IvikaS komentáře u knih
Děsivě obyčejné. Kniha, kde se neděje nic a všechno.
Není důležité, jestli Igor mluvil pravdu, myslel si, že mluví pravdu nebo jestli vůbec existoval, důležité bylo, že jsem Trhlinu musela číst do dvou ráno.
Smekám před autorkou, která dokázala napsat napínavou a strhující knihu, přestože je jasně dané co se bude dít a jak to dopadne.
Kniha mě překvapila svojí kompleksností a hlavně silnými ženskými postavami. To jsem v knize z roku 1965 opravdu nečekala. Konec mi přišel useknutý jako by tam chyběla kapitola ale asi je to tím, že je to první díl. Rozhodně stojí za to.
Knihu jsem si půjčila v knihovně jenom díky té obálce od Jaromíra 99 a rozhodně nelituji protože obsah je stejně zdařilý jako obal.
Kniha názorně ukazuje, že mnoho problémů vznikne když se lidé mají příliš dobře. Jsou zdraví a bohatí a nemusí každý den ráno vstávat do práce tak co jim zbývá jiného než se babrat v nesmyslech.
Tak nevím co bylo děsivější, jestli autorčina závislost na alkoholu nebo její patologické manželství.
Část, která se odehrává v moderním městě se mi líbila o trochu méně a těšila jsem se až se zase vrátí do sklenařských měst. Jsem moc zvědavá na další díl.
Tak to byla pecka, měla jsem spoustu teorií ale žádná nevysvětlovala vše. Až na konci to do sebe krásně zapadlo.
Už chápu kde se vzaly Vrány.
Díky této knize jsem si sněhu, mrazu a ledu užila až dost a nemusím tudíž reptat na tuzemskou zimu. Jinak souhlasím s názorem, že příšera z ledu byla nadbytečná, úplně stačí co museli prožít chudáci námořníci. Bylo mi opravdu líto těch chlapů a při čtení jsem se třásla zimou.
Napínavé ale dost depresivní, škoda, že jsem nedostala všechny odpovědi.
Naprosto úžasné. Nechápu jak spisovatelka dokázala vytvořit tak skvělý a čtivý příběh o tak strašné megeře. Červená knihovna to teda není ani náhodou.
Název odpovídá obsahu. Nespoutaná, odvážná a frivolní hlavní hrdinka je příjemné osvěžení po těch ukňouraných a sebeřešících ženských postavách se kterými se bohužel setkávám v knihách častěji. Majitelé plesnivého panství to asi viděli stejně. Kniha má vpravdě goticky temnou atmosféru lehce protkanou erotickým napětím.
Velké překvapení a nadšení, připomíná mi to seriál Krajní meze. Skvělé sci-fi povídky, rozhodně stojí za přečtení.
(SPOILER) Seznamování hlavních postav rozhodně nesplňuje moje kriteria romantiky ale spíše trestný čin. Vecpat se někomu do bytu ukrást domácího mazlíčka a pak s ním hlavní hrdinku vydírat není romantika. Joellen měla místo okukování jeho zadku radši volat policii. Tahle kniha není oddechová ale zhoubná pokud tohle prezentuje jako začátek vztahu, tohle má naopak veškeré vztahy rychle ukončit. Po téhle kriminální třetině to začne být standardní romantika s extrémně zamindrákovanou hlavní hrdinkou která by spíš než nového chlapa potřebovala psychoterapii.
Ten konec naprosto odpovídal českým poměrům, jinak mě kniha trochu zklamala asi jsem měla přliš vysoká očekávání.