JancaMia komentáře u knih
Uff chudák Sára alias Sisi ... kdyby aspoň bráchové byly hodný ... paní Hanišová zkrátka píše bravurně ... opět nešlo knihu odložit ...
Co říct ?! Stigma jedné nefungující rodiny , kdy otec i matka pocházejí z disharmonických rodin a s tím rukou v ruce jde výchova synů. Opět před paní autorkou smekám nad vykreslením psychologie jednotlivých postav a komplexně celého díla. Každopádně ze zpětného pohledu matky, je mi líto jak Theodora tak i Hynka , brr až z celé knihy mrazí.
Christiane a její život po ... abych to shrnula v knize popisuje punkovou scénu 80. let v německu , co všechno přinesly peníze za první knížku, techno scénu 90. let, hippie busech směřujících do třetího světa, životě v řecku ve stanu a stromě kde potkala po Detlefovi další lásku, o narození syna a jeho ztrátě a nekonečnými fyzickými problémy kvůli fetování. Kniha nepůsobí uceleně, některé pasáže až zmatečně ale přihlížíme-li ke knize jako k životopisu, tak se dá říct že je to určitá část vzpomínek v průběhu let po Zoo.
Románek z atraktivního prostředí, bohužel hlavní hrdinkou je afektovaná nána která má vše nač si ukáže aniž by se nějak přičinila. Osud zasáhne a rázem se vše změní a začne procitat ... jsem toho názoru že Zuzana Francková umí líp a důrazněji. Slabší průměr.
Ty kráso, takovej krásnej oddechovej příběh ze života, už se těším na další autorčinu knížku .. chytlavé, svižné, něžné ...
Hodně silná kniha až do samého nitra duše Veroniky. Víc takových knih na našem trhu, jediné co vadilo byly hrubky a překlepy (ale s tím mají všechny nakladatelství od Dobrovského dlouhodobý problém).
Různé úpravy kuřecího masa , pro milovníky kuřecího nepostradatelný špalíček receptur.
Na svou dobu velice pokroková kuchařka ze které lze leccos uvařit i dnes , zabývá se hlavně indickou, thajskou, čínskou kuchyní .
Neodolala jsem a knihu koupila ve výprodeji za symbolické 4,-,
trefné čecháčctví jako účastníci zájezdu, výchova dívek v Čechách nebo báječná léta pod psa .
Knihu mi v mých 9. letech dala na čtení babička o letních prázdninách , už tehdy jsem jí četla jedním dechem. Kouzelné příběhy ze života okolo létání chalupy.
Dílo Jany Poncarové a Jířího Sankota (kniha vzdáva hold malé české holčičce která to na tehdejší dobu měla vyloženě zlé, v roce 2006 vyšel její deník, osobně si myslím že by si Věrka Kohnová zasloužila více prostoru v literatuře stejně jako např. Rutka Laskierová a ne všude omílaná Annie Franková) , tato kniha je uchopena jinak než předchozí, nicméně je neméně bolestivá díky pohnutým osudům. Na Věrku Kohnovou můžeme narazit již v knize "Alžběta a Nina". Svědectví malé holčičky za protektorátu která měla tu smůlu že měla "špatnou" rasu. V knize se prolínají historické osy, román(o rodině Kohnových) i části deníku malé Věrky, doprovázeno dochovanými fotografiemi. Na to že jsem knihu natěšeně včera přinesla z knihkupectví, musím říct že opět úžasné dílo o nelehkých časech. Ještě si dovoluji podotknout že duo Poncarová-Sankot může směle konkurovat Karin Lednické ( styl Jany Poncarové je hodně podobný stylu Karin Lednické, oba styly jsou mi velice blízké).
Stejně jako byl zajímavý pan Mareš , tak neméně zajímavý je i pan Hecl . Pan Moravec se opět nevtíravě a zajímavě ptá na důležité aspekty okolo létání. Nyní už na přečtení zbývá pan Beneš a věřím tomu že i ten se bude číst jedním dechem.
Chápu že určitou část populace takovéto čtení baví, já jsem jen nevěřícně kroutila hlavou ...
Příjemné letní recepty ze sortimentu ovoce a zeleniny , občas se objeví i těstoviny a bílé maso.
Eva Hrášková na mě působí jako slovenská "verze" Aleny Jakoubkové. Příjemný společenský román ze života, bohužel to tak někdy chodí .
Povídky ze života veselé i poučné. Aneb jak svět vidí jedna píšící a kreslící kadeřnice z krkonoš a českého ráje .
Kniha volné navazuje na knihy "pod poklickou", dozvíme se základní informace o potravinách a minimum začínajícího kuchaře.
Úžasná publikace, díky které máte dojem že jste se ocitly v sobě první republiky a konce monarchie ,z každé fotky na vás dýchne nostalgie starých časů .
Nebavilo , zklamání
Rodinný román o dědickém řízení aneb hamižnost příbuzných a jejich sprostota. Vše je líčeno bez příkras, jak to v dnešní době bohužel chodí. Povinnost pro každého kdo se chystá dědit anebo dostane část dědictví darem na základě poslední vůle. Velice poučné.