Ivulka432

Mám pocit, že ze všech tří knih tato byla nejlepší a nepropracovanější. Moc se těším na další díly s Charlie a Hunterem! Velmi hezká a čtivá detektivka.

Přečteno za večer jedním dechem! Krásná jednohubka. Doporučuji!

Román o neskutečné lásce k Medicíně (ano velké „M“) ale i jediné a životní lásce na pozadí 1. světové války. Příběh plyne lehce a svižně. Po přečtení knihy si člověk uvědomí, jaký máme blahobyt a lékařskou péči a štěstí, že žijeme v roce 2019 a nikoli v období jakékoli války.

Nezajímavé, těžkopádné, bez humoru. Absolutně nesrovnatelné se Stoletým staříkem. Nedočetla jsem, vůbec mě to nebavila a ještě to postrádalo legraci a vtip.

Opět moc povedená knížka jako všechny od této autorky. Vše ji bylo řečeno v komentářích níže - laskavé, krásné, hluboké, kouzelné, nádherné čtení. Doporučuji 6*!

Jako všechny knihy od této autorky: člověk musí číst a číst. Stejně jako předchozí knihy mě detektivka bavila, byla svižná a já opět nevěděla a netušila, kdo je vrah. Za mě plný počet hvězd :-)

Myslím, že autor se pokoušel (!) napsat stejně hezkou a humoristickou knížku jako byla Muž jménem Ove, leč podle mého názoru se mu to vůbec nepovedlo. Spíše ponuré, kniha nezarmoutí, ale nepotěší, humorných a vtipných situací je pomálu. Rozhodně to není kniha, ke které by se člověk rád a neustále vracel. Moc hezká obálka a tím pro mě 2* s "odřenýma ušima".

Mně se kniha líbila a neustále mě to nutilo číst dál, a tak jsem ji přečetla za neděli. Autorka umí psát s lehkostí, konec pro mě nečekaný a překvapivý. Doporučuji 5*.

Tak to byl fičák! Od prvního řádku na první stránce napínavé a já musela číst a číst. Mně se to moc líbilo a nenechalo mě to v klidu. Pět* :-)

Kniha mě bavila, byla svižná a konec nečekaný. Za mě plný počet bodů.

Pěkná kniha i celá trilogie, ale dějové linie vyvíjejících se postav mi místy hodně připomínalo děj ze seriálu Panství Downton.

Výborná kniha, doporučuji - četla se sama - přečteno za 1,5 dne. Myslím, že byla i lepší než Maminčin mazánek.

Naprosto souhlasím ddkk komentářem. Myšlenka není nová, variace na stejné téma, ale autor to neumí využít a rozepsat. Místy mě to vůbec nebavilo. Strašidelného tam není nic. Za mě slabé, znovu bych to rozhodně nečetla.

Souhlasím s níže MaJa264: pro mě zdlouhavé, opravdu to snad psala jiná autorka. Dočetla jsem se sebezapřením, místy opravdu nereálné a nezáživné, chtěla jsem uprostřed knihy nedočíst, což obvykle nedělám, nakonec dočteno, ale vlastně zápletka už mě skoro nezajímala...Uzavřenost a deprese ostrova - za mě 2,5*.

Velká reklama, ale obsah se nelíbí mně ani mému 5,5letému synovi. Nedoporučuji - znám mnohem lepší knihy.

Příběh se odehrává v neotřelém filmové a produkčním prostředí - konec fakt nečekaný - přečteno prakticky na jeden zátah - doporučuji.

Až moc obšírně popisované triviální situace a tím kniha dostávala pomalý spád. Několikrát jsem se přistihla, že mě to nebaví a hlavně se těším až bude konec knihy. Téma je aktuální - rasová nesnášenlivost, ale psáno „kostrbatě“ a bez spádu. Kniha mohla mít klidně půlku stran. Za 3 s odřenýma ušima a další knihu této spisovatelky já číst určitě nebudu.

Za mě mohu jen doporučit. Přečteno během 24 hodin - je to čtivé, nutí to číst dál a dál. Jeden citát z knihy: "Lži už jsou holt takové - plazí se jako plevel, až jednoho nakonec zardousí." Myslím, že každý z nás se v nějaké postavě na určitou dobu "najde".

Dočetla jsem jenom s velkým přemlouváním. Kniha odbíhá od merita věci tisíci drobnými myšlenkami a odbočkami až se v tom čtenář ztrácí a přestává ho děj bavit. Autorka zraje jako víno a s každou knihou je lepší a lepší. Souhlasím s níže s jprst. Pokud bych začala touto knihou, tak bych s autorkou skončila. Ještě, že moje první kniha byla Hořká sezona a pak Devátá dívka - ty byly mnohem čtivěji napsány. S odřenýma ušima za 3*.

Čtivé, rychlý spád. Je to vyprávěno v 1. osobě jménem právničky. Konec nečekaný, dobře propracovaný. Možná bych ubrala barvitost líčení sexuálních scén - za mě díky tomu 3,5*.