JancaMia komentáře u knih
Pohlazení po duši, po knize jsem koukala když vycházela a nejinak tomu bylo i druhého dílu na který se chystám. Kniha je vyloženě pro milovnice pečení, "boubelky" a ty "co neví co se životem". Když to shrnu kniha je krásně řemeslně napsaná (jakožto román) a jako bonus v ní jsou citáty a částečně je to i motivační kniha.
Miloučký příběh o psí škole a vyprávění malé fenky německého ovčáka Švestky. Pro milovníky německých ovčáků, malé i velké.
Deník devadesátých let a počátku milenia , reálie sedí. Nicméně místy autorka tlačí příliš na pilu (strašně se snaží být vtipná, místy je to až trapné) . Jako odechovka dobré, nic převratného.
Opět kouzelné čtení o rodině Melzerových. Kniha je psaná tak bravurně že máte dojem že jste společně s hrdiny na místě a přihlížíte. Zároveň se dozvíte i dějepisné linky a vlákna aktuálního dění začátku 30. let.
Kniha o polských židech přistěhovaných se do francie , kniha je plná dojmů začátků 30. let a nástupu Hitlera k moci . Nicméně je psaná velice stroze , to však nebrání na údernosti prožívaných muk (ať už autorky samé nebo jejich nejbližších). Rozhodně jedna z lepších holocaustových.
Kniha o slečně co se rozhodla být au-pair na začátku devadesátých let, podle toho zážitky také vypadají. Stylizace je jednoduchá přímočará až místy naivní. Do knížky se podařilo dostat několik turistických míst, stravu a životní styl francouzů 90. let.
Silná kniha o nefunkčnosti rodinných vztahů. Místy poměrně depresivní, nicméně paní Soukupová jemně naznačuje že všichni o své vztahy musí pečovat a snažit se .
Kvalitní učebnice jak zdravě zhubnout . Kniha se zabývá výživou, pohybem, psychologií .
Mám dojem , že mnoho stigmat z doby minulé nám zůstává utajeno, naštěstí máme plno kvalitních spisovatelek (Tučková, Lednická, Mornštajnová,Soukupová, Hůlová, Hanišová) které se dokáží ožehavých méně známých témat chytnout s velkou chutí.
Smekám před prací paní Tučkové nad touto knihou, kde bravurně vykreslila ponurou skutečnost internovaných řeholnic. Dále se domnívám že kniha nebude bohužel pozitivně přijata v některých řeholních "spolcích" (je řečeno mnohé).
Kniha se musí číst na etapy, nejde číst na jeden zátah.
S díky se těším na další neméně zajímavé dílo.
Úžasná retro kuchařka , vzpomínky na dětství u babičky. Rozhodně kuchařka která si zaslouží řádný ohlas.
Eva Hurychová a její despotický manžel , kniha dobře poslouží ženám které jsou v podobné bezvýchodné situaci a zároveň působí jako psychologický text .
O slastech a strastech delegáta. V knize najdete práci delegáta ze všech stran .
Manžel zahýbá, dcera v kritických letech, v práci nic moc a sama se sebou také ne moc spokojená (takhle to má většina žen okolo čtyřicítky). Zajímavé rozuzlení , bohužel běžně to tak nedopadá. Kniha se krásně četla.
Vzpomínkový deník, o tom co Vám přineslo mateřství. Deník je rozfázován na několik fází života, těhotenství, miminko, batole, předškolní věk, školní věk, puberta, dospělé děti a co vám dalo a vzalo mateřství. Všude můžete vpisovat a doplňovat momenty vašeho života s vaším dítětem. V Relay za 79,- .
Zajímavý komiks s historickými reáliemi , místy nepřehledný. Celkově působí jako úvod série (která není) !!
Kuchařka jedné menšiny v čr ,je doplněna nářečím a historií, recepty nejsou moderní ale původní z dob kočování .
Svěží, vtipné, milé ... ale čekala bych více "letuškových" vpádů jak to chodí z druhé strany, víc dílko působí jako cestopis.