Dokáže člověka pohltit a navodit tu správnou napínavou atmosféru. Dějově velmi dobře vymyšlené i když mi trošku možná vadilo, že jisté části knihy by se hodily spíše do červené knihovny a o stránky dále autorka popisuje nechutnou vraždu. Celkově se ale kniha četla velmi dobře a opravdu mi dokonale zamotala mysl, kdy jsem sice měla tušení, kdo je tím oným vrahem, ale v závěru to bylo mnohem více šokující, než mi vytvořila moje fantazie.
Pro mě byla bohužel kniha trochu zklamáním. V podstatě jsem se v ní dočetla to, co jsem již slyšela v různých podcastech pana Vaňury.
Zkrátka jsem měla od knihy větší očekávání a nečekala jsem, že se bude tedy v podstatě jednat jen o přepisy těchto rozhovorů z podcastů. Jinak mi přijde obrovská škoda, že se otázky opakují skoro pořád dokola, přitom měl možnost vyzpovídat takové kapacity svého oboru, nabízelo se zjistit pro čtenáře opravdu něco, u čeho si řeknou "WAU, PÁNI", ne že by tam pár takových otázek nebylo, ale je jich tam za mě žalostně málo. Zkrátka mi v knize chybí nějaká zajímavost, něco, co prostě není tak nějak všeobecně známé.
Jinak je pro mě pan Vaňura skvělým autorem true crime tématu a jindy mě jeho rozhovory a zpracované případy velmi zajímají, tohle byla ovšem už trošku ohraná písnička.
Angela Marsons opět ukázala, že si svoji laťku drží stále vysoko a ani touto svoji další knihou neklesla ze své úrovně kvalitní, čtivé a drsné detektivky. Po všech těch předchozích si sympatie získá i jindy protivná a vlezlá redaktorka Tracy Fostrová, což je příjemné rozptýlení a rozvíjí v této knize zajímavou dějovou linku. Další povedené dílo, které člověka vtáhne do děje od prvních stran s drsnou šéfinspektorkou Stoneovou a jejím sympatickým týmem vám nabídne vše, co od skvělé detektivky očekáváte - napínavost, eskalaci, zvrácenost činů a zajímavou zápletku.
(SPOILER) Spoiler
Tak z této knihy mám rozporuplné pocity. Děj a zápletka jako takové by byli zajímavé, kdyby při honbě za kyvadlovým vrahem nezemřel bambilion policistů, agentů a nevinných civilistů. Když se takový přechytrý vrah rozhodne zabít jistý seznam lidí, kterým se chce pomstít za smrt své sestry, všechny je dostane na první dobrou zprovodí ze světa hrozným způsobem, ale po nijak netrénovanému, nezkušenému Johnovi jde celou knihu po krku a ten mu snad desetkrát unikne jako v nejdivočejším akčním filmu už bylo trochu příliš. Dokonce jsem si už i párkrát řekla "proboha ať už ho dostane" protože to, co takový normální smrtelník jako John Wallace ustál už bylo přes čáru. Na druhou stranu jsem se do knihy dokázala i dost začít a nechtěla se mi odkládat, že mě zajímalo, co se bude dále dít. Vraha jsem odhadla správně, i když ho autor také nezapomněl ozvláštnit zajímavým, ale ne moc reálným příběhem. Zkrátka mám z knihy pocit, jako bych četla béčkový hollywoodský akční thriller, ale nebylo to tak zlé jen prostě přehnané.
Silná kniha s ještě silnějším příběhem. V podstatě mi v průběhu četby bylo každé hlavní postavy chvíli líto. Těžké téma, které vás vtáhne do prostředí lidí, žijících na okraji společnosti. Mezi drogové dealery, prostitutky a nechutný svět pedofilie. Nejsmutnější je, že se s dětmi obchoduje i v reálném životě a v knize je to dosti reálně popsané z toho mě až bolelo u srdce. Kniha si mě získala, dokázala navodit to správné napětí, kdy vás nutí přečíst ještě další stránku, protože ji nechcete ještě odložit.
Samotnou mě překvapilo, že mě kniha celkem zaujala. I když se našly pasáže, které mě trošku nudily a přišly mi zdlouhavé, tak převažovala čtivost a překvapivě rezonující napětí a dramatičnost. Některé okolnosti mi přišly možná trošku zbytečné, ale tematicky je kniha zajímavá a ačkoli jsem od ní neměla příliš velká očekávání, musím uznat, že mě mile překvapila.
Celkem čtivá kniha, plná zvratů, poutavých okamžiků, které vás donutí přečíst ještě pár stran. I když mi hlavní postava profilera Wintera není úplně sympatická, překousnu ho a nechám se vtáhnout do děje.
Celkem čtivá kniha i když za mě tedy velmi nereálná až přehnaně dramatická. Celkově byl děj ale zajímavý a zápletka nebyla špatná, ale četla jsem lepší knihy. I když jsem trošku tušila odkud vítr povane, našli se zajímavé zvraty, které mě knihu nenechali odložit. Co mi vadilo, tak že se v knize občas děj motal pořád dokola, ale kdo má rád trošku větší drama, přijde si na své.
Dlouho se mi nestalo, že bych přečetla knihu během dvou večerů. Získala si mě, příjemně se četla a byla od prvních stran napínavá a plná očekávání. Občas se nějaká chybka vloudila, např. ve jménech, ale nic hrozného. Za sebe můžu knihu doporučit a určitě stojí za přečtení. V dnešní moderní době varuje hned na několik nástrah, se kterou se může setkat kdokoli z nás.
Uff...četla jsem spoustu knih s touto tématikou, ale co bylo tohle?! Pro mě nejtěžší ze všech těch již přečtených. Jako máma malého synka jsem u knihy několikrát plakala, plakala nad tak nepředstavitelnou krutostí, kterou byl schopný "člověk" udělat člověku. Není to tak dávná historie a kam to svět nechal zajít je pro mě absolutně nepochopitelné. Ráda bych řekla, že stojí rozhodně za přečtení, ale je třeba zvážit, jestli se opravdu člověk chce dozvědět do detailu všechny ohavnosti kolem. Nevím, kde paní Viola brala síly stále bojovat za svůj holý život v takových nelidských podmínkách, ale musela to být neskutečně silná žena. Je to tak silná, emotivní a šokující kniha, že jsem ji opravdu musela nějaký čas vstřebávat. Ani v nejhorším snu si nedovedu představit, jak takové peklo na zemi muselo člověka poznamenat, když už měl to "štěstí" a přežil. Važme si svobody, života a jeden druhého, protože to nikdy není samozřejmostí.
Důkaz toho, že když se sejde skvělý spisovatel, který se umí psát a zajímavá osobnost, vznikne naprosto úžasná kniha. Doporučuji všemi deseti přečíst každému, i když vás toto téma třeba úplně nebere, věřím, že vás naprosto pohltí. Já knihu přečetla za den a půl. Občas si u ní i pobrečela ať už nad tragickými příběhy nebo nad těmi se šťastným koncem.
Pan Dvořák je velký sympaťák a vyprávěl naprosto barvitě své zážitky ze zdravotnického prostředí i z osobního života. U knihy jsem si uvědomila, jak neskutečně důležité je reagovat u různých nehod apod., jak tenká hranice je mezi životem a smrtí a jak obrovsky důležité je pomoci člověku v nouzi.
Nekonečně moc obdivuji všechny zaměstnance nejen v nemocnicích, ale i hasiče, policisty, dobrovolníky a zkrátka všechny, kteří dennodenně vystavují svůj život riziku pro záchranu života jiného.
Važme si toho, že u nás zdravotnictví funguje alespoň na tak vysoké úrovni a nebuďme lhostejní ke světu kolem.
V knize se člověk dozví mnoho zajímavostí, těžkých chvil a i šťastných momentů lidí, kteří se podruhé narodili díky takovým machrům jako je pan Dvořák a všichni kolem.
Opravdu povedená kniha, pan Moravec je mistr svého oboru a těším se na další knihy.
Děkuji mnohokrát za tak úžasné čtení.
Za mě byla kniha trošku čtivější, než "Skutečné zločiny v Praze a okolí" možná i díky tomu, že ji psal přímo pan vyšetřovatel. Kniha nabízí opravdový pohled na spáchané zločiny z pohledu kriminalisty, podrobný popis vyšetřování a je plná dechberoucích faktů, i když se jedná o mediálně známé vraždy, z jeho pohledu je to naprosto jiný rozměr, než co se člověk dočetl v médiích. Kdo je příznivcem true crime, kniha ho rozhodně nezklame, opravdu povedený kousek, byť se jedná o tak strašné události psané životem samotným, pan Müller nás nechal nakouknout pod pokličku postupů vyšetřování a jednotlivých úkonů ze strany policie, což bylo pro mě opravdu zajímavé a člověk zjistí, že realita je opravdu na míle vzdálená tomu, co můžeme vidět ve všech těch kriminálkách v tv. Všem příslušníkům policie patří velké díky, jste machři, do jednoho Díky za tuto knihu a pokračuji na další kousek.
Čtivé, zajímavě a podrobně rozepsané skutečnosti spáchaných zločinů. Byť je v knize spoustu známých případů, jejich detailní popisy mě v mnohém překvapili (soudní líčení, citace vrahů, soudců, vyšetřovatelů...). Kniha určitě stojí za přečtení a věřím, že nezklame žádného příznivce true crime žánru
Angela Marsonsová se již stala mojí sázkou na jistotu. Jistotu kvalitní detektivky, zajímavé dějové linky, zápletky a zkrátka poutavým čtením. Kim Stoneová je opět se svým skvěle fungujícím týmem na stopě chladnokrevnému vrahovi, kde však záhy dojde k nejednomu zvratu a překvapujícím poznatkům a šokujícímu rozpletení složitého případu. Za mě určitě další kniha ze série, která stojí za přečtení.
Bohužel pro mé mozkové buňky trpím tím, že jakmile jednou knížku začnu číst, tak byť je sebe horší, musím ji dočíst. Nevím, co mě vedlo ke koupi téhle, ale rozhodně jsem čekala něco absolutně jiného. Trpěla jsem každou stránkou v duchu odpočítávala, kolik mi ještě zatraceně zbývá do konce a že jsem měla milionkrát chuť to vzdát, tak jsem to překousala do konce, ale čekala jsem knihu o napínavém únosu o akci, strhujících zvratech a nevím co, zkrátka podle obsahu kniha slibovala zajímavý děj, bohužel se mi dostalo popisování jakéhosi systému japonské policie, fungování jejich systému, xxxxx japonských jmen ze kterých mi šla hlava kolem a prostě za mě ne, opravdu ne, opravdu kniha nenaplnila mé očekávání dle obsahu. Byla to moje první a nejspíš i poslední seznamovačka s japonským autorem a asi mi to stačilo.
Naštěstí jsem ji dočetla a s jistotou vím, že to nikdy nebude můj šálek kávy a už po ní nikdy více nesáhnu. Těm, co si knihu užívali, tak všechna čest, asi jsem nedosáhla tak vysokého IQ aby pro mě byla alespoň zajímavou.
Z prvotního "wau" se od zhruba půlky knihy stalo "achjo, proč?!?"...
O Magdaleniných prádelnách jsem četla jen samé hrůzy a nutno říci, že pokud byla jen malá část z knihy o šílenostech v prádelnách pravdivá, je to srdcervoucí, jaké utrpení musely nebohé ženy a ještě zranitelnější děti a miminka protrpět. Pro nás v dnešní době naprosto nepředstavitelná muka.
Kniha s tak zajímavým tématem nepotřebovala tolik zbytečných postav, překombinované dějové linky, které celou knihu udělaly rázem zmatenou, zamotanou, zároveň ale předvídatelnou, pro mě prostě trošku utrápenou...
Taková škoda,nevím, proč měla autorka potřebu tak moc vše zdramatizovat, když by téma samo o sobě bylo jistě čtivé a šokující, za mě osobně nebylo třeba vecpat několik zbytečných událostí.
Celkově ale kniha nebyla tak zlá a jako mámě pětiměsíčního trpaslíka se mi chvílemi nečetla vůbec snadno, vehnala mi i slzy do očí. Nikdy nepochopím, jak může člověk na člověku natož miminku spáchat taková zvěrstva.
Velmi čtivé dílo pana Vaňury, kterého mám ráda i díky jeho podcastům. Sice si všechny případy pamatuji z předchozích knih a podcastů, ale i tak mě kniha vtáhla a nutila číst stránku po stránce rychlostí blesku. Kdo má rád true crime, jistě nebude zklamaný. Pan Vaňura je za mě profík ve svém oboru a jeho zpracování se mi opravdu "líbí", i když píše o skutečných zločinech a je opravdu děsivé, co se na území naší krásné země rodí za bestie. Děkuji za knihu a fanouškům krimi doporučuji.
Pana Markoviče si nesmírně cením jakožto kapacity české kriminalistiky o tom není pochyb, že byť už není mezi námi, vždycky bude patřit mezi absolutní špičky a málokdo se mu vyrovná, ale co se knihy týče, omlouvám se, ale za mě se nepovedla, nebo mi zkrátka nesedla :/
Nedokážu popsat, co konkrétně byl pro mě problém, ale nemohla jsem se začíst, dělalo mi problém udržet pozornost a tím pádem i přehled o dané situaci, možná to mu nepomohli ani časté překlepy, chyby ve jménech ( minimálně jedno si pamatuji, konkrétně slečna Šímová je jednou jmenovaná jako Ludmila a o pár stran dále jako Lucie ) a bylo jich tuším více...za mě se to zkrátka nepovedlo a je to veliká škoda, protože věřím, že taková osobnost jako pan Markovič by pod správnou taktovkou mohl vydat klidně 20 knih a všechny by čtenáři tohoto žánru hltali po stranách jakoby nic, ale tohle bylo za mě bohužel utrápené čtení, kde jsem se musela nutit k dočtení knihy do konce. Velká škoda.
Čtivé, zajímavé, i když některé zločiny jsem si pamatovala z podcastů, líbilo se mi knižní zpracování. Rozhovory v závěru knihy byli příjemným a zajímavým zakončením.
Opět bravurní dílo z pera za mě nejlepšího autora detektivek dnešní doby!
Dějově naprosto perfektní, šokující, strhující, poutavé, čtivé, zkrátka jak je u Cartera již zvykem, nepustí vás od první stránky. Tentokráte mě osobně rozuzlení a motiv nutil k zamyšlení se nad nejen dnešní dobou, ale celkově nad tím, jak lidé dokážou být zlý, sobečtí a ubližovat jiným kvůli jejich "odlišnosti=výjimečnosti", bohužel jsme se v tomto jako lidstvo stále nezměnilo.
Hunter s Garciou prostě nikdy nezklamou, baví mě v každém díle na 150% a stále to funguje tak, jak bych si kdy u čtivé knihy představovala. U jiných autorů/ autorek, kteří také plodí série mám po čase hlavní postavy/postav plné zuby, protože mi po většinou něčím začnou vadit, něčím se mi zprotiví, ale tady nikoli a nevěřím, že k tomu kdy dojde, protože jsou to oba skvělí sympaťáci, kterým není nutné urputně vštěpovat nějakou vlezlou vlastnost, povahu apod., která časem prostě začne lézt krkem.
Rozhodně doporučuji a už se těším na další díl, kterým doplním knihovnu!!