janyska13 janyska13 komentáře u knih

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Velice zajímavý námět, hodně drsný začátek a postup děje hezky odsípal. A moc hezky se četla, fajn oddechovka.

31.12.2019 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Tohle byla taková krása. Vím, že je to romantika, ale i tak ten konec byl tak dokonalý, vůbec jsem ho takhle nečekala... Knihy od této autorky jsou skvost!

06.11.2019 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Právě jsem dočetla další Colleen Hoover a panebože!!! Já vím, že se budu opakovat, ale tato autorka je prostě neskutečná! To co ona dokáže se čtenářem při čtení knihy provádět je neuvěřitelné...

21.07.2019 5 z 5

Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Milá letní oddechová kniha, sice bylo jasné jak to skončí, ale i tak bylo trochu překvapení při čtení.

10.07.2019 4 z 5

Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Hate to love. Často moje oblíbená zápletka v knihách a musím říct, že tady se to hodně povedlo. Hlavní hrdinové super naštvaní ze začátku, příjemné prostředí vydavatelství. Nějaký ten zádrhel během čtení, přesně jak to mám ráda. A konečně se můžu podívat na film.

24.01.2024 5 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Bylo to sice skvělý, opět být ve světě Naslouchače a dozvědět se něco nového. Ale je tu jedno ale... V knize toho bylo relativně hodně, ale vlastně skoro nic. Žádná pořádná akce, spíše takový pomalý postupný posun v dějů. Ilan neustále překvapuje nebo děsí všechny okolo. Tajemství už není tajemství. Po dočtení mám hodně otazníků, které jsou nedořešené...

03.06.2021 4 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Je mi z toho úzko a mám husí kůži. Je mi úzko z toho, jak to prostě je, jak to hodně lidí zažilo a bohužel zažívá dál, protože si myslí, že je to normální... Mám husí kůži z toho jak to dopadlo a jak to mohlo dopadnout jinak.

28.06.2020 4 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Rozhodně zajímavá kniha i když někomu může přijít divná a morbidní. Potřebovala jsem nenáročnou knihu a tu jsem dostala a líbila se mi víc, než jsem čekala.

01.05.2020 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Tak tato kniha mne opět po dlouhé době utvrdila, že Colleen Hoover je prostě jen jedna a nikdo se jí nevyrovná... To bylo tak boží!

27.06.2019 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Příběh vyprávěný ve 2 časových rovinách se mi líbil, i když jsem se občas trochu ztrácela z toho přeskakování. Příběh byl moc zajímavý, knihy s válečnou tématikou nečtu, takže to pro mne byla celkem změna. :)

09.06.2018 4 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Toto je kniha kterou jsem si chtěla dlouho přečíst, zkusit jaká je a jestli se mi bude líbit stejně jako film. Protože i film jsem viděla teprve nedávno, trochu se za to stydím... Ale film byl lepší, možná hlavně kvůli hereckému výkonu Audrey Hepburnové. Kniha se četla hůř, styl psaní pro mne byl hůř stravitelný.

27.01.2022 3 z 5

Klíč Klíč Kathryn Hughes

Tohle bylo naprosto skvělý!
Příběh starý více jak 50 let, který se nám v průběhu čtení víc a víc objasňuje. A také ukazuje provázanost některých postav.
Mladá Amy je umístěna do psychiatrické léčebny. Zda to bylo potřebné nebo ne, zda je opravdu tolik šílená na umístění, to vše se také postupem času dozvídáme a hodnotíme dále s pokračováním ve čtení. Samozřejmě toto prostředí je pak nejen psychicky náročné i pro zaměstnance v těchto zařízeních...
Příběh z minulosti rozmotává Sarah, knihovnice a nadšená historička.
V příběhu nechybí romantika, historie, rozdíly v péči v minulosti a nyní, rodinná tajemství, ale také křivdy, překvapení a zvraty v příběhu.
Toto byla skvělá kniha, přesně podle mého gusta. Mám ráda knihy a přesahem, s něčím navíc, s něčím sociálně zaměřeným...

03.08.2021 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Tohle bylo opět výborné. Colleen prostě umí člověka totálně rozcupovat na nejmenší kousky. Škoda jen, že nevyšlo v Čechách pokračování..

14.02.2021 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Velmi napínavé čtení a konec překvapující, vůbec jsem nic z toho tak nějak nečekala. Jen mi tam malinko něco chybělo, nevím co...

09.09.2019 4 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Ze začátku trochu slabší, ale konci jsem furt jenom brečela a moc se mi to líbilo. Jsem ráda za to, jak to všechno nakonec dopadlo, hodně jsem si to přála. Konec nebyl předvídatelný, myslela jsem si, že to nakonec dopadne trochu jinak.. :)

17.02.2019 4 z 5

Milovaný nevlastní bratr Milovaný nevlastní bratr Penelope Ward

Zajímavý příběh, zvrat a moc fajn konec. Vždycky se mi v knize líbí něco navíc a v tomto žánru se to povedlo. Čtení této knihy jsem si strašně užila a autorku si zase někdy znovu najdu a zkusím něco dalšího.

28.03.2023 5 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Hyacinth je jedna z těch Bridgertonových, která mi přirostla nejvíce k srdci. Nejen svou povahou, ale také svojí odvahou a celkově přístupem ke všemu. Čtení jsem si opět noc užívala a to na této sérii mám tak ráda.

23.02.2023 4 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Tohle bylo opět skvělý čtení .
Tento ''pár'' aneb Colin a Penelope mám ráda už od první knihy. Chvilku jim trvalo než dospěly a uvědomily si určité věci. Hlavně Colin, Pen měla jasno už dávno předtím. Ale výsledek jejich růstu je tady v knize nejen uvěřitelný, ale i naprosto pochopitelný a reálný. Z dlouholetého přátelství se stalo něco naprosto nádherného a upřímného. A mě to šíleně chytlo za srdce. Nejvíc tedy to jak si to všechno Colin začal uvědomovat, krásu a jedinečnost Penelope. Samozřejmě zde také byli některé okamžiky, kdy jsem chtěla Colina kopnout do určitých partií. Ale překvapivých okamžiků tu bylo také dostatek. A nejvíce jsem si užívala jejich chemii a postupem času hlavně jejich výjimečný vztah naplněný krásnou láskou a obdivem.
Odhalení Lady Wistldownové a strasti okolo toho se zde také hodně řešily. I když v seriálu už to někdo zjistil v druhé sérii.
Nemůžu se dočkat až bude tato kniha také natočená, ale na to si bohužel budeme ještě muset nějaký ten pátek počkat.

27.03.2022 5 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Čtení Nevhodného návrhu byla opět krása, strašně ráda se vracím k těmto známým postavám rodiny Bridgertonových. Benedict mne hodně překvapil a chytil mne za srdce. Nejen svým vyjadřováním, ale i svým dobrým srdcem a vším, co se v této knize stalo.
Zatím se mi sice nejvíce líbil druhý díl - Vikomt, který mě miloval. Ale každá kniha je pro mne moc příjemná.

24.02.2022 5 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Dala jsem si za cíl, přečíst 2. díl Bridgertonových dříve, než bude koncem března další série seriálu na Netflixu. A to se mi právě povedlo!
Kniha byla ještě o trochu lepší než první díl. A první knihu a sérii seriálu naprosto miluji!
Moc se mi líbil hlavně všechen ten sarkasmus mezi Kate a Anthonym. Protože taková já jsem taky a naštěstí i pár lidí kolem mě! Celou knihu jsem četla tak rychle, že asi nejsem schopná říct, jaká část se mi líbila nejvíc. Celý příběh a všechny problémy byly pojaté citlivě a zároveň láskyplně. Konec mě totálně dojal.

19.01.2022 5 z 5