JancaMia JancaMia komentáře u knih

Krejčí z Osvětimi Krejčí z Osvětimi Martin Greenfield

Pozoruhodný příběh židovského chlapce z Podkarpatské rusi, který prošel Osvětimí, Buchenwaldem a Bergen-Bersenem (po osobození ). Myslím si že Max/Martin měl hodně štěstí na příbuzné z ameriky , díky jejimž známostem se mohl vypracovat ...

16.09.2021 3 z 5

Pražská kuchařka Pražská kuchařka Roman Vaněk

Krásná kniha o různých pražských podnicích jen mi v ní chybí pět podniků pekárna praktika a eska, Libeřské lahůdky a restaurace Klášterní šenk na Břevnově (mohl by dozařadit jako Lukáš Hejlík v 365) . Zbytek je mi dobře znám, někam jsem sama chodila když jsem ještě žila v Praze , speciálně ke Kšánovi staršímu na maso :) Nicméně teď už mi zbývá do sbírky dopořídit zbývajících deset kuchařek.

08.09.2021 5 z 5

Risk Risk Dick Francis (p)

Parádní detektivka od parádního žokeje-spisovatele.

07.09.2021 3 z 5

Chrám divů Chrám divů Leslie Parry

Ty bláho, podle anotace jsem si myslela že půjde o cirkus , ovšem chyba lávky , perfetně uchopené postavy a jejich osudy . Je smutné že to tak dříve fungovalo . Kniha byla zakoupena za 39,- a příjemně překvapila , nicméně jako odchovanec odeonek jsem nemohla čekat nic jiného =)

01.09.2021 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Velice jednoduché a prostoduché, opakující se fráze, asi jsem zmlsaná Markýzem De Sadem a Johnem Clelandem ,Ch. Bukowski, Abbé Appliqué, de Brioni, Alici Clayton. Okolo této knihy a jejích dalších dílů se udělalo mnoho povyků pro nic .. nemůžu si pomoc . Dalšími díly určitě pokračovat nebudu !!!

22.08.2021

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Autorka musí určitě pracovat jako knihovnice v dětském oddělení v knihovně, nedovedu si jinak tento úsměvný počin vysvětlit. Třeba i já budu jednou Sherlock Holmes v sukních 8) (to berte prosím jako nadsázku) !!

08.08.2021 3 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Nejdříve jsem se nemohla začíst a pak jsem se nemohla otrhnout ... krásná knížka o smutných věcech .

08.08.2021 5 z 5

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Knihu mi mamka objednala v roce 1996 u knižního klubu, kdy vyšel film. Tehdy jsem ji zhltla během tří dnů , dodnes si ji útržkovitě pamatuji. Po přečtení této knihy jsem se začala více zajímat o zaříkavače koní jako je Monty Roberts (kniha Plachý hoch je od něj geniální) a jemu podobní.

08.08.2021 4 z 5

Strážci občanského dobra Strážci občanského dobra Petra Hůlová

Pohled do smyšleného městečka holkou co se jí komouši dostali pod kůži s tím že doba po převratu se změnila , nicméně to hrdinka sice sleduje ale pořád to nedokáže příjmout a jede si zarytě to svoje ...

30.07.2021 4 z 5

Přes matný sklo Přes matný sklo Petra Hůlová

Opět sázka na jistotu, jen mě mrzí že znovu jako e-kniha . Hůlová chytne a nepustí dokud nepřečtete poslední stránku a chvilku koukáte do prázdna a hlavou vám běží "tý brďo, co to sakra bylo , to bylo hodně dobrý " načež problikne myšlenka že přece en napsala ještě něco dalšího a že krasojízda nekončí ... její forma stylistiky a psychologie je přímo geniální pořád máte pocit že "hrdinové" jsou vaši "sousedi" a Vy klíčovou dírkou sledujete co se děje ...

25.07.2021 5 z 5

Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat kolektiv autorů

Tuhle encyklopedií zvířat mi dal nevlastní děda v roce 1991 a od té doby jsem v ni ležela od rána do večera . Kam se hrabe velká kniha o zviratkach a pestry svět !

06.07.2021 5 z 5

O bílých slonech O bílých slonech Irena Dousková

Knihu jsem sehnala jako e-knihu, krátké povídky na základě dětské rikanky z doby nedávno minule, ač jsem jeden z posledních ročníku Husakovych děti ( ročník 85) , tu atmosféru venkova si vybavuji trvala do poloviny devadesátých let ( být bylo po převratu a federální republice) , pohladilo, potěšilo .

01.07.2021 5 z 5

Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Tohle bylo smutné , nicméně ještě pořád je to někde realita všedních dní ...

31.05.2021 5 z 5

Bambi Bambi Walt Disney

Nejoblíbenější knížka z dětství.

31.05.2021 5 z 5

Reflex Reflex Dick Francis (p)

Super spad a krásná dějová linka, krasne propracované postavy a psychologie dotyčných + nauka o fotografování jak to fungovalo dříve + sladký happy end .

28.11.2020 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Ponuré,smutné z nepříliš šťastných 70. a 80. let minulého století kdý nebýlo normální absolutně nic ..

21.07.2020 3 z 5

Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

úžasný životní příběh, četlo se jedním dechem ..

29.05.2020 5 z 5

Palomino Palomino Danielle Steel

pro mě jako koňařku a jako čtenářku "holčičáren" určitě srdcovka :)

22.04.2020 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Dojímavý příběh lásky, film krásnej ale kam se hrabe na knihu, nicméně na to jak je Sparks opěvován si dovoluji říct že dle mého gusta je přeslazený (jo já vím jsem koza zmlsaná) ..
..ale jako letní oddychovka proč ne .. :)

27.02.2020 2 z 5

Mezinárodní kuchařka Mezinárodní kuchařka Juliana A. Fialová

Vykoukla má mě v knihobudce, krasne nadčasové recepty ze všech koutu světa

29.01.2020 5 z 5