jana.hud

Fantazy knihy téměř nečtu. Na tuto jsme narazila při hledání knížek o jedovatých rostlinách a zaujala mne nejdřív obálkou a hned po té anotací neboť knihy, které se dotýkají životního prostředí mne většinou baví.
Kniha se moc dobře čte a určitě ji doporučuji i lidem, kteří fantazy a sci-fi nečtou. V knize je jiný svět podán s lehkostí, tak,že mne přišel přirozený a líbil se mi. Oba hlavní hrdiny jsme si také oblíbila, i když u mužské postavy to trvalo o něco déle.
Jediné mínus Trnité kletby je, že je na díly a ten druhý ještě nevyšel.

Půjdu proti proudu - mně kniha zklamala.
Byla nudná, vyprávění mi přišla hodně podobná, takže mi to přišlo jako když čtu příběhy pořád do kola.
Do čtení jsem se musela nutit a nakonec jsem to ve 2/3 knihy vzdala.

Přečetla jsem ji na žádost dcery, aby měla s kým konzultovat text do čtenářského deníku a byla jsem mile překvapená, jak je to výborná a čtivá knížka.

Tato kniha je moc fajn, každou chvíli jsem v ní listovala a konzultovala s ní postřehy z přírody.
Jediné mínus - byla půjčená z knihovny.

2,5 hvězdičky za pozitivní zavěr.... Kniha je zajímavou sondou do života a hlavně myšlení již dospělé ženy trpící psychickou nemocí, která se hrozně špatně léčí.
Bohužel styl psaní mi neseděl, hodně informací se opakovalo...dočetla jsem jen proto abych se dozvěděla jak k to z Em dopadne a zda se přiblíží vyléčení.

Opět povedený příběh kamarádek Markéty a Amélie s docela překvapivým závěrem knihy.
Stejně jako v předchozích dílech musím vyzdvihnout ilustrace.

Kniha plná zajímavých návodů a nádherných fotografií, které zabaví nejen děti.

Víc nudila, než bavila.... Některé pasáže se zbytečně opakovali, některé by mohli být podrobnější...hlavně ty o Murakamiho životě. Pro mě za 2,5... ale za autorovo odhodlání a vytrvalost se kterou plní cíle, které si stanovil...dávám 3.

Tato kniha mě zaujala roztomilým pejskem na přebalu knihy.
Je celá plná úsměvných historek o soužití autorky, jejího syna a jednoho rozmazleného kavalíra, který v té rodině je opravdu králem. Vše se točí kolem něj.
Jako majitelka štěnátka jsem se také inspirovala, jak pejska vychovávat nemám, aby nám nepřerostl přes hlavu a soužití s ním bylo pohodové.
Knížka se mi líbila, jednu hvezdičku však strhávám za pomalejší rozjezd.

Moc hezky napsaná kniha o drsném životě dětí na ulici a ze slumů. Četla jsme jí jedním dechem....jak to asi dopadne.
Byla to moje prvotina od H. Hindrákové a určitě sáhnu po další.

Tuto knihu jsem v dětství našla u babičky a dědy a hned jsem se do ni začetla. Do té doby jsem o té zemi měla jen minimální ponětí, o pagodách vůbec žádné, ty mne fascinovaly. Pak jsem si tehdy ještě Barmu s hl. městem Rangún v papírovém atlase dohledala a od té doby mám tuto zemi v mysli a třeba se tam jednou podívám.

Budu vybočovat, ale mně se kniha nelíbila. Takové skákání od ničeho k ničemu. Jen občas něco vtipného.

Fiktivní příběh indiálky Malinalli založený na skutečných událostech z dob osidlování Mexika Hernánem Cortésem.
Kniha neurazí,ani nezaujme - je psána zvláštním jazykem, prolínáním skutečnosti a vzpomínek Malinalli, což mi vůbec nevyhovovalo.
Téma je zajímavé - díky knize a strýčku Googlu jsem se dozvěděla něco o historii Mexika...jen je škoda,že není zpracované lépe.

Kniha je přehledná, dobře se v ní listuje. Jedinou výtku bych měla k fotografiím. Některé jsou focené z větší vzdálenosti a rostlina se na nich hůře rozeznává.

I druhý díl se povedl, líbil se mi stejně jako první.

Josef Šrámek byl v roce 1914, jako dvaadvacetiletý, odeslán na srbskou frontu, kde byl zajat.
Jako válečný zajatec prošel Srbsko, Albánii, Itálii a Francii a do srpna 1916 si psal deník ve kterém se dočteme o drsných podmímkách, které museli zajatci snášet.
Tyto zápisky byly vydány jeho vnukem a jdou ke stažení např. zde: http://www.svobodat.com/sramek

Příjemná a uveřitelná fikce o mimořádné době a výjimečných lidech.
Hlavní postavou je sympatická matematička Maggie, která pracuje jako Churchillova písařka. Spolu se svými přátely se snaží nejen přežít ve válečném Londýně,ale také pomoci proti špiónům a teroristům z IRA

Kniha se mi velmi líbila ač se první část věnuje velice smutnému tématu. Jsem ráda, že v popisování neštěstí, které postihlo hlavní hrdinku, nešla autorka tolik do podrobností. Tím se kniha dobře četla.
Člověk si při čtení takovéto knihy uvědomí, že nic není stálé a samozřejmé a že je potřeba si užívat každý okamžik svého života.

Po přečtení komentářu jsem čekala od této knihy daleko více. Začátek knihy byl zajímavý, ale pak už to byla spleť myšlenek, které se tvářily jako příběh. I když je pravda, že některé mně donutily zamyslet se nad tím, jak žijeme.