Jenny055 komentáře u knih
Počúvam celú sériu a Igor Bareš číta výborne. Ako píše Mataj, aj mne sa zdalo, že frázu "a pak mi to došlo" používa autor príliš často, ale buďme radi, že to Davidovi došlo, aspoň sme sa trochu posunuli :-). Kniha ma bavila.
Bola to moja prvá kniha od Louise Penny a páčila sa mi. Práve som dopočúvala Žízeň od Jo Nesba a bola to veľmi príjemná zmena. Vychutnávala som si pomalé kľudné vyšetrovanie a inšpektor Gamache mi bol veľmi sympatický.
Počúvala som audioknihu, Zdeněk Kupka čítal výborne a prípady Williama Wistinga ma naozaj bavia. Akurát u Line mi vadilo, že ako dcéra policajta a novinárka nedokáže posúdiť, čo je dôležité povedať otcovi a čo nie.
Príbeh bol naozaj zaujímavý, páčil sa mi oveľa viac ako Mŕtvy na pekelnom vrchu. Audioknihu som počúvala v češtine, lebo prednes Mareka Holého sa mi zdá príjemnejší pre ucho. Marek Geišberg číta na môj vkus trochu odhodlane, "akoby na nás už Turci išli". Ale asi to patrí k tomu obdobiu a má to tak byť.
Tim Weaver opäť nesklamal. Dosť zamotaný dej, ale bavilo ma to. Na pláži so slúchatkami v ušiach som počúvala audioknihu a Igor Bareš ako interpret nemal chybu.
Počúvala som audioknihu a páčila sa mi. Som skoro tak stará ako tá detektívka, tak som si zaspomínala na tie staré časy socializmu a súdruhov a naozaj som sa bavila.
Napriek upozorneniu, že kniha nie je pre slabé povahy, som do toho šla. (počúvala som audioknihu) Nie je to moja prvá kniha od Cartera, ale asi posledná. Carter píše výborne, Robert Hunter je ako vždy úžasný, ale tie vraždy...., nemôžem to počúvať. Čo keď bude túto knihu čítať nejaký psychopat a nechá sa inšpirovať? Jednu hviezdu musím zobrať za extrémne detailný popis vraždenia.
(SPOILER) Počúvala som ako audioknihu a dosť dlho som sa s knihou trápila. Napriek dobrým hodnoteniam som bola sklamaná. Jednu hviezdičku beriem za podrobný popis sexuálnych scén, pri ktorých som mala pocit, akoby som sa o tom rozprávala s Pavlom Soukupom. Druhú hviezdičku beriem za neschopnosť Fabiana Riska vystreliť na vraha, ktorý práve zabíja jeho tehotnú kolegyňu. To už asi aj Monk by reagoval lepšie. Na Ďalšiu knihu sa tak skoro nechystám, počkám, kým si Fabian vyrieši rodinné problémy.
Nie je to moja prvá audiokniha od Klevisovej, ale tri krát som ju odložila kvôli "blbej" Kláre a množstvu mačiek. Môže byť niekto tak hlúpy ako Klára? Nakoniec sa mi podarilo prekonať počiatočný odpor, a asi som urobila dobre. Zápletka bola zaujímavá, ale pre mňa to bola jedna z jej slabších kníh.
Nemôžem dať menej ako 5 hviezdičiek. V mladosti som knihu so záujmom prečítala, za posledné roky som niekoľko krát videla film (pán Darcy a " pirátka" Elisabeth sa mi ozaj páčili - čistá romantika", a teda som sa rozhodla otestovať audioverziu. Bola skvelá, Dana Černá číta výborne a ja som si vychutnávala úžasné schopnosti vyjadrovania autorky.
Nemám rada sci-fi, ale skúsila som. Počúvala som ako audioknihu a bolo to super (aj keď som "vedeckým blábolom" nerozumela. Lukáš Hlavica vynikajúci.
Mám rada historické detektívky, ale táto ma akosi neoslovila. Myslím, že tretí diel čítať nebudem.
Počúvala som ako audioknihu, takže sa mi podarilo dopočúvať. Nielen, že dej bolo veľmi rozvláčny, náhod a prepojení až príliš veľa, otravovali ma aj neskutočné schopnosti vraha a motív bol ne také veľkolepé akcie veľmi slabý. Keď som si myslela, že už je koniec, zistila som, že mám pred sebou ešte kopu kapitol. Asi prídavok strán na objednávku vydavateľa.
Počúvala som audioknihu, ktorá bola výborne načítaná. Často počúvam pri varení a pri iných domácich prácach, takže asi bola chyba u mňa, lebo som sa často strácala v deji, v postavách a samozrejme záver mi nestačil. Čakala som viac. Idem si pozrieť film a dúfam, že sa mi niektoré veci objasnia. Ale určite si dám aj tretí diel.
(SPOILER) Počúvala som audioknihu, vynikajúca. To rozprávanie príbehu v 1. osobe ma dostalo. Dá sa tu vôbec niekomu veriť ?
Až teraz, vo vyššom veku som sa začala viac zaujímať o históriu a preto som siahla po tejto historickej detektívke. Prečítala som veľa severských ale aj iných detektívok a z roka na rok sú vraždy nechutnejšie a brutálnejšie. V tejto historickej detektívke boli aj tie surovejšie scény napísané tak, že som ich nemusela preskočiť. Dej bežal veľmi rýchlo, dialógy boli priame , (bez zbytočných rečí), bez zdĺhavých opisov, až som mala podozrenie, že počúvam skrátenú verziu. (Mala som neskrátenú) Marek Geišberg ma na začiatku trochu zaskočil, ale časom som si na jeho prednes zvykla (alebo on sa zlepšil :)), v každom prípade som sa už na večerné počúvanie v posteli tešila. Určite dám šancu pokračovaniu, len si predtým chcem niečo pozrieť v našich dejinách z toho obdobia, aby som sa lepšie orientovala.
Počúvala som ako audioknihu a Martin Zahálka čítal úžasne. Príbeh je pekný a dojemný, v niektorých častiach menej uveriteľný, ale o tom predsa knihy sú.
Kniha naozaj krásna, kopec informácií, ktoré fanúšikovia Pána prsteňov a Hobita veľmi ocenia. Ja som videla všetky filmy v češtine, ktoré ma hneď chytili a potom som sa už nemohla stotožniť so slovenským prekladom. A túto knihu som dostala v slovenskom jazyku (veď ako inak). Nemyslím, že slovenský preklad je zlý, ale my Čechoslováci si musíme vybrať pri "sérii" jeden jazyk, inak je to bieda. Stalo sa mi to aj pri Harry Potterovi.
Neviem, či by som knihu čítala, keby som neplnila čitateľskú výzvu. Bola to skvelá oddychovka, nenáročné, príjemné počúvanie, audiokniha výborne načítaná.