janina66 janina66 komentáře u knih

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Skvělá detektivka! Hodně podezřelých. Tušila jsem vraha a vyjímečně jsem se trefila. Zajímavá zápletka. Výborně načtená audiokniha.

08.07.2022 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Výborná duchařská oddychovka. Docela jsem byla zvědavá, jak se Adriana toho ducha zbaví. A kocour byl super.

16.06.2022 4 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Skvělá česká detektivka. Čtivá, výborně vykresleny povahy všech hlavních postav, zejména Marty a "jejího syna, děťátka". Bohužel syn svou "inteligenci" zdědil po matce.

06.03.2022 4 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Výborná detektivka, zajímavé hlavní postavy a nečekaný vrah. Dle mého pošahanec. A nadějný konec. Určitě si přečtu pokračování.

25.02.2022 5 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Dokonale napínavá jednohubka. Tato kniha se opravdu mooooc povedla, jsem nadšená.

08.11.2021 5 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

Tento díl s Enzem se mi moc líbil. Zajímavé vyšetřování, vraha jsem odhadla, vyjímečně. Dozvěděli jsme se něco ze života Enza jako velmi mladého a jeho rodičů a rodiny. Opět jsem poslouchala audio s výborným hlasem Davida Matáska.

01.11.2021 5 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Řekla bych slušná detektivka, čtivá a velmi napínavá. Sice mi chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak už jsem nemohla přestat číst. Ryze americké a tak trochu scifi, a určitě si přečtu pokračování.

21.09.2021 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Ač jsem knihu četla před dvěma roky, téměř nic jsem si z ní nepamatovala.
Tentokrát jsem zvolila audioknihu, a jsem ráda, že jsem se ke knize vrátila.
Přitom další dvě pokračování si dobře pamatuji.

07.06.2024

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Líbilo se mi to.
Skvěle načtená audiokniha Jitkou Ježkovou.
Napínavé, dobrodružné, nedostatek kyslíku a vrah v pozadí výstupu na 8tisícovku. Sice málo pravděpodobné, ale konec byl skvělý.

12.02.2024 4 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Znovu jsem si po delší době vyslechla audioknihu této mysteriozní a napínavé knihy.
Dokonce jsem si ji lépe vychutnala, ale poslouchala jsem jen ve dne, abych se večer nebála.

20.09.2023

Království z kostí Království z kostí J. D. Kirk (p)

Výborná a čtivá detektivka. Nečekané rozuzlení. Opravdu mě to bavilo a všichni policisté velmi sympatičtí.
A zase další série, kterou budu číst.

14.08.2023 5 z 5

Námořní bouře Námořní bouře Andrew Mayne

Opět skvělé. Výborný a napínavý začátek a odhalování, kdo za vším stojí. Moc se mi nezamlouvala korupce a podplácení i malá míra trestu. Bohužel se to stává nejen v knize. Více mě baví, když se Sloan potápí, jako na konci. Moc se těším na pokračování.

31.07.2023 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Tak jak jsem před lety četla knihy s Erikou jak vycházely, teď ji od začátku poslouchám audio. Hlavní kostru děje si pamatuji, ale ty drobnosti v knize jsem už zapomněla. Opět skvělé.

22.02.2023

Vlak z Paddingtonu Vlak z Paddingtonu Agatha Christie

Jedna z nejlepších se slečnou Marplovou. Opravdu krásná a zajímavá zápletka s nejasnou mrtvolou.

31.08.2022 5 z 5

Oznamuje se vražda Oznamuje se vražda Agatha Christie

Kniha hned na začátku dostává napětí a zajímavou zápletku. Nechápu, jak Agatha Ch. přijde na takové zápletky svých detektivek.

02.08.2022 5 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Úžasné! Klikatá, velmi napínavá cesta, která nás provedla celou knihou. Stále jsem čekala, kdy se odhalí, kdo je Lombard. No a ten úplný závěr mě tedy dostal! Už teď se nemůžu dočkat pokračování!!!

05.07.2022 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Tato kniha se mi hodně líbila. Předešlé, zejména druhý, Hedvábník, byly dosti nezáživné a zdlouhavé. Naopak v této knize oceňuji výbornou zápletku a více podezřelých. Na konci gradující napětí a skvělý konec. Kniha se mi líbila, že jsem ji poslouchala audio s mým oblíbeným hlasem Pavla Rímského. Už se těším na pokračování.

18.05.2022 5 z 5

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Krásný, poetický a velice čtivý příběh. O hledání správné cesty životem dospívání a nenechat se nikým manipulovat. Kratičká knížka mě bavila a nádherná ilustrace ji doplňovala.

07.02.2022 4 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Jonas Jonasson

Jsem nadšená. Též jsem poslouchala audio s Martinem Stránským. Výborný poslech. Kapitoly s majským šamanem Olem, jak cestuje do Švédska hledat ztraceného syna, a jeho příhody s policií, jsem se nahlas třískala smíchy. Celá kniha mě neskutečně bavila svými neskutečnými nápady a autorovým humorem.

10.11.2021 5 z 5

Bremeno minulosti Bremeno minulosti Dominik Dán

Opět výborný poslech audioknihy.
Od začátku napínavé, vyšetřování dvou linií. Jedna vražda VŠ profesora, to mě opravdu bavilo. A druhá linie, kde se snaží objasnit mizení lidí. Doufám, že se DD k tomuto tématu vrátí v nějaké další knize.

13.10.2021 5 z 5