JancaMia komentáře u knih
Krásná brožurka o kostelu Sv. Norberta v městské části Norbertov ve Střešovicích.
Mám ráda deníkové zápisky lidí různých profesí, stejně jako pobavila letuška z economy nebo delegátka ,tak i tramvajačka. Ona každá profese má to svoje. Trošku mě napadá jestli se autorka poznala i s Rezistorem (Josefem Chodounským) který na YouTube také krásným způsobem ukázal život tramvajáka.
Slabší dílko mé oblíbené autorky, mnohdy je smutné jak je mužské a ženské plémě prohnané, cynické, slabošské ...
Autorka má zvláštní smysl pro humor, dle mého názoru je autorka z Hané nebo odněkud z moravy. Buď už nejsem cílový čtenář anebo mě tento druh humoru již opustil.
Půjčeno z knihovny. Román psaný naivitou malé školačky na začátku puberty která řeší neustále svoji hmotnost a kamarádky včetně materiálních rozdílů + učitého nesouladu rodiny, nezájem a zároveň příkazy/zákazy , fyzické tresty. Vše je maximálně uvěřitelné, velice sugestivně uchopené, vedoucí dramatického divadelního kroužku Mirek , jeho manipulace a predátorství na nevinných děvčatech. Věřím že slečna/paní Lehečková má do budoucna co nabídnout , roste nám v ní mladá krev ve stylu Hanišové, Morštajnové, Katalpy, Soukupové, Hůlové Ledecké, Poncarové.
Depresivní čtení z pohledu malého kluka a jak se ho střídavá péče dotýká , navíc tím jak byl malej nemohl pochopit proč to mezi rodiči nejde slepit , smutné bohužel to tak v mnoha případech bohužel funguje ..
Letní čtení na dovolenou za 39,- , erotická červená knihovna. Knihu s chutí pošlu dál ..
tahle kuchařka mi pomohla krásně nastartovat metabolismus a díky ní jdou tuky krásně dolů (rukou v ruce s pohybem a pitným režimem )
Nejslabší kniha autorky, snad překvapí učitelka angličtiny... Vincent vyčůránek , no žádný strom neroste do nebe ... chudák Eva kam dala oči ..
asi nejsem cílový čtenář, nijak mě to nezaujalo ... byť knížka byla u renomovaného knihkupce v akci za 19,- ...
Opět nadčasová kuchařka z let minulých, rozhodně jeden z kuchařských pokladů který nesmí chybět v knihovničce každého kuchaře který řemeslu rozumí.
Na svou dobu nadčasová kuchařka, nicméně v dnešní době už mnohé pokrmy můžeme s lehkostí uvařit a mnoho pokrmů nám vysvětlí autentický kuchař který zmíní jaké suroviny ještě dokoupit (hoisin, teriyaky, rybí omáčku, tmavý vinný ocet, speciální saké na vaření, bambusové výhonky, klíčky mungo, kikkokam omáčky atd. ), které v době vzniku knihy k mání zkrátka nebyly ...
Kniha staršího data, seznamuje nás s kuchařskými guru a jejich majstrštiky + ukázkou jejich působišť v době vydání knihy. Domnívám se že kniha tehdy měla doplňovat každoročního průvodce "grand restaurant" .
trapas na druhou, kniha vztatá v knihobudce ze zvědavosti a zase jí vrátím ..
O technologiích které spustila česká republika v době krize (nanovlákno, ochranné štíty atd.)
Mnoho receptů moje babička vařila, pocházíme z Podrkonoší.
Další ze skvostů 90. let, mnohé recepty fungují dodnes.