JancaMia komentáře u knih
Úsměvné příběhy ze života, mnohdy poučné.
Průřez základy v kuchyni. Procházka po klasických českých receptech a moderních evropských. Vychytávky na vaření a pečení.
Děti dostaly od mojí maminky , moc krásné pohádky a ilustrace.
Knížku jsem pořídila pro dceru (také je trošku jiná) . Osobně jsme z knihy paní Řeháčkové nadšena (vždy uměla určitou problematiku krásně psychologicky uchopit a rozepsat. Dcera okolo knížky chodí , tak snad si z ní něco vezme , když nechce poslouchat mě .
Kniha o Břevnově, Dejvicích, Liboci, Ruzyni, Střešovice, Veleslavíně a Vokovicích, Bubenči, Hradčanech a Sedlci. Od historie po současnost . Kniha má několik vydání snad šest , čím novější vydání tím více informací a více původního fotografického materiálu. Ale to se týká celé plejády knih z nakladatelství Milpo o Pražských městkých částech a obvodech .
V manželství jsem deset let, v době vydání knihy jsem na ní koukala s opovržením knihu. Po přečtení už ji z ruky ani z knihovny nepustím . Knihy Zuzany Franckové si s chutí ráda vždy přečtu (před dvaceti, pětadvaceti roky jsme měla jiný názor ) . Kniha vtipně glosuje manželská tonutí všeho druhu ( u některých si říkáte "jéé to se nám stalo taky" u dalších "no to se mám na co těšit" s lišáckým úsměvem na tváři).
Pavel Pospíšil jedna česká ikona našeho gastronomického nebe ( Sapík, Pohlreich, Kašpárek, Punčochář, Šubrt, Nodl atd. ) . Pavel ač úspěšně glosuje české dění na talíři (kolikrát s Pohlreichem v Ano šéfe!) , tak z knihy jsem mírně rozpačitá klouže po povrchu nejde do hlubky jako Sapík nebo Pohlreich. Knihu jsme získala ve výprodeji za 49,- z původních 499,- . Nemůžu se však zbavit pocitu jakoby snad životpis/kuchařka/cestopis byl spíchnutý horkou jehlou .
První variace na "malé ženy" . Když srovnám dopisy a sestry Springovy , mám dojem že na drobné nuance čtu totéž. Nicméně kniha je milá a má spád.
Životopis formou rozhovorů, kniha koupena za 29,- . Musím říct že pan Sapík je blázen a srdcař. Líbí se mi že krásně mluví o rodině i o své práci . Kniha bavila od začátku do konce , jen ty hrubky to kazily .
Manžel už si ze mě dělá srandu. Prý jsem odložila Apetit, Vaňka a Pohlreicha na druhou kolej a vařím už jen podle Růžičků . Už ale nedodá že si recept kolikrát vybere sám :))
Po knize jsem prahla od dětství(vždy půjčeno z městské knihovny a ležela jsem v ní od rána do večera a představovala si že jsem Markétka) , letos jí mojí dcerky objeví pod stromečkem. Jelikož obě mají rádi Zuzanku a obě mají rádi německé ovčáky , tak doufám že nadšení bude obrovské.
Neuvěřitelně kouzelná knížka, humor paní Růžičkové , ilustrace paní Klimtové.
Musí se nechat že paní Řeháčková v devadesátkách psala bravurně o tehdejších problémech, optikou češtiny té doby. Tahle rodina byla plně disharmonická a oba rodičové si nesli svojí vinu . Vážím si toho že paní Řeháčková šla vždy do hloubky kam až jaké chování může rodinu zavést na scestní, jsem ráda že jsou její romány tak čtivé a poučné i když mladší generaci asi nic moc bohužel neřeknou. Začínala jsem Zlatkou od koní , Pampeliškou a teď co se mi blíží čtyřicítka si zpětně čtu co tehdy pravděpodobně četla moje mamka. Tahle byla za symboliku za 12,- .
Vzpomínková kniha, knihu dostane můj tatínek i manžel.
Moje první knížka o Hvězdě kterou mi koupila o prázdninách babička . Knížku jsem měla přečtenou během dvou dní. Později jsem jí půjčila a už se mi nevrátila. Po sedmnácti letech jí mám zase zpátky.
Asi nejzásadnější kniha o čaji Matcha , provede Vás historií čaje, čajovým obřadem, výrobou čaje . Obsahuje mnoho chutných receptů.
Jak mám autorčiny knihy ráda , tak tuto pořád odkládám (jestli je to tím že se jedná o jednu z prvních a autorka ještě nebyla "vypsaná" . Na můj vkus příliš mnoho sexu , vína, vulgarit.