Jajus komentáře u knih
Skvělý díl, který jsem si ráda zopakovala. Ani se zbytečně neprotahuje :)
Pěkný příběh, občas se teda dost natahoval, ale to úplně v pohodě přecházím.
Nedočetla jsem. Táhlo se to od samého začátku, ztrácela jsem se v příběhu... Za mě bohužel ne :(
Velice se mi kniha líbila. Skvěle napsáno, děj mě úplně pohltil. Nicméně, pokud se někdo chce skrývat, přece si jen LEHCE nepozmění jméno, a co víc, nechá si stejné příjmení. To mi trochu zkazilo požitek, přiznám se.
Toto je první kniha, kterou jsem od autorky četla. Má své mouchy (hlavně ke konci - trochu se to táhlo), ale jinak mě kniha uchvátila :)
Toto hodnocení rozdělím na dvě části:
1) Český překlad
2) Samotný příběh
1) Poprvé v životě jsem po Jane Austenové sáhla v češtině. Neměla jsem to dělat. Už nevím, jaké nakladatelství a jaký překladatel to měl pod palcem, ale nedalo se to číst. Moc nečtu české překlady, když se jim můžu vyhnout, ale je normální, abychom tak šíleně skloňovali jména? Příklad: "Catherině se rozsypaly korálky." Vážně, CatherinĚ? Sama za sebe bych napsala prostě Catherine. Z toho důvodu jsem raději sáhla po originálu, protože ať chci či nechci, musela bych ten překlad trochu promítnout ve hvězdičce. A to si Jane Austen nezaslouží...
2) Teď k příběhu. Zápletka pro mě byla o něco zajímavější tím, jak hlavní hrdinka byla odvážná a do všeho šťourala. Tento element je přítomen samozřejmě ve skoro všech jejích příbězích, ale zde to má nádech mystična, což se mi velice líbilo. Samozřejmě je to to pravé pro nás, kteří milujeme náhledy do společnosti tehdejší doby. Za sebe tento příběh doporučuji, je něčím jiný ale zároveň tak dobře známý.
Ze začátku byla kniha taková zmatečná, moc jsem se neuměla vžít do děje. Pak jsem se ale začetla. Příběh je poutavý, ale některé pasáže jsou zbytečně dlouhé, některé naopak zase krátké. Sžila jsem se s bohyněmi a za chvíli jsem si úplně dokázala představit, jak se kopanicemi procházím spolu s Dorou :).
Přečetla jsem knihu během dvou dnů. Radek umí krásně vyprávět. Co jsem ale čekala, je větší náhled do života romů (ale to je asi na jinou knihu). Za mě je to fantastické čtení, protože nikdo vlastně nevíme, co se děje za dveřmi romských rodin.
Stejně jako předchozí, i tento díl se četl pěkně, jen občas se něco táhlo.
Není tajemstvím, že miluju Kerstiinu sérii Drahokamů. Takže pro mě její další série byla jen samozřejmá - sice trochu pozdě, ale přece. A - strašně mě to chytlo. Koncept snění dává knize nový rozměr, ve snech můžete přece všechno! Takže... Ze srdce doporučuju. Fakt.
Skvělý první díl poutavé trilogie. Prvky Gossip Girl smíchané s astrálním cestováním.
Kniha ukazuje krásný, leč krutý vesnický život. Kolotoč tvrdé práce, snění, zklamání. Během prvních stran jsem si ale říkala, že tohle mě nechytne. Po dalších několika stranách jsem příběh hltala. Doslova jsem si Hanzelínovy dcery i Hanzelína samotného zamilovala. Přijde mi, že konec se tak trochu vlekl (nebo to také byla jen má nedočkavost začít novou knihu ze čtenářské výzvy?), nicméně i ten byl důležitý.
Milé večerní počtení. Má to spád, je to napsané docela vtipně, proč tomu nedat plný počet :).
Knihu právě čtu. Líbí se mi, jak je kniha protkaná historickými fakty, podle mě je to tak akorát, ale každému se líbí něco jiného. Bohužel, nelíbí se mi několik věcí: Julie, přicházející jako komorná Anniny matky, a v knize je známá jako pěstounka? Není to spíše Annina dvorní dáma? A také to, jak Annu oslovuje miláčku mě neskutečně irituje... Co ale nemůžu přejít je to, že jí tyká! Dále, jak už tu bylo několika komentujícími zmíněno, se mi nelíbí (a doufám, že je to pouze velice špatný překlad) další dialogy postav. Bohužel to velice kazí dojem z knihy a tak hodnotím pouze jednou hvězdičkou.
Kniha byla opravdu zajímavá, ale trochu se táhlo, to všechno ale vyrovnal souboj na konci mezi Fennery a Gaudiny :)
To je snad nejrychleji přečtená knížka :D ..
V knihovně jsem si dlouho nemohla vybrat, a pak mi tahle padla do oka. Rozhodně jsem nelitovala! :)
Přestože tohle bylo moje první sci-fi, byla jsem velice příjemně překvapená.
V počátcích knihy jsem přemýšlela, že to vzdám, že ta knížka nemá smysl, nemohla jsem se zorientovat. Ale nakonec jsem se sžila s příběhem, a bylo to vynikající! Takže čtete dál, a nevzdávejte to, příběh je pěkně napsaný! :)
K téhle knize nemůžu nic říct. Pro mě je nudná a fádná. Ale ten, kdo má rád Pýchu a předsudek to je snad povinný kousek! :)
Krásná kniha s krásným příběhem, ze kterého se tají dech. Myslela jsem, že to bude opět takové romantické klišé, ale nebylo. Kniha je moc hezky napsaná. Pěknou formou zachycuje Annin život.
Co za co jsem ale dala 4* je český překlad. Nebo spíše česká korektura. V knize je jich na můj vkus vcelku požehnaně, ale dá se to skousnout :)
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Neustále jsem se k ní musela vracet. Že by tato kniha byla má Isobel? Kdo ví.
Je velice dobře napsaná, poutavá a čtivá. Akorát občas jsem se hůř orientovala v přítomnosti - bylo tam moc postav. Konec je nádherný. Doporučuji!