Ivuska.09 komentáře u knih
Tahle kniha je všechno, jenom ne slušná. Název tedy opravdu není vůbec výstižný. Věděla jsem, že to nebude nijak inteligentní čtení, ale těch drog, sexu, porna a sprostých slov na mě bylo trochu moc.
Inteligentní román, ve kterém najdete spoustu informací z různých oborů - od ekonomie po religionistiku. Klobouk dolů před znalostmi autora. Určitě to není čtení pro každého a já jsem si ho musela dávkovat po částech. Ale stálo to zato.
Autobiografický příběh, který vás prostě zasáhne. Mně se kniha moc líbila - je o tom, jak je důležité nevzdat se - i když vaše dny nejsou úplně růžové. Velmi poučné a mile napsané.
Poměrně dobře napsané, místy lehce předvídatelné. Příběh vás však dokáže vtáhnout do sebe, takže přečteno budete mít za chvilku. K Dívce ve vlaku bych však knihu rozhodně nepřirovnávala - nemají spolu prakticky nic společného. Doporučit ji však určitě mohu.
Osudy Dawn a její rodiny mě neustále baví. I když je to už třetí díl, pořád mě nepřestává fascinovat, co všechno autorka dokáže vymyslet. Neskutečně poutavé, těším se na další díl.
Už dobře vím, že romantikou nikdy nic nezkazím. Na Přeloženo s láskou jsem se moc těšila - má očekávání jsou splněna. Milé, čtivé, relaxační.
Snaž se nedýchat je velmi často srovnávána s Dívkou ve vlaku. A teď už vím proč: je mezi nimi několik společných charakteristických rysů. Myslím, že je to trochu škoda, protože tento debut Holly Seddon by byl úspěšný i bez toho - naopak by z něj sálala větší originalita. Nicméně příběh je velmi dobře zpracovaný, zajímavý a napínavý, takže knihu ráda doporučím.
Tohle je opravdu neskutečný příběh, který zobrazuje tak obrovskou naivitu, že z toho až bolí srdce. Jen bych si přála, aby takovýchto žen jako hlavní hrdinka bylo ve skutečném životě minium... Už z prvního "rande" bylo jasné, že tenhle muž bude stát za starou belu. Oba hlavní hrdinové mě tak strašně štvali - jenže od příběhu jsem se v podstatě nemohla odtrhnout, takže to je známka toho, že je to velmi dobře napsané.
Autorka mě upoutala tím, že 35 let pracovala u policie. Ve své knize tedy vychází ze skutečných případů. A to je opravdu příšerné. Samozřejmě do příběhu zakomponovala části ze své fantazie, ale i tak je to náročnější čtení - skutečně nic pro slabší povahy. Nicméně děj je napínavý a únosce se mi odhalit nepodařilo. Závěr byl alespoň pro mě velkým překvapením.
Upřímně řečeno nejsem si jistá, co bych měla ke knize napsat. Je pravda, že jsem ji přečetla jedním dechem. Ale rozhodně jsem v poslední době četla knihy, které se mi líbily víc. Ví o tobě mi sice dokázala vyrazit dech, ale konec mi přišel opravdu značně přitažený za vlasy.
Inteligentní román pro inteligentní ženy. K této knize potřebujete dozrát. Ideální ve chvíli, kdy pochybujete o své lásce a o kouzlu manželství - má v sobě totiž něco, co vám ukáže, že není žádný důvod pochybovat, že to všechno má smysl. Nechápu, že jsem na ni nenarazila už dříve.
Jak vyléčit zlomené srdce je naprosto úžasnou knížkou. Zaujala mě jak obálkou, tak námětem a moc jsem si čtení užila. Je to takové milé, laskavé, pohodové a hlavně krásně zamilované. Prostě se mi skvěle trefila do noty.
Nejsem si jistá, co mám vlastně k této knize napsat. Pro mě je to průměr (dva a půl hvězdičky), čekala jsem něco víc, když rozpoutala takový boom. Četla se dobře, o tom polemizovat nemohu, ale od půlky jsem věděla, jak to bylo. A wau efekt ve mně vyvolaly až poslední tři odstavce - zajímalo by mě, jak to s Anne dopadlo. Přečtení nelituji, ale četla jsem i lepší.
Anotace mě zaujala a začátek knihy taky. Když ovšem došlo k tomu zásadnímu momentu, tak mě příběh pomalu přestával bavit. Celkově neurazí, ale ani nenadchne.
Nejprve jsem měla docela problém se do knihy začíst - zhruba její první polovina mě moc nebavila. Nicméně pak se to zlomilo, druhá půlka je dechberoucí a opravdu jsem si čtení užila. Takový milý příběh o životě lidí a jejich ztracených věcech.
U této knihy jsem byla trochu zklamaná z toho, že jsem se zase tolik nedozvěděla o náměsíčnosti hlavní hrdinky. Předpokládala jsem, že to bude více o hlavní hrdince, která je náměsíčná - více jejích pocitů. Nicméně po dočtení knihy jsem pochopila, že to takhle prostě muselo být. Takže ve výsledku poměrně čtivé a zajímavé.
Tohle bylo opravdu skvělé dílo. Napínavé od začátku do konce, neskutečně jsem hlavní hrdince Grace fandila a doufala, že všechno dobře dopadne. V podstatě jsem knihu zhltla na jeden zátah a kdyby se mi nezačaly klížit oči, nešla bych ani spát - jen abych ji dočetla. Opravdu skvělé dílo.
Na léto je kniha Léto s Afroditou opravdu ideální. Milý příběh čtyř žen se všemi běžný životními radostmi a strastmi. Pokud hledáte něco ženského, u čeho si jednoduše odpočinete, je tento příběh správnou volbou.
Krásný příběh, i když tolik smutný... Romantický, přesto dramatický. Přála bych si, aby to skončilo jinak. Jenže vím, že pak by to nebylo ono. Alespoň, že hrdinka prožila kousíček toho štěstí. A nádherná obálka, kterou plně pochopíte až po dočtení knihy.
Úplně nevím, jak tuto knihu ohodnotit. Přečtení nelituji, protože je opravdu kraťoučká. A vím, že i takováto témata by měla v knihách být... Ale zasloužila by si trochu jiný konec...