Jejda komentáře u knih
Miluji všechny knihy G.Meyrinka, ale tato je mi něčím nejbližší.
Mystická cesta člověka k sobě samému. Stojí za to přečíst vícekrát!
Jooo! Kdeže tahle Praha Jindřišky Smetanové je? :-(
Nejmilejší kniha mého mládí...Sahala jsem po ní stále znovu, hlavně když dorůstaly mé dcery.
Nádherná kniha, která obohatí každého přemýšlivého čtenáře.
Písně ze Středozemě zhudebnil naprosto geniálně Jim Čert
Četla jsem shodou okolností přímo v roce 1984 ale domnívám se, že je tato kniha bohužel aktuální i dnes.
Nádherná, drsná i něžná Kréta a stejně nádherný, drsný a zároveň něžný Zorbas. Jedna z nejmilejších knih, kterou bych si určitě vzala na pustý ostrov....Ale raději na Krétu ;-)
Naprosto zásadní kniha pro všechny milovníky sci. fi
Čistý nádherný Surrealizmus! Při čtení doporučuji popíjet piánoktejl!
Geniální kniha! Pilát Pontský a Sovětské rusko a Ďábel a do toho...mluvící kocour! Stojí za to přečíst aspoň třikrát!
Curzio Malaparte má ve své knize Kůže zcela identické scény a myslím, že byla Kůže napsána o něco dřív, než Hlava XXII ...Tak nevím :-( ...Ale jinak je to skvělá knížka.
Už je to hodně let, co jsem četla Godota. V dnešní uspěchané (akční) době, ho asi opravdu málokdo chápe.
Všechno souvisí se vším. Křesťanství oddělené od mystiky je jen prázdnou formou. Další skvělá kniha P.C.
Vlastně to ani nedovedu pojmenovat, proč mě právě tato knížka ze všech Coelhových tolik zasáhla.
Taky jsem očekávala mnohem víc. Ale knížku jsem si stejně ráda přečetla.
Skvěle čtivě napsáno, přestože knížka vznikla později, než scénář!
Povinná četba pro všechny milovníky Řecka :-) Pavla píše opravdu krásně lehce vtipně a s nadhledem.