ivca79 ivca79 komentáře u knih

Třetí vlna Třetí vlna Tomáš Dušek

Asi spoiler:
Po přečtení jsem oznámila, že je to pěkně deprasivní kniha. Prej to má bejt, když je to postapo.... Ovšem mě přišlo depresivní ta část o tom prepperovi. Člověk se předem důkladně připravuje a pak tohle....

09.11.2018 5 z 5

Po zemi bloudím dál Po zemi bloudím dál Rae Carson

Trochu jsem měla strach, že to bude blbost.... ale nakonec se to změnilo na příjemný příběh z doby zlaté horečky.

25.05.2018 4 z 5

Sundej mi měsíc Sundej mi měsíc Gregory Hughes

Knihu mi kdysi doporučila kamarádka, ale bohužel jsem jí nesehnala v elektronické podobě. Koncem roku jsem ji koupila papírovou a už několikrát vzala na víkend, nebo na cestu do práce, ale nikdy na ní nepřišla vhodná chvíle.
Otevřela jsem jí včera v poledne cestou z práce a dočetla večer v deset. Chtěla jsem si odložit konec na druhý den, ale nakonec mi to nedalo. Krásný příběh o kamarádství, sourozeneckých vztazích....

24.05.2018 5 z 5

Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Knížka byla jednoznačně zvláštní. Dost mi vadila ta dvojjazyčnost - chápu, že kniha byla napsaná anglicky, ale hlavní hrdinka byla přeci z Bavorska, takže by celá kniha měla být v jednom jazyce a ne část česky(původně asi anglicky) a pak najednou volání Mutti, Mutti - podle mě by se víc hodilo Maminko, maminko.Stejně tak psát 2x Král duchů jednou cz/en a podruhé de ....
Asi spoiler:
Celá kniha byla zvláštní a dočetla jsem jí jen proto, že mě zajímalo, jak to dopadne. Na můj vkus byl konec nedotažený a zbytečně otevřený, jako by si autorka záměrně nechala prostor pro další díl.

07.03.2018 3 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Myšlenka zajímavá, některé části čtivější, než jiné... jen už si na podobné knihy přijdu trochu stará. Tento styl studentského života tak nějak byl vždycky moje chápání, takže mi hlavní hrdinové až tak blízký nebyli.

07.02.2018 4 z 5

Víra, naděje a masakr Víra, naděje a masakr Nick Cave

Knihu jsem přečetla na doporučení. Starší písně Nicka Cave mám ráda, novější se přiznám neznám. V knize je cítit jak se postupně měnil vztah mezi Nickem a Séanem, jak byla zpověď postupně víc a víc otevřenější a v některých částech má člověk pocit, že je to fakt masakr.

31.01.2025 4 z 5

Meta Meta Pavel Bareš

Jsem stará. Nápad téhle knížky se mi hrozně líbil, ale čtení pro mě nebylo úplně pohodlné, ale kvůli tomu příběhu jsem si to celé přečetla.

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Kniha, která mě donutila přečíst si Vánoční koledu.

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Dopisuju komentář dodatečně a ačkoliv mám knížky do Jenn Bennett ráda, nejsem schopná vymyslet, o čem zrovna tahle byla (a to Na jedné vlně a Kudy ke hvězdám vím i teď), takže předpokládá, že to bylo poněkud slabší.

27.01.2025 3 z 5

Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Tohle bych chtěla číst jako malá!!!

27.01.2025 4 z 5

Brána z obelisků Brána z obelisků N. K. Jemisin (p)

O téhle sérii jsem se dozvěděla vlastně úplně omylem a jsem ráda, že se ke mě informace dostala. Hlavní hrdinka dospělá a nedokonalá, to se často nevidí :) Ze začátku to byla nuda, ale nakonec mě celá série opravdu nadchla.

27.01.2025 4.5 z 5

Bojovník Bojovník Karen Lynch

Série je zábavná, to se jí musí nechat. Jen mě překvapilo jak si velký silný bojovník do všeho od všech nechává zbytečně kecat.... ale kdyby to nedělal, tak tam není moc co číst :)

Na hraně oceánu Na hraně oceánu L. D. Lapinski

Stejně jako díl první jsem si poslechla audioknihu. Super dětská kniha podle mě inspirována cestováním v Narnii resp v jezírkovém dílu.

27.01.2025 3.5 z 5

Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Prázdnice: Hon na Morrigan Crowovou Jessica Townsend

Konečně jsem se dostala i ke třetímu dílu. na to, jak jsem dlouho dospělá, mě tahle holka fakt baví.

27.01.2025 4.5 z 5

Den obratu Den obratu Adam Oyebanji

Tohle byla fakt zvláštní. Vylepšené lidstvo se plaví na novou lepší planetu a chvílemi je to detektivka, odboj a záhada. Nadchl mě popis, ale knížka byla trochu zklamání.

27.01.2025 3 z 5

Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Kniha o tom, jak se vyrovnat se ztrátou první lásky v pubertě. Hlavní hrdinka byla chvílemi dost nesympatická a překvapila mě, jak je její způsob truchlení vlastně všem jedno

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Dočteno až po několikáté. Pamatuju si jak to po vydání byl boom jako Harry Potter a úplně stejně mě to míjelo. Viděla jsem pohádku/film a řekla jsem si, že dám knížce šanci, ale až opravdu asi po třetím začátku a moc mi to neutíkalo. Přitom to byl napínavý příběh, hezky vymyšlené pro děti...

Okamžik oběti Okamžik oběti Lenka Poláčková

(SPOILER) Opět trochu víc nadpřirozený příběh. Chvílemi dost brutální.
A strašně bych si přála aby byl i čtvrtý díl s Bertou

Čas shledání Čas shledání Lenka Poláčková

Opravdu jen jedna kapitolka, spíš takový doslov

27.01.2025 3.5 z 5

Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Laura Taylor Namey

Zvláštní přístup rodičů... Ale jinak příběh plný pečení a vaření, to mě baví.

02.05.2024 4 z 5