jan7940 komentáře u knih
Zajímavé dějové pozadí, neznámý svět, tajemný nepřítel. Oproti tomu krize mezi stránkami cca 140 až 200, kdy jsem chtěl knihu už odložit, protože se jen mluvilo a mluvilo, žádná akce, docela nuda. Jsem však rád, že jsem krizi překonal a knihu neodložil. Jde o inteligentní, komplexní sci-fi příběh, který se člověku zaryje hluboko pod kůži a věřím, že na knihu budu vzpomínat i za několik let.
Myslím, že v knize najde něco přínosného i člověk, který fotí již delší dobu, minimálně ve smyslu přemýšlení o své vlastní fotografii a přístupu k ní.
Dějové popisky u fotografií nevadí, právě naopak - dávají fotografiím tolik potřebný kontext.
Krásná a informativní kniha, po které bohužel běžný konzument nejspíš nesáhne.
Dobře napsaná kniha, vhodná i pro čtenáře, kteří mají v Řecké historii velké mezery. Škoda jen, že při čtení člověk potřebuje mapu, alespoň já měl často problém se zeměpisným zasazením jednotlivých událostí. Vzhledem k seznamu použité literatury a informací v knize obsažených, mají autoři můj obdiv za to, jaké dílo jejich úsilím vzniklo.
Poctivé, inteligentní sci-fi, jehož čtení jsem si fakt užíval.
(SPOILER) Nebylo to špatné, autor svou prvotinou příjemně překvapil, kniha se dobře četla, byť poněkud hořký dojem ve mne zanechaly některé nezodpovězené otázky, například kdo měl zájem o neúspěch mise Destiny, proč lodní AI nechala Marka vykonat jeho poslední plán, proč si mimozemšťané za ty roky neopravili loď... Autor by měl také zapracovat na vyprávění v "ich" formě, časté opakování slova "jsem" bije do očí. Jsou to však jen drobná negativa a rád si přečtu i druhý díl, neboť jsem zvědavý na další příběh.
Svižná a povedená kniha, opět posouvá dál vědomosti získané z universa autora. Čekání na další díl bude dlouhé a těžké.
Začátek trochu pomalejší, ale jinak je to ta stará dobrá kniha z Arkádie, nesrovnatelně lepší než předchozí Reparátor.
Velmi svižná a chytlavá kniha, její čtení jsem si opravdu užíval.
Nevím no, číst to před třiceti lety, dal bych asi plný počet, jenže v dnešní době jsou povídky již notně technicky zastaralé, knihu jsem nedočetl. A je mi to líto, potenciál v knize je.
Velice svižná a povedená kniha, u níž nesouhlasím s názorem některých, že se jedná o slabší díl, právě naopak. Oceňuji i vtipné hlášky, které Kristýna umí.
Povinná literatura pro všechny, kteří pořád remcají, jak se mají špatně a jsou jim brána jejich práva.
Stále aktuální kritika konzumní společnosti a touhy lidí dobrovolně zavírat oči před věcmi, které jsou obvykle nepříjemné a kazí večerní pohodu u televize.
Některé povídky skvělé, tři čtyři jsem musel přeskočit, tolik mě nebavily.
Pominu-li dnes již zastaralé rakety, létající talíře a chlebíčky, Nepřemožitelný je skvělou knihou s dobře stavěným příběhem o odhalování tajemství neprobádané planety a boji s nekonvenčním nepřítelem.
Vesměs souhlasím s recenzí uživatele trautenberk. Jen doplním, že je na knize znát "americká ruka" autora - evropští historici píší trochu jiným způsobem, avšak po přečtení jsem měl z knihy poměrně dobrý pocit a nenašel jsem na ní nic vyloženě špatného.
Nedočteno. Kniha mi nějak nesedla... a z mého pohledu to bylo takové čtení o ničem.