ivca79 | Komentáře u knih | Databáze knih

ivca79 ivca79 komentáře u knih

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Příběh mi přišel zajímavý a stejně tak překvapivý ten konec. Jediné co mi chybělo byl pohled Temného :)

07.02.2025 4 z 5

Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi TJ Klune (p)

Přišlo mi to jako taková variace na Dickensovu Vánoční koledu. Posmrtný příběh člověka, který se za života choval trochu jako kretén.

07.02.2025 4 z 5

Nejskrytější přání Nejskrytější přání Marybeth Mayhew Whalen

Kapitoly se střídají podle postav a osudy se nakonec propojí. Na začátku se mi to dost pletlo. Nakonec jsem si zapamatovala která je která a komu patří jaké dítě. Některé věci pro mě byli dost těžko pochopitelné.

07.02.2025 3.5 z 5

Cesta kolem světa za 80 dní Cesta kolem světa za 80 dní Jules Verne

Jako dítě mě na Verneovkách děsilo, jak jsou to velké a tlusté knížky a přitom filmy jsem měla fakt ráda (Dva roky prázdnin, Pět neděl v balonu,...). Cestu kolem světa mám spojenou se kresleným seriálem a opravdu mě překvapilo, že pan Fogg byl spíš autista než lev :) Knížka poměrně rychle utekla a asi si přečtu i něco dalšího.

07.02.2025 5 z 5

Víra, naděje a masakr Víra, naděje a masakr Nick Cave

Knihu jsem přečetla na doporučení. Starší písně Nicka Cave mám ráda, novější se přiznám neznám. V knize je cítit jak se postupně měnil vztah mezi Nickem a Séanem, jak byla zpověď postupně víc a víc otevřenější a v některých částech má člověk pocit, že je to fakt masakr.

31.01.2025 4 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Tohle jsem poslouchala jako audioknihu. Taková beletrie a seberozvojová kniha v jednom.

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Tohle mělo tak dobré recenze a přitom to byla taková blbost.

27.01.2025 2.5 z 5

Meta Meta Pavel Bareš

Jsem stará. Nápad téhle knížky se mi hrozně líbil, ale čtení pro mě nebylo úplně pohodlné, ale kvůli tomu příběhu jsem si to celé přečetla.

Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Matka příroda dokáže být děsivá :)

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Tahle procházka divočinou byla boží

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Tohle mě opravdu bavilo. Chtěla bych to číst v šestnácti na dovolené. I po delší době si pamatuju o čem ta knížka byla, což je určitě fain

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Kniha, která mě donutila přečíst si Vánoční koledu.

Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Tohle je opravdu oddechová předvánoční romantická knížka pro slečny. Já si to užila

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Dopisuju komentář dodatečně a ačkoliv mám knížky do Jenn Bennett ráda, nejsem schopná vymyslet, o čem zrovna tahle byla (a to Na jedné vlně a Kudy ke hvězdám vím i teď), takže předpokládá, že to bylo poněkud slabší.

27.01.2025 3 z 5

Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Tohle bych chtěla číst jako malá!!!

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Asi jsem fanoušek Taylor Jenkins Reid. Nadchlo mě propojení jednotlivých knih. Nadchl mě styl psaní a i ten příběh.

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Celkem předvídatelná romantika. Super když člověk nechce nad ničím přemýšlet :)

27.01.2025 3.5 z 5

Kamenné nebe Kamenné nebe Nora K. Jemisin

O téhle sérii jsem se dozvěděla vlastně úplně omylem a jsem ráda, že se ke mě informace dostala. Hlavní hrdinka dospělá a nedokonalá, to se často nevidí :) Ze začátku to byla nuda, ale nakonec mě celá série opravdu nadchla.

27.01.2025 4.5 z 5

Brána z obelisků Brána z obelisků N. K. Jemisin (p)

27.01.2025 4.5 z 5

Páté roční období Páté roční období N. K. Jemisin (p)