janina66 komentáře u knih
Pro mě dokonalá kniha. Zároveň mrazivá, místy ponurá a na konci velmi napínavá. Poslouchala jsem audioknihu, v úžasném podání tří hlasů. Nejvíce se mi líbilo podání "milé" Hannah a otce Leny, Matthiase. Žádnou takovou knihu jsem doposud nečetla, opravdu se mi líbila.
Úžasné, mrazivé a napínavé, zvláště na konci. Poslouchala jsem audioknihu s brilantním podání J. Plesla a L. Pernetové. Výborný požitek poslechu této knihy. Vůbec jsem netušila, kam až může zajít "Sběratelova" vášeň Mirandou a jak to vše skončí.
Hodně smutný příběh. Ať se jedná o staré lidi, či zranění kolegů. Pro mě trochu depresivní, ale bohužel zřejmě pořád aktuální.
Na rozdíl od knihy "Ta přede mnou", se mi tato moc líbila. Autorka nás celou knihu vodí za nos, kdo stojí za vraždou manželky Patrika. Podezírala jsem snad všechny, včetně Claire. Opět jsem poslouchala audioknihu čtenou Veronikou Khek Kubařovou, a na výbornou.
Po 3,5letech jsem se k této knize, opět audio, vrátila. Nádherný román.
Konec mě opět rozbrečel. Myšlenky a vzpomínky Joonyho v pomalém tempu čtení Jiřího Dvořáka mě vždy dostane.
Tuto 2.část trilogie hodnotím jako nejlepší.
Po 5ti letech jsem se vrátila k této knize, nyní formou audioknihy. Díky skvělému poslechu jsem si tentokrát knihu užila a vyznala se v množství osob. Děj jsem si po té době vůbec nepamatovala a byla jsem mile překvapená, kdo byl vrahem.
Dnes jsou tomu přesně 3 roky, kdy jsem knihu četla poprvé. Dnes jsem ji vyposlechla audio. Většinu jsem si pamatovala, něco ne. Co se mi ale vždy nelíbí, jsou Martinovy fylosofické úvahy na konci knihy. Ale za to vlastně může autor.
Audiokniha.
Tato závěrečná kniha trilogie se mi líbila nejvíc. Autorka je skvělá, jak vystihuje naprosté odlišnosti lidí v Řečovicích.
Mám pocit, že Řečovice jsou plné velmi zvláštních až bláznivých obyvatel. Asi největší proměnou k lepšímu prošla Heda Vávrová, matka Jardy. Tato část opravdu navazovala na předešlou, druhou knihu.
Četba knihy je krásně poetická. Líbilo se mi myšlení Anny, které obsahuje magičnost spojenou s vodou a vodníkem.
Moc zajímavý román z historie koňské knihovny. Obdivuji odvahu žen jezdit do odlehlých samot za jakéhokoli počasí. A zejména jejich přátelství a lidskost při pomoci potřebným.
Vyposlechla jsem audioknihu, která mě vzala za srdce.
Tak to byla naprostá citová masáž.
Knihu bych měla za 2 dny přečtenou, ale tím, jak byla dojemně silná, jsem si musela od ní odpočinout. Konec mě totálně odrovnal. Poslední kapitoly jsem proslzela.
Skvělá kniha.
Moc se mi tato kniha líbila. Sympatická trojice vyšetřovatelů, svižný a přitom přehledný děj s napínavými částmi a koncem. Rozhodně lepší, alespoň pro mě, než trilogie Hadrový panák. Doufám v pokračování.
Skvělá kniha. Spíš než thriller, je to oslava záchranářů - hasičů. Jejich nasazení až do úplného vyčerpání, záchrana lidí. Zcela reálné. A na konci mi pár slz ukáplo. Od autora zas kniha z jiného soudku a opravdu do každého detailu propracovaná.
Skvělý Goffa! Sice děj se rozjíždí pomaleji, o to více nabírá svižné a napínavé tempo ke konci knihy. Ještě, že má Terenc kámoše Carlose.
Už se moc těším na Mika v nové sérii.
Velmi čtivá a napínavá kniha. Vtáhla mě hned na první stránce a až po poslední stranu to byla neskutečná jízda. Audimu jsem moc fandila. Byla jsem zvědavá, proč utekl den před propuštěním. Výborná zápletka a super napínavý konec. Moc se mi kniha líbila.
Výborná, velmi povedená česká detektivka. Dobré téma knihy, i když velmi smutné. V knize se rozvíjí tři linie vyšetřování a na konci vedou do jednoho. Autor se v knize dotkl velmi vážných témat, jako je rasismus, násilí a obchod s dětmi.
Výborná hlavní zápletka vražd. Poslouchám adioknihu(Pavel Soukup). Moc se mi líbí poslouchat hlas hlavního vraha. Mám hned připravené pokračování. Jednu hvězdu ubírám za rodinu Fabiana, která mě velmi a velmi irituje a na můj vkus se tomuto tématu věnuje alespoň třetina knihy.
Tak bohužel, linka s tajnými agenty a podsvětím mě vůbec nebavila. Jen se mi líbila druhá linka vyšetřování, vražda staré babičky. To je prostě klasická detektivní práce, kterou oceňuji.
Nádherný a skvěle čtivý příběh. Vyprávěný očima 12leté a později dospělé Heleny. Líbilo se mi propojení současnosti s tím, co prožívala jako vyrůstající dítě v močálech v chalupě. Její vztah k přírodě a rodčům, zejména k otci. Velice se mi kniha líbila.
Výborný třetí díl série. Mně se naopak líbil více než předešlé. Nebyly zde brutální vraždy jako v 1.a 2. díle. Sympatická ústřední dvojice vyšetřovatelů. A Jak byl Lively protiva, tak v této knize mě nesmírně bavil svými hláškami. Opět jsem poslouchala audioknihu a moc se mi kniha líbila.
Úžasné! Tento díl s nesmrtelným Joonou mě hodně bavil. Rozhodně lepší a zajímavější příběh, než minulý s Jurkem. Ráda jsem se zas setkala s Erikem i Sagou. Věřím, že v příštím pokračování už bude mít Saga více prostoru. Poslouchala jsem jako audioknihu a opět výborné. Teď zas musíme čekat na další pokračování.